BC-SM Koski Tl – sunnuntain tulokset ja raportti

Linkki tiedostoon: BC-SM 2024 sunnuntai tulokset.xlsx

Tommi Sjöberg C-luokan paras

Turun Pyrkivän Tommi Sjöberg osoittautui maan parhaaksi C-luokan pelaajaksi sunnuntaina Koskella. Loppuottelussa syntyperäinen turkulainen löi PTS Sherwoodin Tapio Passisen 3-1. Passinen puolestaan on saanut pingisoppinsa alunperin Kokkolassa.

Hallitseva D-luokan SM Passinen voitti finaalin avauserän peräti 11-1, mutta jo lauantaina B-luokassa edukseen esiintynyt Sjöberg ei tästä hämääntynyt vaan vei kolme seuraavaa, neljännen tosin vasta jatkopalloilla. Sjöbergin mestaruutta ei käy kiistäminen, sillä hän menetti koko kisassa vain kaksi erää, poolit mukaan laskien.

Välierissä Passinen kukisti Jyväskylän hyvin pelanneen Olavi Moilasen ja Sjöberg Oulun Terho Jylhälehdon, jonka vanhimmat meistä muistavat Mika Pyykön sparrarina Vaalasta joskus viime vuosituhannella. Jylhälehto löi tiukimmassa kvartassa Turun Jukka Heinon 3-2. Tätä ennen Heino voitti 16 joukossa Tampereen Jari Heikkisen 3-2, vaikka oli ratkaisuerää alla jo 6-10. Kymmenen erää putkeen oli rankka puhde vanhalle miehelle, mutta hyvin Jukka sen näytti kestävän!

Pooleissa tapahtui muutama yllätys, ei kuitenkaan ihan hirveitä. Eniten puhetta taisi herättää comebackin tehneen ex-pääsarjapelaajan (jo kohta 50 vuotta sitten) Juhani Taskisen syötöt. Kuten muillakin sen ajan pelureilla, Taskullakin 16 sentin heitto osoittautui kovaksi vaatimukseksi.

Annunen ja Honkavaara C-nelinpelimestareita

Aamupäivän C-nelinpelissä kokemus jyräsi. Pooleissa kaikki sijoitetut pitivät pintansa ja jatkopeleissä kvartat kuvasivat hyvin, mistä on kyse. Pelaajien keski-ikä oli hyvinkin yli 50 vuotta.

Ensimmäiseen välierään kiipesivät Mergim Kelmendi ja Tommi Sjöberg Turun Pyrkivästä sekä OPT-86:n Terho Jylhälehto ja Hannu Vuoste. Toisella puolella loppuottelupaikasta iskivät Keravan Tapio Passinen ja Hyvinkään Jari Homanen sekä Ylikiimingin Janne Annunen ja Oskari Honkavaara. Molemmat välierät vaativat täydet viisi erää, kunnes loppuotteluun valikoituivat Kelmendi/Sjöberg sekä Annunen/Honkavaara.

Finaalissa turkulaiset tuskailivat pohjoisen miesten näppyläkumien kanssa kaksi ensimmäistä erää ja peli näytti jo selvältä. Pyrkivän kaksikko onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 2-2 ja johti ratkaisuerääkin jo 8-5. Sitten tuli huonompi putki ja mestarit Annunen ja Honkavaara veivät peräjälkeen kuusi pistettä ja juhlivat Suomen mestaruutta.

– Ihan kiva se on voittaa yksijalkaisenakin. Lonkka on niin arka, että kaksinpelejä ei voinut harkitakaan. Kiitokset järjestäjille sujuvasta kisaorganisaatiosta, mutta silti mieluummin pelaisin järjestelmällä, jossa avauspäivänä on alkupoolit ja toisena jatko-ottelut, tilitti mestari Annunen ennen yhdeksän tunnin kotimatkalle lähtöään.

Kokonaisuutena Kaiku on tyytyväinen viikonloppuun. Paljon puhuttu käytöskin oli kisoissa ainakin riittävän hyvää. Ja oli mukava nähdä, että C- ja B-luokan mestaruusmitalit virittävät pelaajat yrittämään tosissaan haluamaan voittoa.

Löytötavarapuolella saldona on ainakin yksi luokkahuoneesta löytynyt laturi. Kysellä voi vaikka allekirjoittaneelta. Kosken Kaiku kiittää!

 

Vastaa