Benedek ”Pena” Olah Tokion Olympialaisiin 2020, joukkorahoituskampanja käynnissä 6.4. – 30.6.

Tule mukaan tukemaan pöytätennispelaaja Benedek Oláhin matkaa kohti Tokion olympialaisia! Seuraavina välitavoitteina Penalla ovat henkilökohtaiset MM-kisat Saksassa 2017, EM-kisat 2018 ja MM-kisat Unkarissa 2019. Kampanjan voimassaoloa on jatkettu kuukaudella.

Joukkorahoitussivusto: http://mesenaatti.me/penatokioon/
Tukisivusto Facebookissa: https://www.facebook.com/PenaTokioon2020/

Vuosi 2016 oli jo pitkään kotimaan pöytiä hallinneelle Pentti Oláhille todellinen läpimurtovuosi myös kansainväliselle huipulle: Ensimmäisenä suomalaisena karsinnoista Rion olympialaisiin ja siellä toiselle kierrokselle. Esimerkiksi Helsingin sanomat nimesi Penan yhdeksi suomalaisista onnistujista Riossa. Ensimmäinen kansainvälisen GP-turnauksen miesten kaksinpelin voitto Nigerian GP:ssä. Sijoitukset kahdeksan parhaan joukkoon miesten kaksinpelissä ja sekanelinpelissä Unkarin EM-kisoissa. Kesästä lähtien Penaa vaivannut jalkavamma on myös hoidettu, joten tästä on hyvä jatkaa tiivistyvää harjoittelua kohti tulevia koitoksia.

Penalla on kovat tavoitteet, mikä vaatii kovia panostuksia harjoittelun, kansainvälisen leirityksen ja kansainvälisten kilpailujen suhteen. Tässä Pena tarvitsee myös sinun tukeasi. Lähde mukaan Penan matkalle kohti seuraavia haasteita ja osallistu tähän joukkorahoitukseen. Pidämme sinut mukana Penan edistymisessä koko seuraavan kolmen vuoden ajan.

Kuka on Benedek Oláh?

Olen Benedek Oláh, 25-vuotias ammattilaispöytätennispelaaja. Suomessa minut tunnetaan paremmin Penttinä. Vuodesta 2014 olen asunut Budapestissa, sitä ennen Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Budapest sopii minulle mainiosti, sillä vanhempani ovat syntyneet Unkarissa ja puhun kieltä yhtä hyvin kuin suomea. Itse olen syntynyt Kalajoella ja saanut pingisoppini Seinäjoella, isän toimesta.

Jos suhdettani pöytätennikseen haluaa kuvata yhdellä sanalla, se on intohimo. Haluan tulla mahdollisimman hyväksi pöytätennispelaajaksi.

Isäni Lajos teki valtavan pohjatyön valmennuksessani, mutta jo juniorivuosina siirryin ulkomaille, jottei kehitys pysähtyisi. Kehitystä on totta vie tullut. Kesäkuun 2016 maailmanlistalla nousin sijalle 63, korkeammalle kuin kukaan suomalainen koskaan aikaisemmin. Kaikkien aikojen paras kilpailuni on Ruotsin Halmstadissa järjestetty Rion olympiakarsinta. Voitin siellä maailmanlistalla sijalla 19 olleen kroatialaisen Andrej Gacinan ja monia muita huippupelaajia. Lokakuussa 2016 olin EM-kilpailujen sekanelinpelissä ja kaksinpeleissä puolivälierässä eli kahdeksan parhaan joukossa, mikä sekin on kaikkien aikojen suomalaissaavutus.

Halmstad oli siis paras, mutta Rio oli hienoin kisani. Pelaaminen olympiapöydillä oli vuonna 2010 asetetun unelman maali ja haaveen toteutuminen. Sen hienompaa tunnetta ei urheilijalla voi olla. Kotimaasta saatujen viestien mukaan olin myös yksi Rion suosituimpia suomalaisurheilijoita.

Mihin rahaa kerätään juuri nyt?

Nälkä kasvaa syödessä. Siksi haluan jatkossakin nousta maailman arvolistalla kymmenkunta sijaa vuodessa. Vuoden 2020 Tokion olympiakisoissa minun pitäisi olla parhaimmillani ja maailman 20 parhaan pelaajan joukossa.

Se vaatii valtavasti työtä. Olen valmis siihen, vaikka jo Rioa edeltäneet kahdeksan kuukautta olivat elämäni kovimmat. Nyt työtä on vain lisättävä. Se tarkoittaa tuhansia tunteja pingishalleissa ja kuntosaleilla, lihashuoltoa, matkustamista, kansainvälistä leiritystä ja kilpailuja. Kaikkeen tähän liittyy myös kustannuksia.

Joukkorahoituskampanja avautui Mesenaatti.me -sivustolla maailman pöytätennispäivänä 6.4.2017. Tule sinäkin mukaan tukemaan lajimme valovoimaisinta tähteä matkalla kohti nousevan auringon maassa järjestettäviä seuraavia Olympialaisia!

Vastaa