Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui torstaina ensimmäistä kertaa sitten syksyn liittokokouksen. Kokoonpano oli siltä osin muuttunut, että Jukka Niemisen sijasta hallituksessa istuu nyt Måns Holmberg.

Valiokuntakatsaus oli tällä kertaa lyhyt, sillä pääpaino oli uusien valiokuntakokoonpanojen nimeämisessä. Vielä ei tullut kaikilta osin valmista, mutta eivätköhän nuo piakkoin ole julkaistavissa, viimeistään seuraavassa hallituksen kokouksessa tammikuussa.

Sääntö- ja tuomarivaliokunta järjestää kansallisen ylituomarikurssin Helsingissä 12.-14.1. Kouluttajana on belgialainen Isabelle Beumier ja tavoitteena on, että tärkeimpien kisojen (SM, GP) jokaisesta järjestäjäseurasta on paikalla ainakin yksi edustaja. Lisäksi tuomarikoulutuksesta vastaava Asko Rasinen on valmis tekemään koulutuskeikkoja paikallisestikin, jos seuroilla on tähän kiinnostusta.

Liittokokouksessa hyväksytty sopupelien rangaistuspykälä on kirjattu sääntöihin ja uusi dokumentti ilmestyy liiton sivuille piakkoin. Kevätkokouksessa puhuttaneen sitten sopupeleistä kilpailuissa sekä kisapelien jatkamisesta luovutusvoiton antamisen jälkeen.

Kilpailuvaliokunnassa pohditaan tällä hetkellä mm. sarjajärjestelmän päivittämistä ykkösdivisioonan osalta. Huippu-urheiluvaliokunnassa puolestaan odotellaan OK:n päätöstä mahdollisesta valmentajatuesta. Myös Aleksandra Titievskajan ja Arttu Pihkalan hyvät pelit Ängbyn kisoissa Ruotsissa pantiin merkille. Maajoukkueiden EM-karsinnat alkavat helmikuussa. Vastustajia ei vielä tiedetä, sillä arvonta  on vasta 18. päivä kuluvaa kuuta.

Uusia asioita ovat seuravaliokunnan alaisuuteen asetettava olosuhdetyöryhmä sekä paravaliokunta. Edellisen avulla pyrimme auttamaan seuroja tilanteissa, joissa niillä on puutetta pelitiloista ja -ajoista. Näitäkin seuroja on, mikä kertoo lajin harrastajamäärien noususta. Olosuhdeasioista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko liiton toimistoon tai seuravaliokunnan puheenjohtajaan Riku Anttilaan.

Talousseuranta näyttää ainakin syyskuun tilanteen perusteella siltä, että pysymme koko lailla asetetussa budjetissa. Iso osa vuoden tuloksesta riippuu Finlandia Openista, joka näyttäisi toteutuvan kohtalaisesti mutta himpun viimevuotista pienempänä. Ensi vuonna tilanne voi olla toinen, sillä ITTF:n rankingmuutos ei todellakaan suosi nykymuotoista kisaamme. Tänä vuonna mukana on vähän yli 120 miespelaajaa ja vähän alle 60 naispelaajaa 30 eri maasta. Toivottavasti mahdollisimman moni kotimainen pingisihminen löytää tiensä Kisakallion katsomoon!

Liiton 80-vuotisjuhlat ovat vajaan vuoden päästä (27.10.2018), mutta paikka on edelleen auki. Historiikki sen sijaan etenee, sillä tekstit ovat jo erittäin pitkälle valmiit ja seuraavaksi edessä on kuvituksen suunnittelu ja sitten taitto ja painatus. Valmista lienee jo keväällä tai alkukesästä.

Tähän liittyen työvaliokunta valmistelee Matti Kurvisen johdolla joukkorahoituskampanjaa. Yksityiskohdat ovat vielä hiukan kesken, mutta alkuvuoden puolella se tehdään. Perusidea on sama kuin Penan Tokio-kampanjassa.

Vastaa