Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui tiistaina. Toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja istuivat Jyväskylässä, muut ympäri Suomea, ja osa ei ehtinyt kokoukseen lainkaan. Päätösvaltaisia kuitenkin oltiin.

Toiminnanjohtajan ajankohtaisissa Henri totesi, että taloustilanne näyttäisi nyt olevan hallussa. Ehkä pieni miinus on tulossa, mutta ei ollenkaan samaa luokkaa kuin viime tilikaudella. Sarjamaksut ovat tuottaneet hyvin. Finlandia Open joulukuussa sekä liiton omat joulukuun kisat lienevät ratkaisevassa asemassa koko vuoden tuloksen näkökulmasta.

Liiton kyselytunti pidettiin ensimmäisen kerran. Ensimmäisessä tapaamisessa ei ollut kauheasti henkilöitä läsnä, mutta verkossa tallennetta on katsottu paljon. Kokeilu jatkuu ainakin kuluvan vuoden. Tässä kuussa toiminnanjohtaja ahkeroi vielä sekä Urheiluopistosäätiön että Brita Renlundin säätiön apuraha-anomusten kimpussa.

Valiokuntien ajankohtaiskatsauksessa todettiin, että työvaliokunta on puuhaillut liiton strategiauudistuksen kanssa. Lisäksi on ollut OK:n kriisikokouksia ja lajiliittojen yhteistyötapaamisia.

Seuravaliokunnan osalta todettiin, että kenttäpäällikkö on ollut koulukiertueella ja seuraleirillä Rovaniemellä ja matkaa myös Kemiin. Reissu Turkuunkin on edessä, kuten myös Jyväskylään. Myös Maunulan Spinnin kanssa viritellään yhteistyötä. Seurailtaa suunnitellaan vielä tämän vuoden puolelle ja välituntipingiskokeilu on alkamassa.

Huippu-urheiluvaliokunnassa pohditaan Ruskeasuon harjoitusryhmän toimintaa, sillä ryhmä on pienentynyt merkittävästi. OK:n lajiriihi on tulossa ja sieltä liitto hakee Nuorten olympiavalmentajatukea (NOV). EM-kisat ovat Linzissä lokakuun puolivälissä. Suomesta isoihin lähtevät Benedek Oláh, Marina, Donner, Alex Naumi, Aleksi Räsänen, Ramona Betz ja Maria Girlea, jälkimmäiset kolme suurimmaksi osaksi omalla kustannuksella. Jimi Koivumäki menossa Tsekkeihin kisoihin ja Alex pelasi juuri Halmstadin WTT-kisassa.

IT-valiokunnan Jyrki Nummenmaa totesi, että lisenssien hankinnan osalta on pohdittu Suomisport-vaihtoehtoakin. Toinen harkinnassa ollut asia on kirjautumisvaateen poistaminen lisenssin hankinnassa, mikä saattaa toteutua jo hyvinkin pian. Kotisivujen ”ulkoasun kasvojenkohotus” on myös suunnitteilla. Tampereen GP-kisa aiotaan vetää uudella Webwelholla, johon on tehty taas kehitystyötäkin. Toki maailmallakin on erilaisia ohjelmistoja, mutta niidenkään käyttöönotto ei ole aivan yksinkertainen asia.

Paravaliokunnan Juha Julmala raportoi, että kaikkien parapelaajien ”perusleiri” on suunnitteilla syksylle, ja että Pajulahden Special Olympics -leirille mennään esittelemään lajia. Lahdessa on käynnistymässä tällainen uusi ryhmä.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas viesti, että DE- ja BC-SM-kisat on pidetty. Varsinkin jälkimmäisen suhteen on monia mielipiteitä siitä, pitääkö tässä kisassa aloittaa kaksin- vai nelinpeleillä. Ja myös siitä, pelataanko koko luokka yhtenä päivänä vai poolit yhtenä ja jatkopelit toisena päivänä. Kaikille sopivaa ratkaisua ei selvästikään ole olemassa. Ylituomariraportit aloitettu ja kokemukset ovat toistaiseksi hyviä. Tuntuu siltä, että näin saadaan kerättyä hyvää palautetta. Sarjaviikonloput tulossa, mikä tarkoittaa paljon pelejä ja uusia lisenssejä. Naisten sarjoissa 19 joukkuetta ja kaikkiaan sarjoissa 225 joukkuetta, mikä on viime kautta enemmän.  Ratinglaskennassa näyttää siltä, että uudistukset toimivat suurin piirtein odotetusti.

Nuorisovaliokunnan osalta Juha Julmala viestitti, että yksi Teams-kokous on pidetty. Somen tekeminen puhuttaa nuoria ja joukosta saattaisi löytyä jopa innokkaita tekijöitä. Postauksiin kaivataan videoita. Valmennusvaliokunta puolestaan jatkaa innokasta Slack-keskustelua, mutta valmentajaillan suhteen ei vielä ole päästy toteutusasteelle.

Vastuullisuusvaliokunnalla on kokous sunnuntaina, kertoi toiminnanjohtaja. Parhaillaan liiton vastuullisuusohjelmaa päivitetään, ja uusi versio tulee esille seuraavassa hallituksen kokouksessa. Luonnollisesti asia tulee esille myös liittokokouksessa.

Tästä olikin helppo siirtyä puhumaan syyskokouksesta. Hallitus päätti, että se järjestetään tiistaina 5.11.2024 klo 18. Etäosanotto on luonnollisesti mahdollista ja toivottavasti mahdollisimman moni seura pääsee paikalle. Ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman ohella edessä on henkilövaaleja, sillä erovuorossa on puheenjohtajiston (puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja) lisäksi puolet hallituksen jäsenistä, eli Juha Julmala, Matti Kurvinen, Jyrki Nummenmaa ja Teemu Oinas.

Liittokokoukseen liittyy myös strategiaprosessin eteneminen. Matti Kurvinen kertoi, että
hallituksen strategiatyöpaja pidettiin viikko sitten. Työvaliokunta jatkotyöstää uutta strategiaa, joka esitellään ensin hallitukselle ja sen jälkeen ”suurelle yleisölle” syyskokouksessa. Vielä on edessä mm. parapingisstrategiapalaveri.

Toiminnanjohtaja totesi, että Pöytätennislehti 3/23 ilmestynee liiton sivuille huomenna ja lehti 4/23 joulukuussa pingisgaalaviikonlopun jälkeen.

Finlandia Open 2024 pelataan 5.-8. joulukuuta Kisakalliossa. Henri ja Sonja hoitavat projektia liiton puolesta. Tässä vaiheessa mukaan on ilmoittautunut 26 ulkomaalaista pelaajaa, mikä viittaa viime vuotta suurempaan osanottajamäärän. Kilpailuvedosta parikymmentä vuotta vastannut Rauno Põru ei pääse paikalle, mutta toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja ovat pitäneet palaverin häntä sijaistavan toisen virolaisen Allar Vellnerin kanssa. Torstaina 5.12. pelataan alle 21-vuotiaat ja perjantaista sunnuntaihin tahkotaan miesten ja naisten kaksinpelejä PKO-järjestelmällä.

Para Finland Openia on haettu huhtikuulle 2025. Sonja ei ollut kokouksessa, joten asian käsittely oli vain pintapuolista. Selväksi on kuitenkin käynyt, että Suomi saanee ko. kisat kansainväliseen kalenteriin huhtikuulle.

Heti Finlandia Openin jälkeen järjestetään SPTL:n gaalaviikonloppu ja jo perjantaina 13.12. TOP8- (naiset) ja TOP16 (miehet) kisat Ruskeasuolla. Liitto järjestää myös isot kansalliset kilpailut, joissa tähdätään yli 200 osanottajaan.

Pingisgaala järjestetään lauantai-iltana 14. joulukuuta Hotel Arthurissa Helsingissä. Yksi varma aihe asialistalla on seurojen taustahenkilöiden palkitseminen. Toiminnanjohtajan sanoin toteutuksessa on ”vähän isompi tapahtuma kuin normaalisti”.

Toiminnanjohtaja esitti ja hallitus vahvisti, että liitto sanoo irti Sporttitalon toimistotilojen (noin 6 000 € / vuosi) sopimuksen kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Muutkin lajiliitot ovat pääosin siirtymässä Olympiastadionille. Vuosikustannus siellä avokonttorissa olisi noin 2 200 € / vuosi, minkä päälle tulee kustannus varastotiloista. Jatkosta päätetään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Tässä vaiheessa mahdollisuutena on  toimitiloista luopuminen kokonaankin.

Henri kertoi myös, että Sulkapallo- ja Squashliiton kanssa on keskusteltu yhteistyön lisäämisestä. Hallinnollisistakin tehtävistä (esim. OK:n kokouksien ”jakaminen”) on puhuttu, mutta myös yhteisistä leireistä ja ehkä varainhankinnastakin. Jo nyt hallitus päätti, että osallistumme kolmen lajiliiton yhteiseen kurinpitoelimeen, jossa SPTL:n edustajat ovat Pekka Kolppanen ja Sami Pyykkö.

Parin tunnin kokoustamisen jälkeen lopetettiin. Istuva hallitus kokoontuu vielä kerran ennen liittokokousta, eli 21. lokakuuta.

One thought on “Tiedotusterveisiä

  1. Syksyn kansainväliseen toimintaan voi lisätä sen, että Kamilla Kadar osallistuu Unkarissa 10-13.10. järjestettävään 2024 International Cup of Hopes -kilpailuun, joka on ETTU-kalenterissa.

Vastaa