NETU Championships 15.-18.8.2024 Riika, Latvia

Naiset pronssille – miehet välierässä pe klo 15

Pohjois-Euroopan Mestaruuskisat pelataan 15.-18.8.2024 Latvian pääkaupungissa Riiassa. Neljän päivän aikana ratkotaan alueen paremmuudet kaksin- ja nelinpeleissä, sekanelinpelissä ja joukkuekisassa. Mukana ovat kaikki kymmenen jäsenmaata.

Joukkuekilpailut (raporttia paikan päältä kommenteissa)

Miehet

• alkulohko: Suomi – Liettua 3-0
  • alkulohko: Suomi – Viro 3-1
  • välierä: Suomi – Tanska (pe klo 15.00 T2 LIVE)

Naiset

• alkulohko: Suomi – Latvia 1 3-0
  • välierä: Suomi – Tanska 0-3

Ohjelma ja tulokset (voit vaihtaa oikealta ylhäältä kieleksi Englannin)

3 thoughts on “NETU Championships 15.-18.8.2024 Riika, Latvia

1. Suomi aloitti joukkuekisan voitoilla. Miehet kukistivat Liettuan 3-0 ja naiset Latvian samoin numeroin.

Liettuaa vastaan Alex Naumi ja Benedek Oláh menettivät yhden erän, mutta Aleksi Räsänen selvisi ottelustaan puhtain 3-0 lukemin.
    – Kokeneemmat herrat ottivat vähän tuntumaa saliin, hätää ei ollut missään vaiheessa, valmentaja Bergkvist tuumi.

Marina Donner avasi ottelun Latviaa vastaan helpohkolla voitolla, mutta Ramona Betz sai taistella toisessa pelissä Musajevaa vastaan täydet viisi erää. Kolmannessa pelissä Maria Girlea hermoili jonkin verran, mutta ratkaisi ottelun Betzin tapaan viidennessä erässä. Maria johti sitä jo 7-1, mutta vastustaja nousi vielä tilanteeseen 7-6 ja 8-8. Maria voitti erän 11-9. Naisten ottelu kesti 3-0 lukemista huolimatta lähes kaksi tuntia.
    – Taisteluvoitto, tiukempi kuin 3-0. Ollaan tyytyväisiä, pelaajakapteeni Donner tuumi.

Miehet kohtaavat klo 19 Viron ja naiset samaan aikaa Liettuan.

2. Miehet voittivat toisen alkulohko-ottelunsa, kun Viro kukistui 3-1. Oláh ja Naumi löivät Markus Pukkin ja Naumi myös Pert Lehtlaanin. Lassi Lehtola nousi 0-2 tappioasemasta taistelemaan voitosta Maksim Vuhkaa vastaan, mutta hävisi ratkaisuerän niukasti. Mainio taistelu kuitenkin Lassilta.
    Pelaajavalmentajan roolissa ollut Oláh arvioi, että Lassi debytoi aluksi hermostuneesti, mutta kokosi itsensä hienosti ja nousi pelissä toiselle tasolle.
    – Ratkaisuerässä oli muutama helppo virhe, mm. kaksi syöttömokaa, mitkä käänsivät ottelun. Lassi käsitteli asian kuitenkin hienosti.

Naisetkin pelasivat hienon toisen ottelun ja kukistivat Liettuan 3-0, vaikka eivät olleet ainakaan selviä ennakkosuosikkeja.
    – Kaikki ottelut olivat viisieräisiä, mutta kääntyivät meille. Hieno peli, arvioi Bergkvist.

3. Naisjoukkue pelasi perjantaina välieränsä Tanskaa vastaan ja tuloksena oli tyly 0-3 tappio. Valmentaja Bergkvist tiivisti, että jos eilen sujui melkein kaikki, nyt melkein kaikki meni penkin alle. Kukaan naisista ei ollut edes kovin lähellä voittoa.

– Tänään tuntui, että käänsin koko ajan virta-avainta, mutta moottori ei käynnistynyt, kuvaili Marina Donner tuntemuksiaan. Saman ilmaisun voi laajentaa koskemaan koko joukkuetta. Donner iloitsi kuitenkin siitä, että NETU-mestaruusmitali oli tälle kokoonpanolle ensimmäinen.

Suomen miestenkin välierävastustaja iltapäivän ottelussa on Tanska.