BC-SM Koski Tl – lauantain kilpailutulokset ja raportti

Linkki tiedostoon: BC-SM 2024 lauantai tulokset.xlsx

Yllätykselliset B-mestarit Koskella

BC-SM alkoi B-luokan nelinpelillä ja kaksinpelillä ja yllätyksellisesti alkoikin, sillä tuskin kukaan olisi ennakkoon osannut ennustaa kaksinpelin voittajaksi Tampereen Axel Visuria ja nelinpelimestareiksi Ikolan veljeksiä Vaasasta.

Aamulla alku otettiin nelinpelistä. Jo poolit osoittivat, että nyt mestaria haetaan huolella, sillä kahdeksasta poolista tasan puolessa ykköseksi kiipesi muu kuin ykkössijoitettu pari. Lohkoykköseksi sijoitetuista Jouko Manni ja Sami Pyykkö jäivät kokonaan jatkopelien ulkopuolelle.

Tiukkuus jatkui jatkopeleissä, sillä 16 parhaan joukossa kahdeksasta ottelusta vain yksi ei päättynyt 3-2. Kavartoissa puolet peleistä oli viisieräisiä, mutta sitten numerot alkoivat selkiintyä. Tässä vaiheessa aikaa oli kuitenkin kulunut sen verran, että aikataulu oli ilmoitetusta 45 minuuttia myöhässä. Siitä ei kukaan kuitenkaan valittanut!

Isohkoina yllättäjinä voi pitää ainakin loppuotteluun asti kiivenneitä Sisu Sammalkorpea ja Olli Kolia. Välierässä kukistui pari Aleksi Pullinen/ Petri Tuomaila 3-0. Loppuottelussakin yllätyskaksikko vei erän, mutta KoKu:n veljespari Aleksi ja Jesse Ikola oli lopulta jopa selvä ykkönen. He voittivat välierässään Sami Taiveen ja Ossi Vesaluoman toisen välierän tavoin selvästi 3-0.

Loppuottelussa kohtasivat siis varsin nuoret kaksikot, mikä on tietysti iloinen asia ja eritoten BC-SM:ssä. Varsinkin Aleksi Ikola iski välillä pommeja, joiden kanssa vastustaja sai olla alati varuillaan. Hienoa peliä ja käytöstä Vaasan pojilta.

Visurin huima nousu vuodessa

Iltapäivän kaksinpeleihin lähdettiin hiukan myöhässä, mutta järkevällä peluutuksella alustava aikataulu otettiin pian kiinni ja lopulta jopa alitettiin tunnilla. Pooleja oli peräti 17, joten luonnollisesti niihinkin mahtui yllätyksiä. Sellaisina voi pitää ainakin Kuopion Elmeri Räsäsen, Kemiön Jan Forsmanin ja TuPyn Tommi Sjöbergin  pooliykkössijoja.

Kun jatkoon menijöitä tuli peräti 34, tarvittiin kaksi esiotteluakin ennen kuin 32 pelaajan ottelukaavio oli valmis. Loppuotteluun asti kavunnut Vesa Lappi pelasi parikin tiukkaa viisieräistä ennen finaalia ja myös Pietarsaaren Christian Porthin pelasi tasaisia 3-2 pelejä ennen kuin jäi puolivälierään lopullista voittajaa Axel Visuria vastaan. 16 joukossa Halexin miehet Porthin ja Robin Sandlin pelasivat hermoja kutkuttaneen seuran sisäisen hegemomiaottelun, joka Christian voitti 11-9 viidennessä erässä.

Välierässä kohtasivat kokemus ja nuoruus. Visuri kukisti Wegan Kimmo Lehtosen kummallisessa ottelussa. Se kesti viisi erää, mutta yksikään eristä ei ollut tiukka. Lehtonen voitti neljännen 11-1 ja hävisi viidennen 4-11. Toinen Wega-konkari Vesa Lappi pelasi tarkasti ja löi toisessa välierässä jonkinmoisen yllättäjän Olli Kolin 3-2. Kolille kuitenkin kahden mitalin päivä.

Loppuotteluun siis vain vasta vain vähän aikaa pelannut ja kisannut mutta erittäin nopeasti kehittynyt Visuri ja jo 1970-luvulla uransa aloittanut Lappi. Jälkimmäiselläkin oli hetkensä – kuten avauserän voitto ja 9-5 johto toisessa erässä – mutta lopulta lyöntimyllynsä lentoon saanut tamperelainen  vei ottelun 3-1. Axel pelaa varsin tyylikkäästi ja muutamat ratkaisulyönnit kestävät kovankin vertailun, sen verran vakuuttavasti ne lähtivät.

Järjestäjiä ilahdutti avauspäivänä etenkin se, että poissaoloja oli lopulta esimerkiksi GP-kilpailuihin verrattuna erittäin vähän ja niistä kaikista ilmoitettiin hyvissä ajoin ennakkoon. Sunnuntaina jatketaan klo 10 C-luokan nelinpelillä.

Vastaa