Pöytätennisliiton kyselytunti – katso tallenne

Pöytätennisliitto järjestää jatkossa joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16-17 kaikille avoimen tilaisuuden, jossa voi kysyä vapaasti mieltä askarruttavia asioita liiton asioista. Aihetta ei ole rajattu mitenkään, vaan kysymyksiä saa esittää vapaasti.

Kyselytunnin aluksi pidetään noin 15 minuuttia kestävä puheenvuoro ajankohtaisesta aiheesta. Osallistujien kysymykset voivat liittyä tai olla liittymättä päivän aihepiiriin.

Kyselytunnista tehdään myös tallenne, joka julkaistaan kyselytuntia seuraavana päivänä tällä sivulla.

Kyselytuntien tavoitteena on lisätä entisestään liiton toiminnan avoimuutta ja tarjota mahdollisuus kuulla ajankohtaisista pöytätennisasioista.

Lähetä kysymyksiä etukäteen tai toivo aiheita: KYSYMYSLOMAKE

Kyselytuntien aikataulu 2024

Ti 10.9. klo 16-17
Aihe: Liiton ajankohtaiset ja lähestyvä hallitusvaali
Alustaja: Toiminnanjohtaja

Ti 1.10. klo 16-17
Aihe: Avoin
Alustaja: Avoin
Linkki tulossa
Tallenne: 3.10.

Ti 5.11. klo 16-17
Aihe: Avoin
Alustaja: Avoin
Linkki tulossa
Tallenne: 6.11.

Ti 3.12. klo 16-17
Aihe: Avoin
Alustaja: Avoin
Linkki tulossa
Tallenne: 4.12.

4 thoughts on “Pöytätennisliiton kyselytunti – katso tallenne

  1. En valitettavasti päässyt paikalle, koska olin katsomassa SPTL:n harjoituksia Rusalla. Olisin kertonut, että ylituomariraportin osalta ihmettelen jälleen sitä, että ainoa tuomarointiin liittyvä mielenkiinnon kohde SPTL:ssä on vuodesta toiseen huono käytös ja siitä annettavat keltaiset kortit. Siis mailan heittäminen jne. Starin Syksyn startissa ei esiintynyt mitään kilpailujen aikana tietooni tullutta otteluiden aikaista huonoa käytöstä, vaikka otteluita pelattiin noin 600. Tai kuulemma kaksi pelaajaa olivat käyttäytyneet vähän huonosti poolipelien aikana, mutta kuulin siitä vasta kilpailujen lopussa. Toinen heistä osoitti myös mieltään jatkokaavion tappion jälkeen liian voimakkaasti, mutta maila ei lentänyt. Heidän tapauksensa hoidan erikseen seuraavalla kerralla, kun he ovat tulossa Starin kisoihin. Mutta muuten ei ollut mitään käytösongelmia. Mukava porukka pelasi iloisesti mukavia otteluita. Yleensäkin mailan heittelijöitä on koko Suomessa vain kaksi tai kolme. Ei ole laaja ongelma, mutta tottahan heittelyyn pitää puuttua.

    Sen sijaan kukaan muu ei ole aidosti kiinnostunut niistä kahdesta muusta asiasta, joihin aina puututaan Starin kisoissa. Siis väärät syötöt ja epäasiallinen pukeutuminen. Kun joku syöttää väärin niin, että huomaan sen, huomautan asiasta. Jos puhe ei tehoa, menen itse tuomariksi otteluun. Starin kisoissa on pakko pelata shortseissa, jos syytä muuhun ei ole. Verryttelyhousuissa ei saa pelata eikä pitkissä housuissa, vaikka nilkkaa vähän näkyisikin. Valkoisessa paidassa ei saa pelata eikä lätsä päässä. Todellakaan edes henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa ei puututa näihin asioihin. Starin kisat on ainoa koulutuspaikka ja turvasatama tässä suhteessa. Ehdottaisin, että raporttiin lisättäisiin kohta näitä asioita varten.

    Olisin ottanut kantaa myös keskusteluun SPTL:n sivuista. Sanottiin, että SPTL:n sivuilla kaikilla on oikeus kommentoida ja kirjoittaa ”mitä hyvänsä” sen sijaan, että kaikki menisi liiton työntekijän kautta ”kuten esimerkiksi muissa mailapeliliitoissa”. Kuulemma mietinnän arvoinen asia. Todellisuudessahan tilanne on se, että meillä tilanne on erittäin hyvä siinä missä muiden sivut ovat rutikuivia. Muissa liitoissa laji-ihmisillä ei ole ainoatakaan syytä käydä oman liiton sivuilla vaikka päivittäin. Meillä se on palkitsevaa. Siellä on aina jotain uutta. Tottahan sinne voitaisiin lisätä jättikokoinen painonappi ”KLIKKAA MINUA, JOS HALUAT ALOITTAA PÖYTÄTENNIKSEN PELAAMISEN”, ja sitä klikanneille annettaisiin lisätietoa asiasta. Mutta onko kenelläkään oikeaa tietoa siitä, että menetämme uusia pelaajia, koska SPTL:n sivuilla on juttuja, jotka kiinnostavat vain jo lajia harrastavia? Meidän pitäisi olla ylpeitä hienoista sivuistamme ja todeta, että kaikkien muiden liittojen tapaiset sivut olisivat huonot meille. Puhun vain meistä! Tilanne toki muuttuisi, jos lisenssipelaajien määrä nousisi 5000:een ja laji muuttuisi ammattimaisemmaksi ja rahaa pyörisi. Mutta nyt tilanne on hyvä. Puhtaana ostopalveluna uusien näyttävämpien sivujen teko maksaisi ainakin 20000 euroa ihan minimissään (200 tuntia ja 100 euroa/tunti). Siis ostettuna joltain firmalta. Onko se paras tapa käyttää vähiä rahojamme juuri nyt?

    Vaikka asiasta ei tässä tilaisuudessa puhuttukaan, voimme sanoa ylpeästi myös, että meillä on kaikkein paras kilpailusysteemi ja rating. Yhdelläkään muulla lajilla ei ole siinä meille mitään annettavaa. Ei siis sanota, että ” meidän systeemissä on jotain hyvääkin” vaan ”meidän systeemi on meille paras mahdollinen”.

    1. Pahus kun tuota ei pysty muokkaamaan. Unohtui alusta maininta, että ensimmäinen kyselytunti oli onnistunut tapaus. Oli kiva kuunnella taltiointi. Itselläni ei sen kummempia kysymyksiä olisi varmaan ollut.

    2. Mä olen tosiaankin odottavalla kannalla sen suhteen, että mitä uusilta nettisivuilta haluttaisiin. Toiveita voi lähettää suoraankin: jyrki.nummenmaa@gmail.com – ei tietenkään ole mitään takuuta siitä, että mitä saadaan tehtyä ja koska, mutta mielelläni kuulisin, että mikä se tarve oikeastaan on.

      Mitä ylituomarin raportteihin tulee, tai mitä yleensä Starin kisoihin tulee, niin on hyvä että syöttöjen perään katsotaan (olen joskus huomauttanut itsekin) ja samoin peliasujen. Minusta Starin kisojen tuomaroinnissa mielenkiintoinen piirre on ollut se, että nyttemmin ”let” tulee vasta, jos laariin tullut muu pallo selvästi häiritsee peliä (tms.). Onko tästä millaiset kokemukset? Sen kerran kun itse olen ollut Starin kisoissa, niin oma kokemus oli hyvä.

      Eiköhän näistä voi raportoida, vaikka kukaan ei varsinaisesti erillistä kohtaa ole niille lomakkeelle perustanut.

      1. Pelaajat ovat todella mieltyneet ja tottuneet siihen ”ei uutta palloa, jos pallo jomman kumman takana” -sääntöön. Tulee valitusta, jos joku yrittää ottaa uuden pallon, kun toisen pöydän pallo oli jossain takavasemmalla. Suosittelen kaikkiin kisoihin! Siinä oppii myös sen, ettei juokse toisten taakse hakemaan palloa, vaikka näillä on pallo käynnissä.

        No varmaan kaikki muut huolet voi kirjoittaa siihen ”Mahdolliset kilpailussa ilmenneet muut ongelmat” -kohtaan. Sitä taisin itsekin hyödyntää. Tai ainakin ajattelin sitä.

Vastaa