Lisenssimaksut ilman kirjautumista

Lisenssimaksamista on nyt muutettu siten, että uuden pelaajan lisenssin ja viime kauden lisenssin uusimisen voi hoitaa ilman kirjautumista eli ilman käyttäjätunnuksia. Tämä helpottanee seurojen yhteishenkilön sekä liiton toiminnanjohtajan töitä. Nyt myös esim pelaajien vanhemmat tai muut omaiset voivat ottaa lisenssit ilman tunnuksia. 

Lisenssiä ottaessa valitaan ensin seura ja sitten joko lisätään uusi pelaaja tai valitaan edellisen kauden lisenssit näkyviin ja sitä kautta uusitaan vanha lisenssi.

 

10 thoughts on “Lisenssimaksut ilman kirjautumista

  1. Tämä asia varmaan helpottaa joitakuita, mutta…

    Seura ei ainakaan voi vastata liiton järjestelmään tulevista tiedoista kuin yhteyshenkilöidensä ilmoittamien tietojen osalta. Itse vierastan systeemiä, jossa kuka tahansa mistä tahansa voi lisätä seuralle pelaajan/lisenssin liiton järjestelmään ja vielä kirjautumatta. Näen sen jopa jonkinmoisena riskinä. Toivottavasti tätä systeemiä saadaan joskus suoraviivaistettua niin, että omatoimisten ostajien seuratieto tulisi tarkistetuksi ennen pelaajan tai lisenssin lisäämistä.

    Meillähän on siis ollut pari tapausta (asiat käsitelty, niistä ei enempää), joissa itseostaja on merkannut itselleen seuran olematta jäsen. Lisenssiä ostaessa siis pitäisi olla myös mahdollisuus ”ei seuraa”, kun lisenssin niinkin voi sääntöjen mukaan ostaa.

    1. Tämä ”Ei seuraa” on hyvä ajatus. Nythän nekin on kai vain voinut hoitaa liiton toimiston kautta.

      Maksuista jää tietysti jälki ja järjestelmä kysyy myös lisenssin ottajan / maksajan tiedot. Uskoisin, että jos joku tosiaan ostaa lisenssin tuolla tavalla, niin on pienempi työ purkaa nuo harvinaiset tapaukset kuin hankaloittaa itse lisenssin maksamista.

      Sivulle voisi lisätä jonkin ”Olethan varma, että otat lisenssiä seuran jäsenelle ja sinulla on siihen oikeus” tms huomautuksen kun uudesta pelaajasta on kysymys.

    2. Ajattelin aivan samaa. Mitä tehdään tapauksissa joissa seura ei hyväksy uutta lisenssipelaajaansa esimerkiksi siksi, ettei tämä maksa seuran jäsenmaksua tai koska on velkaa seuralle? Tai koska pelaajaa ei haluta seuraan tämän käytöksen vuoksi? Tottahan tämä on hyvin harvinaista. Mutta sen vuoksi olisi silti hyvä, että seuran yhteyshenkilölle lähtisi notifikaatio-email, jos seuraan on lisätty pelaaja/lisenssi kirjaantumatta sivuille. Ongelmatapauksissa seura vosi sitten pyytää SPTL:ää poistamaan pelaajan/lisenssin seurasta.

      ”myös mahdollisuus ”ei seuraa”, kun lisenssin niinkin voi sääntöjen mukaan ostaa.”

      Ei se ole mahdollista sääntöjen mukaan.

      3.8.2.1 ”.. Lisenssin tulee olla liitetty liiton jäsenseuraan.”

      Vai ymmärsinkö väärin?

      1. ”3.8.2.1 ”.. Lisenssin tulee olla liitetty liiton jäsenseuraan.”

        Vai ymmärsinkö väärin?”

        Et, vaan minä en ollut huomannut keväällä muuttunutta sääntöä. Aiemmintaisi olla, että SM-kisoihin saattoi osallistua ilman lisenssin linkitystä mihinkään seuraan.

  2. Moi!

    Vastaava omatoiminen lisenssinostaminen on käytössä suurimmassa osassa muista lajeista. Jos seuran listoille ilmestyy ”epätoivottuja” henkilöitä, voi liiton toimistolle (eli minulle) laittaa viestiä ja pelaaja voidaan siirtää seurasta pois.

    Sääntöjä muutettiin kevätkokouksessa, jonka jälkeen lisenssi pitää olla linkitettynä jäsenseuraan. Ainoa poikkeus on H-lisenssi, jonka voi linkittää myös ei-jäsenseuraan.

    Tämä omatoimisen lisenssinostamisen systeemi on luotu helpottamaan seurojen vapaaehtoisten ja liiton työntekijöiden arkea sekä vapauttamaan aikaa oleellisempiin tehtäviin. Hallituksessa päätös hyväksyttiin yksimielisesti, mutta jos tämä uudistus koetaan yleisimmin huonoksi, voidaan palata vanhaan. Ainakin itse olen saanut usein toiveita omatoimisen ostamisen helpottamiseen.

  3. Arton kommenttia en ehtinyt välissä lukemaan ennen vastaamista, mutta tosiaan näin on kuten Arto sanoi. Toimistoon voi olla yhteydessä aina, jos pelaaja pitää poistaa oman seuran listalta.

    Selvitetään notifikaation mahdollisuutta!

    1. ”Selvitetään notifikaation mahdollisuutta!”

      Hienoa! Sellainen olisi hyvä tulla seuran postilaatikkoon aina kun kuka tahansa (oli kirjautunut tai ei)

      – lisää seuraan pelaajan, osti lisenssin tai ei
      – lisää pelaajalle lisenssin

      1. Mä en ole vakuuttunut siitä, että haluaisin jokaisesta lisenssiostosta sähköpostia, kun sitä tulee muutenkin aivan älyttömästi. Tämä ehkä riippuu seuran koosta.

        1. Seuralle voitaisiin antaa toki mahdollisuus valita, haluaako se notifikaation.

          Itse haluaisin notifikaation, koska en halua antaa mitään mahdollisuutta sille, että Staria edustaa huomaamattani pelaaja, jolle en antaisi edustusoikeutta. Käytös, ei maksa kilpailumaksuja jne.

Vastaa