Kilpailuraportti: Long Andro Kids Openissa Saksassa – tuliaisina hopeaa sekä reilusti kokemusta

Smashin ykköspelaaja Long Nhat Hoang Nguyen osallistui kesän treenikauden päätteeksi elokuussa Düsseldorfin 33. Andro Kids Openiin. Massiiviseen Kids Open turnaukseen osallistui tänä vuonna yli 900 pelaajaa ja 23 maasta – tänä vuonna oli edustettuna myös Smash ja Suomi!

Järjestysnumeronsa mukaisesti kyseessä oli jo 33. turnaus ja ikäluokkia turnauksessa oli tänä vuonna kuusi, joissa kaikissa pelattiin kaksin-sekä nelinpelisarjat. Turnaus viedään suuresta koostaan ja suurista pelaajamääristä huolimatta kolmessa päivässä läpi. Long osallistui U17 sarjaan, vaikkakin oli iältään vielä vuotta nuorempi.

Perjantaina pelattiin turnauksessa nelinpelit. Turnaussysteemiin kuului se, että mikäli pelaajalla ei ole nelinpeliparia omasta takaa hankittuna, niin turnausjärjestäjä määrittelee peliparin. Longin pariksi valikoitui Saksan Tobias Dolpp. Long ja Tobias selvittivät alkulohkon tyylikkäästi kahdella 3–0 voitolla läpi, mutta joutuivat taipumaan ensimmäisissä jatko-otteluissa isäntämaan parille Cönen/Schuller eräluvuin 3–2.

Lauantaina alkoi kaksinpelisarja – mukana oli huimat 117 pelaajaa. Läpi kesän kovaa harjoitellut Long oli alkulohkojen otteluissa kaikissa tasaisen vahva – jokaisesta ottelusta tuloksena 3–0 voitto ja puhtaalla pelillä kohti jatkokaaviota. Jatkokaaviossa vastaan asettui Saksan Gustav Steinkuhler tuloksena 3–0 voitto ja keskittymään kohti sunnuntaita.
Sunnuntaina kaavio heitti ensimmäisenä ison haasteen, kun vastaan asettui 1. sijoitettu Ukrainan edustaja. Vahvassa vireessä oleva Long suorastaan dominoi ottelua ja siirtyi 3–0 voiton myötä haastamaan Italian Leonardo Candidoa pääsystä 8 parhaan joukkoon. Italian Candido on Milanon pöytätennisakatemian kasvatti ja juhli juuri voittoa Italian joukkuemestaruuskisoissa. Mutta sekään ei pystynyt tällä kertaa hidastamaan Longin etenemistä: tiukka 3–2 voitto!

Puolivälierissä vastaan tuli myös vakuuttavasti turnauksessa esiintynyt Linde Zang, mutta Long tylsytti Linden parhaimman terän ja otti puhtaan 3–0 voiton. Välierissä vastaan tuli U19 sarjassa joukkuekilpailun tiiminsä kanssa voittanut Jiahe Tong. Jiahe ei pystynyt vastaamaan Longin vahvaan yläkierrepeliin ja sortui pitkissä palloralleissa virheisiin, kun vastaavissa tilanteissa Long pystyi pitämään varmuutensa korkealla. Tuloksena 3–1 voitto ja pääsy finaaliin!

Finaaliin selvitäkseen tarvittiin siis kaiken kaikkiaan 9 voittoa. Turnauksen ykköstilaa ja kymmenettä voittoa lähdettiin hakemaan Saksan Ole Brockin kustannuksella. Finaalissa oli selvästi kaksi turnauksen parasta pelaajaa ja tiukan ottelun jälkeen Long onnitteli vastustajaansa turnausvoitosta erin 3–1.
Tuloksena tiiviistä viikonlopusta oli erittäin positiivinen hopeasija, joka jätti nälkää palata ensi vuonna Düsseldorfin turnaukseen – vuonna 2025 turnauksessa Long pääsee oman ikäluokkansa sarjaan hakemaan turnausvoittoa.

Düsseldorfin kisan erikoisuutena oli edullinen mahdollisuus pelaajalle sekä huoltajalle majoittua hallin tiloissa nimellistä korvausta vastaan (10€). Tämä osaltaan on erinomainen keino laskea ulkomaan kilpailumatkojen kuluja, ja varmasti yksi syy minkä takia turnaus on erittäin suosittu (tänä vuonna pelaajia oli mukana 23 eri maasta). Logistisesti halli on helppo saavuttaa ja tunnelma kilpailupaikalla on mainio -> kokemus kisajärjestelyissä näkyy!

Kaiken kaikkiaan turnaus jätti hyvin positiivisen jäljen – tulos turnauksesta oli loistava, mutta suurin hyöty tästä on arvokkaana kokemuksena. Kun lajissa lähdetään kotimaan rajojen ulkopuolelle, niin uudet ympyrät sekä kovatasoiset ja omaikäiset kanssakilpailijat tuovat aina tervetullutta piristystä harjoittelu- ja kilpailuarkeen kotimaassa. Düsseldorfin kilpailua on helppo suositella; kaupunkiin on suorat lennot ja logistiikka kaupungissa toimii mainiosti.

Onnittelut Longille sekä valmennusteamille Alex & Ha!

Turnausta oli mukana mahdollistamassa Smash Tukisäätiö yhteistyökumppaneineen.