Lukas Saukko (toinen vasemmalta) oli kilpailujen toinen pelaaja Aleksi Ikolan ohella, joka voitti kaksi kaksinpeliluokkaa. Ikola lisäksi miesten nelinpelin.
STARPRING oli alkaneesta talvilomasta huolimatta suosittu
Aiemmin sai pelätä sitä, että talviloma (ex-hiihtoloma) vie kilpailuista pelaajat. Niin se varmaan edelleen vie joidenkin pelaajien osalta, mutta aktiivipelaajia on niin paljon, että ilmoittautumislista täyttyy siitä huolimatta. Niinpä STARPRING:iin saatiin viimeisen ilmoittautumispäivän rutistuksella iso määrä pelaajia. Parhaimmillaan määrä huristeli melkein 160 pelaajassa, mutta putosi sitten sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi hieman. Niinpä oli selvää, että molempina päivinä pitää käyttää 14 pöytää. On muuten vasta tämän kauden ”ongelma”, että 14 pöytää tarvitaan myös sunnuntaina.
Pelaajia oli lopulta 149 ja startteja 285.
Lukemat ovat olleet tällaiset kahdella edellisellä kerralla:
2024 – 123/251
2023 – 116/224
Tämäkin kilpailu on siis hienolla kasvu-uralla. Toki paljoa ei voi kisa kasvaa, koska jo 290 starttia on näiden kisojen teoreettisen maksikoon raja. Eli neljä pelaajaa kullakin 14 pöydällä viidessä ryhmässä plus noin 10 pelaajaa naisten kaksinpelissä (5 x 4 x 14 + 10 = 290).
Eri seuroja oli 30. Otteluita pelattiin 553, joista jatkokaavioissa 127.
Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:10 ja sunnuntaina kello 20:03. Viimeiset palkintokuvat otettiin silloin.
Videot kilpailuista
Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella pöytäryhmällä (”1-4”, ”5,5,13,7,8,14″ ja ”9-12”) oli oma kamera.
Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream, part 2 (STARPRING 15-16.2.2025)”.
YouTube-kanavan osoite:
https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen
Lauantai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 1-4)
Osa 3 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 4 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 5 (pöydät 9-12)
Osa 6 (pöydät 9-12)
Sunnuntai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 3 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 4 (pöydät 9-12)
Sunnuntain osasta 2 puuttuu ehkä 15 minuuttia klo 15:n ryhmässä, koska puhelimen virhajohto oli irronnut.
Naisten ja tyttöjen määrä
Naisia ja tyttöjä oli mukana 22 eli 14,9 % pelaajista. Sama luku kuin Kevään startissa.
Suurimmat seurat pelaajamäärän mukaan
PT Espoo palasi suurimmaksi seuraksi 23 pelaajallaan. Viime kerran ykkönen MBF:n putosi jakamaan kakkospaikkaa TIP-70:n kanssa. Smash kiilasi PTS Sherwood ohitse 13 pelaajallaan. Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 40 eli 26,9 % osallistujista. Samat lukemat kuin Kevään startissa.
Tässä seurojen TOP-10 pelaajamäärän mukaan:
Parhaat seurat
Kevään startissa jäätävällä 12 ykköspalkinnollaan ykkössijan napannut MBF putosi nyt sijalle seitsemän. Viime kerran kakkonen TIP-70 nousi ykköseksi, mutta siihen tarvittiin vain kolme luokkavoittoa. KoKu nousi sijalta 11 peräti sijalle kaksi Aleksi Ikolan vahvojen pelien turvin. Boom piti paikkansa kolmantena ottamalla jälleen kaksi ykköstilaa. Ykköstilat jakaantuivat todella laajalle!
Helsinkiläisseurojen menestys putosi jälleen tavanomaiselle tasolle: 3-6-15. Niillä lukemilla olisi kuitenkin tullut taulukon ykköstila.
Peräti 25 seuraa kaikkiaan 30 seurasta sai pelaajansa palkinnoille!
Tässä koko mitalitaulukko:
Junioreita oli 34 % osanottajista
Juniori-ikäisiä (2006 ja nuoremmat) oli 43 eli 28,9 % pelaajista. Talviloma vaikutti varmasti tähän lukuun.
Star Gives Back
Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.
Star on nyt mukana yhdeksässä projektissa. Neljä on jo päättynyt.
Yhteensä rahaa on käytetty nyt 17 987,73 euroa.
Tätä tietoa päivitetään raportin valmistumiseen asti.
Kauden 2024/2025 menestynein pelaaja
Aleksi Ikolan ykköstila vahvistui entisestään ”kauden menestynein pelaaja” -kilpailussa. Eroa kahden edellisen kauden voittajaan Jaimielee Enriqueziin on jo 35 pistettä. Näinköhän saadaan kauden päätteeksi uusi voittaja kilpailuun? Markku Hauhia, Usara Amarasinghe, Maria Girlea ja Lukas Saukko nousivat TOP-20:een. Timo Averjanov paransi sijoitustaan sijalta 10 sijaan kuusi.
Kilpailua on käyty kaudesta 2022/2023 alkaen. Nyt pisteille päässeiden yhteismäärä nousi yli 500 pelaajan. Ennen tätä kilpailua heitä oli 495 ja nyt jo 515!
Tässä TOP-20:
Jatkuu…
MK
Miesten kaksinpeliin osallistui täydet 12 pelaajaa, joten saatiin mukavasti kolme neljän pelaajan poolia.
A-poolissa tapahtui pienen pieni yllätys, kun Leonid Pullinen (1976) voitti Aleksi Ikolan (1981) 3-0 ja otti toisen jatkopaikan Juho Kahloksen jälkeen. Ikola oli lisäksi lujilla Ildiko Kadaria vastaan, joka johti erin 2-1 ja hävisi neljännen 10-12.
B-poolissa ei yllätyksiä nähty. Mika Räsänen jatkoon ykkösenä ja Toni Pitkänen kakkosena. Andrei Räisänen sentään johti erin 2-1 Pitkästä.
Ykköspaikka vaihtui C-poolissa, kun Vladyslav Matyko (2028) yllätti vahvassa vireessä olevan Meelis Kärnerin (2147) 3-2. Kärner johti erin 2-1, mutta Matyko vei sitten kaksi seuraavaa erää 13-11, 13-11. Matyko pelasi myös toisen viisieräisen, jossa hän itse oli häviöllä erin 0-2 John Enriquezia mutta nousi 3-2-voittoon. Viides 12-10.
Jatkokaaviolla Kärner koki toisen yllätystappionsa, kun Pitkänen (1997) oli parempi 3-1 kvartassa. Toisessa kvartassa Matyko nousi 3-2 voittoon 2-1-johdossa olleesta Pullisesta.
Semifinaaleissa ei ollut jännitystä, koska Kahlos ja Räsänen olivat liian paljon parempia muita. Samat pelaajat kolmatta kertaa peräkkäin finaalissa. Kolmannen kerran peräkkäin myös voittaja oli sama, kun Juho Kahlos voitti Mika Räsäsen 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mika Räsänen (PT Espoo), luokkavoittaja Juho Kahlos (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Toni Pitkänen (Wega) ja Vladyslav Matyko (HUT).
NK
Yhtä puuttui, että oltaisiin saatu kaksi viiden poolia, kun naisten kaksinpelissä oli yhdeksän pelaajaa. Sanna! Niinpä pelattiin neljän ja viiden pooleissa.
Neljän pelaajan A-poolissa poolin nelossijoitettu Kamilla Kadar (1456) nousi hienosti kakkoseksi. Ensin kaatui Jaimielee Enriquez (1779) suoraan 3-0 ja sitten Emon Das (1559) 3-1. Maria Girlea oli sentään hänellekin liikaa: 0-3. Enriquez meni kolmantena jatkoon voittamalla Dasin.
Viiden pelaajan B-poolissa käytiin hurjaa kamppailua kolmen kärjessä. Kolme pelaajaa päätyi kolmeen voittoon. Eleonoora Roosioks (1529) yllätti Ildiko Kadarin (1774) 3-2 (viides 12-10) ja Kadar sitten Mia Kellowin (1816) 3-2. Eräpisteiden laskua ei tarvittu, kun Kellow voitti Roosioksin 3-1. Siten Kellow meni ykkösenä, Kadar kakkosena ja Roosioks kolmantena jatkoon. Siis ratingin mukaisessa järjestyksessä. Poolissa pelattiin kaksi muutakin viisieräistä. Tamila Vlasova hävisi sekä Roosioksille että Nitija Thapalle 2-3.
Jatkokaavion kvartoista toinen oli klassikkotaistelu Ildiko Kadar vastaan Jaimielee Enriquez. Kadar johti jo erin 2-1 ja taisi johtaa neljättäkin, mutta Enriquez vei sen 11-9. Viides oli sitten selvä, kun Enriquez voitti 11-2 ja meni semifinaaleihin. Toisessa semifinaalissa Eleonoora Roosioks voitti Kamilla Kadarin yllättävän selvästi 3-0. Kuulin katsomokommenttina, että K. Kadar ei ollut saanut otetta Roosioksin näppylästä. Roosioks pelasi toki kilpailuissa myös ehkä uransa parasta pöytätennistä.
Seuraavassa kappaleessa kutsun raporttistandardin vastaisesti Maria Girleaa ”Mariaksi” ja Jaimielee Enriquezia ”Jaimieksi”. Se tulevaisuuden lukijoille tiedoksi!
Molemmat semifinaalit olivat hurjaa taistelua ja viisieräisiä. Tällä kertaa Roosioks pani Kellowin todella lujille häviten vasta viidennessä. Mutta sitten se toinen semifinaali! Ottelu, joka jää elämään Star Tourin legendoihin. En ole vielä nähnyt videota ottelusta, mutta Jaimie voitti ensimmäisen erän Marialta 17-15! Toisen erän jo selvemmin 11-8! Mitä niissä oli tapahtunut? Sen jälkeen tulin katsomaan ottelua. Näytti jo, että Jaimie vie ottelun suoraan 3-0 mutta ei sentään! Maria tsemppasi ja vei kolmannen erän 11-3. Olisi voinut veikata, että peli on selvää sen jälkeen. Olihan pelaajilla ratingeroakin melkein 400 pistettä. Mutta niin ei tapahtunut. Jaimie johti neljättä erää 9-7, 10-9 ja 11-10. Hänellä oli siis jo kaksi ottelupalloa! Erityisesti rystynäppylällä tehdyt chop blockit rystylle tulleista Marian kämmenspinneistä onnistuivat murskaavan tehokkaasti. Mutta Maria selvisi viidenteen erään 13-11 ”hyppäämällä kuolemaa uhaten” jokaisen pallon eteen ja palauttaen mitä luovemmilla tavoilla Jaimien lyönnit. Olikos se juuri tässä vaiheessa, kun hän palautti mielipuolisella kämmenalakierrevenkuralla kauaksi kämmennurkkaan tulleen Jaimien lyönnin? Viides erä oli hurjaa taistelua, jossa Maria otti ensin johdon, mutta Jaimie tuli takaa tasoihin 9-9. Pelattiin upeita palloja, mutta Maria repi väkisin sen voiton 11-9. Hurjaa! Kuten Maria sanoi palkintojenjaon jälkeen ”en tullut tänne häviämään”. Hän näytti, kuinka voitto otetaan hurjalla ja iloisella taisteluasenteella ihan väkisin, vaikka jotkut muut valitsisivat paniikin, manaamisen ja jopa mailan heittelyn. Jaimie puolestaan näytti, että hän on kaikkensa antamalla todella hyvä pelaaja. Hänellä on kuitenkin se 100 % moti (tarkoittaa vähän eri asiaa kuin motivaatio, tietäjät tietää) vain kolmea pelaajaa vastaan, joista Maria on se yksi. Aivan huikea esitys häneltä. Ella Kellow on edelleen ainoa Mariaa nuorempi suomalainen naispelaaja, jolle Maria on hävinnyt. Valitettavasti en voinut ottaa ottelusta videota puhelimella Facebook-postausta varten, koska tiesin Marian ajattelevan ”kohta Arto varmaan aloittaa livevideon”. Niin kuin oli ajatellutkin! En halunnut kuitenkaan missään oloissa häiritä hänen keskittymistään tällaisessa ottelussa. Sen virheen kuitenkin tein, että Kamillan huutaessa toimitsijanpöydältä kysyäkseen jostain ongelmasta tulosten tallennuksessa, huusin refleksinomaisesti hänelle takaisin ”katson tätä ottelua” niin, että Maria varmaan kuulee sen ja niin oli kuullutkin!
Nyt Maria palaa ”Maria Girleaksi”.
Valitettavasti en ehtinyt nähdä kisan vetämisen töiltäni finaalia, joka oli Girlean mukaan myös kova ottelu, eikä hän aikonut hävitä sitäkään. Kellow kaatui 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mia Kellow (TIP-70), luokkavoittaja Maria Girlea (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Eleonoora Roosioks (PT Espoo) ja Jaimielee Enriquez (TIP-70).
N18
Nyt onnistuttiin taas järjestämään tämä tytöt-18-luokka, kun Smashin tytöt tulivat mukaan. Valitettavasti yksi pelaaja jäi pois jo keskiviikkona, joten seitsemän poolin sijaan pelattiin kuuden pooli.
Kolmossijoitettu Kamilla Kadar (1456) nappasi kaksi ratingyllätysvoittoa ja otti luokkavoiton puhtaalla pelillä. Ensin kaatui ykkössijoitettu Jaimielee Enriquez (1779) 3-1 ja sitten kakkossijoitettu Usara Amarasinghe (1519) samoin 3-1. Enriquezin ja Usara Amarasinghen välinen ottelu oli jo Pongfinity Cupissa dramaattinen ja tietysti viisieräinen päättyen Amarasinghen voittoon 3-2. Nyt sama toistui. Enriquez johti 2-1 mutta Amarasinghe vei kaksi seuraavaa erää 11-9, 11-9 ja otti voiton ja luokan kakkossijan. Ykkössijoitettu Enriquez jäi kolmanneksi. Yenuli Amarasinghe oli ylivoimainen Noella Stråhlmania ja Ge Anne Quinalia vastaan ja otti neljännen sijan. Usara Amarasinghe muuten voitti Enriquezin Pongfinity Cupissa kokonaispisteissä 56-53 mutta hävisi nyt 48-51. Yhteispisteet siis tasan 104-104!
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Usara Amarasinghe (Smash), luokkavoittaja Kamilla Kadar (MBF), kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja neljänneksi sijoittunut mutta myös kolmas palkinto Yenuli Amarasinghe (Smash).
M-2200
Tässä luokassa oli mukavasti mutta pelottavasti 10 pelaajaa. Saatiin siis kivasti kaksi viiden poolia MUTTA siinä oli riskinsä. Eli poolin pituus saattaa venähtää vaikka nelituntiseksi. Se riski sitten toteutuikin. Voi olla, että viiden pooleja ei uskalla enää laittaa edes aamuunkaan näissä ylemmissä luokissa, joissa ottelut kestävät. Mutta 3+3+4-jako tuntui vaan niin tylsältä.
A-poolissa pelattiin kaksi yllätystä. Otto Suokas (1790) voitti luokan ykkössijoitetun Ville Julinin (2060) 3-2. Siten kolme pelaajaa oli kärjessä kolmella voitolla. Heistä Julin ykkösenä ja Suokas kakkosena menivät jatkoon eräsuhteilla. John Enriquez jäi pooliin. Toinen yllätystulos nähtiin sijoilla 4-5, missä Steban Bazil (1589) voitti Heikki Kettusen (1752) 3-1. Enriquez muuten voitti Kettusen todella niukasti (-10, 10, -11, 5, 10).
B-pooli oli se ”riski toteutui” -pooli. Se kesti 4 tuntia 16 minuuttia. Pelkästään Patrik Palmgrenin kolme viisieräistä kestivät yhteensä 1,5 tuntia! Mikähän siinä on, että niin usein 2-1-eräjohdossa oleva pelaaja häviää 2-3? Niin tapahtui esimerkiksi noissa kolmessa ottelussa. No, tämä pooli siis päättyi vasta kun kello 13:n ryhmä valtavan kokoisine M-2000-luokkineen oli jo alkanut. Siten finaali ja toinen semifinaali siirtyivät, koska kaksi semifinalisteista oli mukana myös M-2000:ssa. Lisäksi Jukka Julin oli M-2000:ssa, joten Ville ei ollut lähdössä minnekään, joten semifinaalia saatettiin siirtää.
B-poolin voitti puhtaalla pelillä eli neljällä voitolla Aleksi Ikola. Helpolla se ei tullut. Mika Kotoluoto johti Ikolaa erin 2-0 ja neljättäkin 10-8, 11-10, 12-11, 13-12, 14-13. Mutta erä Ikolalle 18-16 ja sitten vielä viideskin erä. Kotoluoto (1737) kuitenkin otti kaksi yllätysvoittoa ja nousi poolin viitossijoitettuna kahteen voittoon. Hän voitti Patrik Palmgrenin (1980) 3-2 ja Jaimielee Enriquezin (1779) 3-0. Näin Palmgren, Ibrahim Sen ja Kotoluoto olivat kahdessa voitossa ja keskinäiset erät kaikilla 5-5. Mentiin eräpisteiden laskemiseen, ja Sen oli siinä selvästi paras pisteillä 101-92 ja meni poolista toisena jatkoon.
Jatkokaaviolla Ville Julin pudotti Ibrahim Senin semifinaalissa selvin numeroin 3-0. Aleksi Ikola selvisi yhdellä erämenetyksellä Otto Suokkaasta: 3-1. Finaali oli tunnelmaltaankin kiihkeä kamppailu, jota Ikola johti 2-1, mutta Julin nousi 3-2-voittoon.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu), luokkavoittaja Ville Julin (Boom) ja kolmanneksi sijoittunut Otto Suokas (PT Espoo).
Ibrahim Sen (MBF) sai pelattua semifinaalinsa ja sai kolmannen palkintonsa ”jo” kello 14:40, koska ei pelannut M-2000-luokassa.
M-2100
Sunnuntaisessa M-2100-luokassa oli 12 pelaajaa ja siten kolme neljän pelaajan poolia.
A-poolissa mentiin ratingin mukaisessa järjestyksessä. Max Koso tosin johti erin 2-0 Aleksis Välläriä. Välläri taas hävisi poolin kärkikamppailussa Aleksi Ikolalle niukasti 2-3. Ikola ykkösenä ja Välläri kakkosena jatkoon.
B-poolissakin mentiin ratingin mukaan. Leonid Pullinen ykkösenä ja Ibrahim Sen kakkosena jatkoon. Kai Tuovinen sentään johti Pullista erin 2-1. Neljäs oli sitten 1-11.
Myös C-poolissa kaksi kärkisijoitettua meni jatkoon. Siis Andrei Räisänen ykkösenä ja Arto Ojanen kakkosena. Sijoilla 3-4 nähtiin kuitenkin yllätys, kun Jukka Luttunen (1595) voitti Eino Reinan (1644) 3-2.
Jatkokaavion kahdessa kvartassa ei nähty yllätyksiä eikä edes viisieräisiä. Semifinaalit olivat sitten tiukkaa viisieräistä vääntöä. Aleksi Ikola oli 0-2-tappiolla Ibrahim Seniä vastaan, ja neljäs tuli 13-11. Voitto kuitenkin viidennessä 11-8. Toisessa semifinaalissa luokan kolmossijoitettu Andrei Räisänen (1948) teki pienen yllätyksen voittamalla kakkossijoitetun Leonid Pullisen (1976) viidennessä 11-9.
Finaalissa Ikola oli rautaa ja Räisänen kaatui 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Andrei Räisänen (MBF), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet Ibrahim Sen (MBF) ja Leonid Pullinen (PT Espoo).
M-2000
Lauantain kuumassa ryhmässä eli kello 13:n ryhmässä oli poisjääntien jälkeenkin 75 pelaajaa ja M-2000:ssa 29 pelaajaa. Oli haastava asetelma kyllä! Tätä luokkaa oli mahdotonta pelata neljän pooleihin perustuen, koska kolme kolmen ja viisi neljän poolia olisi merkinnyt 39 ottelua käytössä oleville 4,5 pöydälle. Siis noin yhdeksän ottelua/pöytä. Liian iso riski. Siksi piti turvautua kolmen pooleihin: 7×3 + 2×4. Silloin otteluita oli ”vain” 33 eli 7,3/pöytä. Se oli jo siedettävää. Cup-otteluita on helpompi vyöryttää seuraavaan ryhmään kuin pooliotteluita. Pelien kokonaismäärä ei paljoa pienentynyt (54 -> 50).
A-poolissa Hannu Tolvanen (1639) mikroyllätti Eino Reinan (1644) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan luokan ykkössijoitetun Aleksi Ikolan jälkeen.
B-poolissa ei yllätyksiä. Patrik Palmgren ykkösenä ja Levente Kadar kakkosena jatkoon. Kadar tosin johti Palmgrenia erin 2-0! Samoin Steban Bazil johti Kadaria erin 2-0 ja kolmas oli Kadadille 16-14!
C-poolissakaan ei yllätyksiä. Leo Kivelä ykkösenä ja Eeka Vihreälaakso kakkosena jatkoon.
D-poolissa oli lähellä yllätys, kun Jussi Pikkarainen voitti Vitalii Povolotskiin vasta viidennessä 14-12. Riku Andersson ykkösenä ja Pikkarainen kakkosena jatkoon.
E-pooli päättyi yllätyksellisesti. Junjie Wu (1548) voitti ensin Jukka Julinin (1894) 3-2 ja sitten Joel Koivumäen (1716) 3-0. Wu ykkösenä ja Julin kakkosena jatkoon.
F-poolissa sijoituksen mukaisesti Petri Tuomaila ykkösenä ja Aleksis Välläri kakkosena jatkoon.
G-poolissakaan ei nähty yllätyksiä. John Enriquez ykkösenä ja Heikki Kettunen kakkosena jatkoon.
Neljän pelaajan H-pooli pelattiin sijoitusten mukaisesti, mutta kolme kuudesta ottelusta oli viisieräisiä. Erityisesti Erik Räsänen aiheutti vaikeuksia korkeammalle rankatuille. Ensin hän hävisi vasta viidennessä 8-11 Ildiko Kadarille ja erätilanteessa 1-1 Kadar voitti kolmannen erän 14-12! Juha Pitkästä Räsänen johti erin 2-1 ja kaksi seuraavaa Pitkäselle vain 11-9. Kolmas viisieräinen oli Pitkäsen taistelu Arto Ojasta vastaan. Mutta Ojanen ykkösenä ja Kadar kakkosena jatkoon.
I-poolissa nähtiin kaksi yllätystä. Otto Suokas (1790) voitti Sami Pyykön (1839) 3-1 ja Resti Montoya (1369) voitti Hegert Lahtin (1389) 3-0. Suokas ykkösenä ja Pyykkö kakkosena jatkoon.’
Jatkokaavio oli tällaisiin kilpailuihin iso eli 18 pelaajan kaavio.
Kaksi ottelua pelattiin pääsystä 16 parhaan joukkoon, Toisessa niistä tapahtui yllätys, kun Otto Suokas voitti Jukka Julinin 3-2.
Suokas jatkoi yllätyksiä voittamalla 16:n joukossa Arto Ojasen (1842) 3-0. Muut tämän kierroksen seitsemän ottelua menivät ratingin mukaan.
Semifinaaleihin meni neljästä kärkisijoitetusta kolme. Sami Pyykkö kuitenkin voitti Leo Kivelän (1944) 3-2. Petri Tuomaila piti tiukoilla Palmgrenia ja johti erin 2-1. Palmgren kuitenkin semeihin 3-2.
Kaikkien odotusten vastaisesti semifinaalit eivät olleet viisieräisiä. Ikola voitti Pyykön 3-1, mutta lähellä oli se viides erä, koska viimeinen erä päättyi 14-12. Toisessa semifinaalissa Riku Andersson (1940) yllätti Patrik Palmgrenin (1980) 3-1.
Finaali oli vääntöä, vääntöä ja vääntöä, kuten pisteistä voi päätellä: -9,-9,9,4,10. Luokkavoitto Ikolalle 3-2! Näin saatiin luokka päätökseen kello 21 kahdeksan tunnin pelaamisen jälkeen.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Riku Andersson (UU), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet Sami Pyykkö (Wega) ja Patrik Palmgren (KoKa).
M-1950
Osallistujia oli ikävä määrä eli 13. Koska viiden pooleja ei voinut aikataulullisesti käyttää, luokka koostui lähinnä kolmen pooleista: 3+3+3+4.
Kaikissa pooleissa pelattiin kiltisti ratingin mukaan ja 15 ottelustakin vain kaksi oli viisieräisiä. B-poolissa Eino Reino voitti Jussi Joensuun viidennessä 12-10 ja D-poolissa Aleksis Välläri voitti Peter Erikssonin 3-2.
Jatkokaavion kvarttojen paras ottelu oli varmaankin Riku Anderssonin voitto Eeka Vihreälaaksosta. Vihreälaakso johti erin 2-1 ja viides oli 13-11 Anderssonille. Yhtään yllätystä ei neljässä kvartassa tapahtunut.
Semifinaaleissa Andersson löi murskaluvuin Jaimielee Enriquezin 3-0. Sami Pyykkö (1839) nanoyllätti Arto Ojasen (1842) 3-2. Viides 11-9.
Finaali oli dramaattinen. Pyykkö johti jo erin 2-0, mutta sen jälkeen Andersson nakutti seuraavat kolme erää itselleen 9,9,4.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Sami Pyykkö (Wega), luokkavoittaja Riku Andersson (UU) ja kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70).
Arto Ojanen (Por-83) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.
M-1800
Arvonta meni vähän sekaisin, kun viime hetkellä tuli kolme peruutusta, eikä luokkaa ehtinyt enää arpoa uudelleen. Lopulta pelaajia oli 23. Kolme kolmen, yksi kahden ja kolme neljän poolia. Surullista mutta näillä piti mennä!
A- ja B-pooleissa mentiin ratingin mukaan. Ainoa viisieräinen oli Esa Ahteen ja Sam Londenin kamppailu toisesta jatkopaikasta A-poolissa. Ahde vei voiton ratingin mukaisesti 3-2. C-poolissa oli kuitenkin kaksi ratingyllätystä, kun sekä Edsel Camantique (1537) että Jesper Sjöholm (1296) voittivat Jimi Koivumäen (1716). Sjöholm viidennessä 11-9. Sjöholm oli vähällä nousta pooliykköseksikin tässä kolmen pelaajan poolissa johdettuaan Camantiqueta erin 2-0.
Neljän pelaajan pooleissa E, F, G tapahtui kaksi yllätystä. E-poolissa Resti Montoya (1369) voitti Hegert Lahtin (1389) 3-0 ja Philipp Gossmannin (1627) 3-1 ottaen toisen jatkopaikan Rocka Merilahden jälkeen. F-poolin kärkikamppailussa Hannu Tolvanen (1639) otti ykköspaikan Levente Kadarilta (1658) 3-1-voitollaan.
Jatkokaaviolla tapahtui yksi yllätys 16 parhaan joukossa. Eleonoora Roosioks (1529) voitti Leevi Hyytiäisen (1647) viidennessä 12-10.
Kvartoissa tapahtui kaksi yllätystä. Levente Kadar voitti Rocka Merilahden (1689) 3-2 Merilahden johdettua jo erin 2-0. Max Koso (1466) tuli D-poolista, jonka kaksi kärkisijoitettua pelaajaa jäivät pois. Nyt hän voitti melkein 200 pistettä ykempänä olleen Hannu Tolvasen puhtaasti 3-0.
Luokan ykkös- ja kakkossijoitetut olivat rautaa semifinaaleissa. Jaimielee Enriquez voitti Kadarin 3-0 ja Heikki Kettunen Koson 3-0.
Finaalissa Enriquez johti Kettusta viidennessä jo 6-0 ja vielä 8-6, mutta Kettunen nousi 11-8-voittoon. Kuulemma Enriquezin rystykumi meni tämän jälkeen vaihtoon. Vihjaus siihen tulee ottelun päätyttyä.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Heikki Kettunen (PT-2000), kolmanneksi sijoittuneet Max Koso (TIP-70) ja Levente Kadar (MBF).
M-1650
Tässä lauantai-illan luokassa oli 10 pelaajaa, joten pelattiin kahdessa viiden pelaajan poolissa. Olisi kyllä pitänyt pelata 3+3+3+4-jaolla, koska nyt ei saatu nätisti loppuun klo 22:een mennessä. Ei tule toistumaan!
A-poolissa N18-luokan juuri äsken voittanut Kamilla Kadar (1456) palasi glamourmaailmasta raakaan todellisuuteen. Ensin ottelu ns. klassisella B-luokkatyylillä pelaavaa Kimmo Lehtosaarta (1329) vastaan: 0-3. Seuraavaksi poolin ykkössijoitettu Edsel Camantique voitti Kadarin hurjalla taistelullaan 3-1 ja lopuksi vuorossa oli energiaa pursunnut Resti Montoya (1369) ja 0-3. Poolin kakkossijoitettu Jacob Hellgren (1474) oli jo heittänyt kahden tappion jälkeen leikin kesken, joten Kadar sai hänestä wo:n. Montoy voitti Hellgrenin 3-2 ja Lehtosaari 3-1. Montoya voitti myös Camantiquen, joten hän meni jatkoon ykkösenä ja Camantique kakkosena.
B-poolissa kolme parasta pelasivat ristiin niin, että kullakin oli kolme voittoa. Tähän päädyttiin, kun Juha Pitkänen (1419) voitti Pate Ikolan (1483) 3-2 (viides 11-9) ja Ikola voitti Sam Londenin (1484) 3-1. Eräsuhteiden perusteella Ikola ykkösenä ja Pitkänen kakkosena jatkoon.
A-poolin eli ns. Kamilla-poolin kaksi parasta olivat suvereeja myös semifinaaleissa. Molemmat finaaliin! Finaalia pelattiin tietysti viisi erää, ja piti pyytää vahtimestarilta pientä lisäaikaa. Kello 22.10 päästiin kuitenkin palkintojenjakoon. Luokkavoittaja oli Edsel Camantique 3-2. Poolifinaalissahan hän oli hävinnyt saman ottelun.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Resti Montoya (NuPs), luokkavoittaja Edsel Camantique (Atlas), kolmanneksi sijoittuneet Juha Pitkänen (PT 75) ja Pate Ikola (KoKu).
M-1600
Osallistujia oli 17, joten paljolti kolmen pooleilla mentiin: 3+3+3+4+4.
A-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä. Vitalii Povolotskii ykkösenä ja Juha Pitkänen kakkosena jatkoon ilman draamaa.
B-pooli oli jo vauhdikkaampi kiitos poolin kolmossijoitetun Hegert Lahtin (1339). Ensin hän hävisi vain 2-3 poolin ykkössijoitetulle Harri Liukkoselle ja voitti Mats Hollmeruksen (1445) 3-2 (viides 12-10) mennen kakkosena jatkoon.
Kolmannessa kolmen pelaajan poolissa C pelattiin ristiin. Christian Liukkonen (1462) voitti Jyrki Virtasen (1528) 3-2 ja Toivo Ridal (1383) voitti Liukkosen 3-2 tämän johdettua jo erin 2-0. Eräsuhteet tuottivat kuitenkin vain ratingjärjestyksen, joten Virtanen ykkösenä ja Liukkonen kakkosena jatkoon.
D-poolissa ei tullut yllätyksiä. Pate Ikola ykkösenä ja Peter Eriksson kakkosena jatkoon. Eriksson johti kuitenkin erin 2-0 Ikolaa mutta Ikola nousi 3-2-voittoon.
E-poolissa pelattiin ristiin. Jacob Hellgren (1474) voitti Jari Vuorisen (1481) 3-1. Myös Petteri Kauppala (1296) voitti Vuorisen 3-1. Lisäksi Erik Räsänen (1331) voitti Hellgrenin viidennessä 13-11. Kahden voiton pelaajat menivät jatkoon. Räsänen ykkösenä ja Hellgren kakkosena.
Jatkokaaviolla kolme kvarttaa neljästä päättyi yllätykseen. Hellgren pudotti luokan ykkössijoitetun Vitalii Povolotskiin (1557) 3-1, Christian Liukkonen voitti luokan nelossijoitetun Pate Ikolan (1483) 3-2 ja Juha Pitkänen (1419) voitti Jyrki Virtasen 3-1. Se ei ollut yllätys, että luokan kakkossijoitettu Harri Liukkonen voitti Peter Erikssonin.
Semifinaaleissa oli pieni ratingyllätys, että Christian Liukkonen pudotti Hellgrenin, jolla oli sijoituksessa 12 pistettä enemmän. 3-2 ja viides erä 12-10. Harri Liukkonen selvitti Pitkäsen 3-0.
Liukkosten ja LoLo:n sisäisessä finaalissa Christian voitti Harrin (1545) 3-1.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Harri Liukkonen (LoLo), luokkavoittaja Christian Liukkonen (LoLo), kolmanneksi sijoittuneet Juha Pitkänen (PT 75) ja Jacob Hellgren (PT Espoo).
M-1500
M-1500:ssa oli kilpailuluokan ihannemäärä pelaajia eli 12. Siis kolme neljän poolia kolmella pöydällä. Neljä vastaavaa luokkaa sopisi kivasti 12 pöydän saliin.
Jokaisessa poolissa ylläteltiin.
A-poolissa Pate Ikola meni ykkösenä jatkoon puhtaalla pelillä eli kolmella voitolla. PeTo kuitenkin karjahteli, kun Esa Wallius (1254) voitti Petteri Kauppalan (1296) 3-1 ja meni kakkosena jatkoon. Myös Toru Ando (1089) voitti Kauppalan viidennessä 11-9. Toru johti myös Walliusta erin 2-0, mutta sitten peto oli peto: 12-10, 12-10, 11-8.
B-poolin kakkossijoitettu Erik Räsänen (1331) räväytti ja voitti luokan kakkossijoitetun Tom Kiiaksen (1453) 3-2. Myös Timo Averjanov (1282) voitti Kiiaksen 3-2. Kun Averjanov selvitti myös Tamila Vlasovan, meni hän kakkosena jatkoon. Vlasova oli lähellä sekoittaa kuvioita, kun johti Räsästä 2-1 ja 12-14-tappio neljännessä mutta ei.
C-poolissa pelattiin ristiin eli kolme pelaajaa päätyi kahteen voittoon. Heti alkuun Elias Leppänen (1191) voitti luokan kolmossijoitetun Marko Pennasen (1402) 3-2. Leppäsen näppylä tuotti Pennaselle vaikeuksia. Heti perään Lukas Saukko (1162) voitti poolin kakkossijoitetun Hegert Lahtin (1389) 3-0. Saukko voitti myös Leppäsen 3-1. Lopuksi Leppänen voitti Lahtin 3-1. Näin Pennanen eräsuhteilla ykkösenä ja Leppänen kakkosena jatkoon,.
Jatkokaavion kvartoissa ei yllätyksiä tapahtunut. Semifinaaleissa luokan ykkössijoitettu Pate Ikola antoi Averjanoville erän mutta Marko Pennanen antoi Räsäselle kylmempää kyytiä: 3-0.
Finaali oli päivän ja kilpailun viimeinen ottelu. Kovaa oli vääntö ja puhina. Mutta Marko Pennanen nousi voittoon 1-2-tappioasemasta. Mitä oikein tapahtui kolmannessa erässä: 8,-8,-9,8,8?
Kuvassa vsemmalta toiseksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu), luokkavoittaja Marko Pennanen (Por-83), kolmanneksi sijoittuneet Erik Räsänen (Maraton) ja Timo Averjanov (TIP-70).
M-1400
Tämä oli iso luokka. 25 pelaajaa. Kolme kolmen ja neljä neljän poolia.
A-poolissa Turo Haapamäki (1090) nousi poolikakkoseksi André Küüsvekin jälkeen voittamalla Pasi Ylisen (1100) 3-2.
B-poolissa mentiin ratingin mukaan. Markku Salo ykkösenä ja Lukas Saukko kakkosena jatkoon. Joonatan Marjo piti kyllä Saukkoa tiukilla. Viides 11-8 Saukolle.
C-poolissa Toru Ando (1089) nousi ykköseksi voittamalla Jesper Sjöholmin (1296) ja Tamila Vlasovan (1164). Sjöholm kakkosena jatkoon.
D-pooli oli jotenkin tyypillinen ristiinpelanneissa pooleissa. Poolin kolmossijoitettu ei saa voittoakaan ja muut kolme saavat kaksi voittoa. Patrick Stara (987) voitti Mika Mäkelän (1174) 3-0 ja Mäkelä voitti Petteri Kauppalan (1296) 3-0. Stara voitti myös Juuso Anttilan (1074) 3-0. Näin Kauppala, Mäkelä ja Stara päätyivät kaikki kahteen voittoon. Erätkin olivat kaikilla 3-3. Piti mennä aina ah ihanaan eräpisteiden laskuun. Niiden perusteella Kauppala meni ykkösenä ja Stara kakkosena jatkoon.
E-poolissa Timo Averjanov meni kolmella voitolla ykkösenä jatkoon, kuten pitikin. Toisen jatkopaikan otti Oshadini Amarasinghe (1041), joka yllätti Marcin Dabrowskin (1184) 3-1.
F-poolissa mentiin ratingin mukaan. Luka Lehtosaari ykkösenä ja Liu Shenghua kakkosena jatkoon. Daria Kriukova sentään piti Liu Shenghuata aika tiukoilla. Viides kuitenkin 11-6 Liu Shenghualle.
G-poolissa pelattiin taas ristiin. Jokaiselle ainakin yksi voitto. Oliver Parviainen (999) aloitti yllätykset voittamalla poolin ykkössijoitetun Mirko Paloniemen (1265) 3-2. Myös Ilkka Marttinen (1249) voitti Paloniemen. Kalle Rissanen (995) voitti puolestaan Parviaisen ja lopuksi Parviainen Marttisen poolin viimeisessä ottelussa viidennessä 12-10. Kahden voiton pelaajista Parviainen ykkösenä ja Marttinen kakkosena jatkoon.
Jatkokaaviolla oli14 pelaajaa.
16:n joukossa tapahtui pari yllätystä. Ilkka Marttinen voitti Luka Lehtosaaren (1274) 3-1. Oliver Parviainen voitti Turo Haapamäen 3-2. Viides 11-9. Lisäksi Jesper Sjöholm ja Timo Averjanov pelasivat hienon ottelun, jonka Sjöholm voitti 3-2.
Kvartoissa Ando Toru yllätti Ilkka Marttisen 3-1 ja Jesper Sjöholm yllätti luokan kakkossijoitetun Markku Salon (1355) 3-0.
Luokan ykkössijoitettu André Küüsvek selvitti semifinaaleissa Torun 3-0. Sjöholm jatkoi vahvaa peliään ja löi Petteri Kauppalan 3-0.
Finaali oli pisteiden valossa kova taistelu. Siinä Küüsvek voitti Sjöholmin viidennessä 12-10.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jesper Sjöholm (HIK), luokkavoittaja André Küüsvek (Smash), kolmanneksi sijoittuneet Petteri Kauppala (TIP-70) ja Anto Toru (TuPy).
M-1350
Pelaajia oli yhdeksän, joten poolit olivat 4+5. Se oli luonnollisesti riskaabelia, koska oltiin lauantain myöhäisillassa. Aika tiukille menikin, koska palkintokuva otettiin kello 22.05!
A-poolissa Timo Averjanov purjehti voittoon kolmella voitollaan. Yenuli Amarasinghe piti häntä kuitenkin tiukoilla häviten vasta viidennessä erässä. Muut kolme pelasivat ristiin, kun Patrick Stara (987) voitti Tamila Vlasovan (1164) 3-0. Viisieräisillä mentiin, kun Amarasinghe voitti Straran 3-2 ja Vlasova Amarasinghen 3-2. Eräsuhteilla Patrick Stara kakkosena jatkoon.
Viiden pelaajan B-poolissa poolin kolmossijoitettu Lukas Saukko (1162) oli hurjassa iskussa ja voitti kaikki neljä otteluaan. Poolin ykkössijoitettu Luka Lehtosaari (1274) pani kuitenkin kovasti vastaan ja hävisi Saukolle vasta viidennessä 12-14. Toisen yllätysvoiton Saukko otti Mika Mäkelästä (1174). Lehtosaari meni jatkoon kakkosena. Myös Oshadini Amarasinghe (1041) voitti Mäkelän, joka ehti johtaa erin 2-1 mutta viides 11-8 Amarasinghelle.
Valitettavasti Lehtosaari joutui antamaan wo:n Averjanoville semifinaalissa. Toisessa semifinaalissa Saukko voitti Staran 3-1.
Finaali oli taas hurja Saukon ja Averjanovin välinen taistelu. Viides erä Saukolle 15-13!
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Timo Averjanov (TIP-70), luokkavoittaja Lukas Saukko (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Luka Lehtosaari (TIP-70) ja Patrick Stara (Smash).
M-1300
Alunperin piti olla 12 pelaajaa ja kolme neljän pelaajan poolia. Mutta sairastumisen vuoksi yksi pooli muuttui kolmen pelaajan pooliksi.
A-poolissa ylläteltiin sekä kärjessä että alhaalla. Toru Ando (1089) otti poolin ykköspaikan voittamalla Harri Kilpisen 3-2. Viides 13-11. Sijoilla 3-4 Juha Ojansuu (934) voitti Juuso Anttilan (1074) 3-1.
Kolmen pelaajan pooliksi muuttuneessa B-poolissa Aki Niemi (1144) otti poolin ykköspaikan voittamalla Timo Averjanovin (1282) 3-2. Viides 11-7.
C-poolissa pelattiin ristiin. Pooliykköseksi nousi poolin kolmossijoitettu Pontus Claesson (988), joka voitti Tamila Vlasovan (1164) 3-1 ja Lukas Saukon (1162) 3-1. Kun Ilkka Arino (961) yllätti Vlasovan 3-1, kolmella pelaajalla oli yksi voitto. Heistä Saukko meni eräsuhteilla poolikakkosena jatkoon.
Jatkokaavion kvartoissa jatkettiin Saukko-Averjanov-saagaa. Nyt Averjanov johti jo erin 2-0, mutta Saukko nousi 3-2-voittoon. Toisessa kvartassa Claesson selvitti Kilpisen 3-0.
C-poolin kärkikaksikko oli vahva myös semifinaaleissa. Saukko voitti Torun 3-0 ja Claesson Niemen 3-0.
Näin finaalista tuli C-poolin finaalin uusinta. Tällä kertaa osat vaihtuivat. Saukko voitti Claessonin suoraan 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pontus Claesson (TIP-70), luokkavoittaja Lukas Saukko (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Ando Toru (TuPy) ja Aki Niemi (MBF).
M-1200
18 pelaajaa jaettiin pooleihin näin: kaksi kolmen ja kolme neljän poolia.
Kolmen pelaajan A-poolissa pelattiin vain viisieräisiä otteluita. Onneksi eivät menneet ristiin ja pistelaskulta vältyttiin. Kahdella voitolla ykkösenä jatkoon luokan ykkössijoitettu Marcin Dabrowski. Markus Linnamaa (886) otti Ilkka Arinosta (961) yllätysvoiton ja vei toisen jatkopaikan.
Kolmen pelaajan B-poolissa pelattiin ristiin, kun Patrick Stara (987) voitti Joonatan Marjon (1092) 3-1 ja Maksym Kazymov (875) voitti Staran 3-2. Viides 11-8. Eräsuhteilla Stara ykkösenä ja Marjo kakkosena jatkoon.
C-poolissa nähtiin taas se tyypillinen ristiin pelaamisen kuvio. Poolin kolmossijoitetulla nolla voittoa ja muilla kolmella kaksi. Niilo Vuorinen (761) voitti Pontus Claessonin (988) 3-1. Claesson voitti Mark Baskovin (1089) 3-0. Vuorinen voitti Mikko Kankaan (808) 3-2. Lisäksi Baskov oli häviöllä Kangasta vastaan erin 1-2 ja viides erä oli 11-9. Eräsuhteilla Claesson ykkösenä ja Baskov kakkosena jatkoon.
D-poolissa pelattiin kiltisti ratingin mukaisesti. Toru Ando ykkösenä ja Oliver Parviainen kakkosena jatkoon.
E-poolissa ylläteltiin kärjessä ja alhaalla. Linus Lundström (1011) voitti Juuso Anttilan (1074) 3-1 ja meni ykkösenä jatkoon. Anttila kakkosena. Lisäksi Eemil Dabrowski (765) yllätti Mark Weijersin (789) 3-1.
Jatkokaavion 1. kierroksella ei tapahtunut yllätyksiä.
Kvartoissa Pontus Claesson yllätti Joonatan Marjon ja Patrick Stara yllätti Mark Baskovin. Lisäksi Oliver Parviainen olí lähellä yllättää Marcin Dabrowskin, mutta Dabrowski selvisi: -8,9,10,-10,10. Ando Torun voitto Linus Lundströmistä oli odotettu.
Claesson jatkoi yllätyksiään semifinaaleissa. Nyt kaatui Dabrowski 3-0. Myös Stara yllätti edelleen voittamalla Torun 3-0.
Finaalissa jatkui reipas 3-0-meininki, kun Claesson löi ratingpisteissä vain pisteen alempana olleen Staran 3-0. Hyvin on Stara päässyt vauhtiin 40 vuoden tauon jälkeen! Olikos hän ihan alunperin Pietarsaaren Innon pelaaja.
Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Pontus Claesson (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Marcin Dabrowski (TuPy) ja Toru Ando (TuPy).
Patrick Stara (Smash) sai kolmannen palkintonsa loppuillasta, koska oli poissa hallilta palkintojenjaon aikaan.
M-1100
Osallistujia oli yhden poisjäännin jälkeen 10. Poolit siis 3+3+4. Jos olisi tiedetty etukäteen se poisjäänti, olisi pelattu pooleilla 5+5.
A-poolista jatkoon luokan ykkössijoitettu Oliver Parviainen ja poolin kakkossijoitettu Aleksei Voronin. Ei siis yllätyksiä. Myös B-poolista jatkoon ratingin mukaisesti ykkösenä Noella Stråhlman ja kakkosena Jorma Ollikainen. Hannu Grönlund tosin johti Ollikaista erin 2-1. Neljän pelaajan C-poolissakaan ei tullut yllätyksiä. Ilkka Arino ykkösenä ja Lars-Wilmer Stråhlman kakkosena jatkoon. Ge Anne Quinal tosin hävisi Arinolle vain 2-3.
Jatkokaaviolla semifinaaleihin meni neljä kärkisijoitettua. Ei yllätyksiä kvartoissa. Molemmat semifinaalit päättyivät sitten yllätykseen. Lars-Wilmer Stråhlman (921) voitti Oliver Parviaisen (999). Tiukkaa kyllä teki! Parviainen johti jo erin 2-0 ja hävisi sitten kaksi seuraavaa erää 11-13, 11-13. Ilkka Arino (961) voitti toisessa semifinaalissa Noella Stråhlmanin (969) 3-0.
Arino veti tiukkaa linjaa myös finaalissa, missä hän voitti myös Lars-Wilmer Stråhlmanin 3-0. Finaali oli siis C-poolin finaalin uusinta. Kuudesta ottelustaan Arino voitti viisi 3-0. Vain Quinal sai häneltä eriä. Jos oikein muistan, tämä oli Arinon puheiden mukaan hänen ensimmäinen luokkavoittonsa.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lars-Wilmer Stråhlman (PT Espoo), uusissa töppösissään seisova luokkavoittaja Ilkka Arino (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Oliver Parviainen (Smash) ja Noella Stråhlman (PT Espoo).
M-1000
Tässä luokassa oli määrä olla mukavasti 16 pelaajaa eli neljä neljän poolia. Mutta yksi niistä muuttui kolmen pooliksi, kun yksi pelaaja ei saapunut paikalle.
A-poolissa luokan ykkössijoitettu Taisto Penttinen meni ykkösenä jatkoon. Toisen jatkopaikan vei Mikko Kangas (808), joka yllätti poolin viimeisessä ottelussa Raimo Jokitulpon (809) 3-0. Kokonaista yksi pistettä oli siis heidän sijoitusratingiensa ero!
B-poolista meni ykkösenä jatkoon ratingin mukaisesti Janne Huhtanen ja kakkkosena Mark Weijers.
C-poolissa sitten ylläteltiin. Viola Saarto (767) pelasi upeasti ja yllätti ensin Aleksei Voroninin (885) 3-1 ja lopuksi Elena Badendorfin (834) 3-1. Näin Saarto pooliykkösenä jatkoon. Kun myös Badendorf voitti Voroninin, hän meni kakkosena jatkoon.
D-poolissa ei pelattu edes viisieräisiä eikä myöskään pelattu yllätystuloksia. Maksym Kazymov ykkösenä ja Ilpo Salo kakkosena jatkoon.
Jatkokaavion kvartoissa tapahtui kaksi yllätystä. Viola Saarto voitti Mikko Kankaan 3-2 oltuaan jo erin 0-2 tappiolla ja Janne Huhtanen (831) voitti Ilpo Salon (845) 3-1.
Molemmat semifinaalit päättyivät yllätyksellisesti. Maksym Kazymov (875) voitti Taisto Penttisen (940) 3-0 ja Saarto voitti Huhtasen 3-1.
Finaalissa Kazymov oli aika suvereeni ja voitti Saarron 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Viola Saarto (PTS Sherwood), luokkavoittaja Maksym Kazymov (PTS Sherwood) ja kolmanneksi sijoittunut Janne Huhtanen (PT Espoo).
Taisto Penttinen (Maraton) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.
M-900
Tässäkin luokassa oli ihannemäärä pelaajia eli 12. Siispä kolme neljän pelaajan poolia.
Yhdessäkään poolissa ei menty ratingin mukaan, joten jännitystä riitti.
A-poolissa luokan ykkössijoitettu Ilpo Salo jyräsi ja otti kolme voittoa ja meni ykkösenä jatkoon. Poolin kakkossijoitettu Poe Helsky (768) piti häntä kuitenkin tiukoilla. Vasta viidennen erän 11-7-voitto päästi Salon pälkähästä. Viola Saarto (767) nousi toiseksi jatkoonmenijäksi yllättämällä Helskyn 3-1.
B-poolissa ykkössijoitettu Liia Salonen (835) jäi tasaisessa poolissa voitoitta. Muut kolme pelasivat ristiin, joten jokainen päätyi kahteen voittoon. Jojo Erholtz (718) voitti Joona Rauvolan (809) viidennessä 11-8. Rauvola oli tappiolla erin 1-2 myös Dao Minh Toania vastaan mutta nousi voittoon. Eräsuhteilla Dao Minh Toan ykkösenä ja Rauvola kakkosena jatkoon.
C-poolissa uusi lisenssipelaaja Abdullah Md Ayman (oli ollut lapsena paras pelaaja koulussaan) otti sijoittamattomana kolme voittoa ja meni ykkösenä jatkoon. Poolin ykkössijoitettu Ge Anne Quinal (833) hävisi Aymanille 0-3 ja meni kakkosena jatkoon.
Jatkokaavion kvartat päättyivät yllätyksiin. Joona Rauvolan voitti Quinalin 3-1 ja Ayman voitti Viola Saarron 3-1.
Semifinaaleissa Ilpo Salo jaksoi vielä ottaa voiton Rauvolasta mutta joutui antamaan wo:n finaalissa Aymanille, joka voitti toisessa semifinaalissa Dao Minh Toanin (756) 3-0.
Ayman siis luokkavoittajaksi wo:lla.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ilpo Salo (HäKi), luokkavoittaja Abdullah Md Ayman (Atlas), kolmanneksi sijoittuneet Dao Minh Toan (Maraton) ja Joona Rauvola (MBF).
M-800
Lauantain alimmassa luokassa oli hienosti 16 pelaajaa, jotka jaettiin tietysti neljään neljän pelaajan pooliin.
Vain A-poolissa pelattiin ratingin mukaisesti. Luokan ykkössijoitettu Alexandr Vatjalainen jatkoon ykkösenä ja Jojo Erholtz kakkosena. Erholtzin jatkopaikka ratkesi vasta poolin viimeisessä ankarassa ottelussa, jossa hän voitti Hannu Grönlundin 3-2.
B-poolissa Mensah Boateng (726) voitti Sohvi Vuorisen (785) 3-2 Vuorisen johdettua erin 2-1. Näin Boateng ykkösenä ja Vuorinen kakkosena jatkoon. Vuorinen pelasi myös Eliel Laitasaloa vastaan kovan kamppailun. Viides erä 12-10 Vuoriselle! Laitasalo pelasi toisenkin viisieräisen, jossa voitti Milana Shmyalinan viidennessä 11-7. Suomen pöytätenniksen tulevaisuuden kannalta muuten aika kiva pooli! 2011-poika, 2013-tyttö, 2014-tyttö ja 2015-poika!
C-poolissa Mikael Porval (752) voitti Poe Helskyn (768) 3-0 ja meni ykkösenä jatkoon, Helsky kakkosena.
D-poolissa poolin ykkössijoitettu Viola Saarto piti ykköspaikkansa kolmella voitollaan. Toiseksi jatkoonmenijäksi tuli Jarkko Lundström (701), joka voitti Dao Minh Toanin (756) 3-1. Myös uusi pelaaja Benjamin Erazo voitti Daon.
Jatkokaavion kvartoissa Viola Saarto voitti pisteen ylempänä olleen Poe Helskyn 3-1. Jojo Erholtz (718) yllätti Mensah Boatengin 3-1.
Semifinaaleissa nähtiin sitten ankara taistelu Alexandr Vatjalaisen ja Viola Saarron välillä. Ensimmäinen erä oli tuloksen kannalta varmaan hyvin tärkeä. Vatjalainen otti sen 16-14. Lopulta hän voitti koko ottelun viidennessä 11-5. Vatjalaisen seurakaveri Mikael Porval selvitti Jojo Erholtzin vähän helpommalla 3-1. Erholtzille kuitenkin pingisuran ensimmäinen palkinto!
Finaalissa Porval yllätti ja voitti Vatjalaisen kovassa viisieräisessä 3-2.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Alexandr Vatjalainen (Spinniskola), luokkavoittaja Mikael Porval (Spinniskola), kolmanneksi sijoittuneet Viola Saarto (PTS Sherwood) ja Jojo Erholtz (Smash).
M-750
Onneksi saatiin mukaan viisi pelaajaa, joten pelattiin viiden pelaajan pooli. Yhtä lisää olisi vaan kaivattu, jotta oltaisiin voitu pelata kahdella pöydällä kuuden poolia.
Ykkössijoitettu ja ainoa, jolla oli varsinainen rating, Leo Herold otti vakuuttavasti ykköspaikan neljällä voitollaan. Kakkoseksi nousi uusi pelaaja Anssi Enqvist kolmella voitolla. Hän voitti Hugo Larvalan 3-2 Larvalan johdettua jo erin 2-0. Kolmanneksi tuli Jiri Vesamäki, joka voitti neljännen sijan ottaneen Eliel Laitasalon viidennessä 13-11.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Anssi Enqvist (PT Espoo), luokkavoittaja Leo Herold (PT Espoo), neljänneksi sijoitettu ja myös kolmas palkinto Eliel Laitasalo (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Jiri Vesamäki (PTS Sherwood).
Jatkuu…