Syksyn Startti (B) – Kilpailukutsut

Tervetuloa Starin ensimmäisiin kilpailuihin uudella kaudella 2024/2025!

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuneet pelaajat

Kilpailukutsu on luokkien osalta sama kuin STARUMMER-kilpailuissa viime toukokuussa, mutta kilpailumaksuja on ollut pakko valitettavasti korottaa hieman eli eurolla/luokka paitsi miesten ja naisten kaksinpelissä kahdella eurolla. Syynä tähän on se, että kaupunki kaksinkertaisti kilpailujen salivuokran. Se tarkoittaa Starille noin 4700 euron lisämenoja kauden aikana. Korotetuilla hinnoilla saadaan siitä katettua vajaa puolet, jos osallistujia on yhtä paljon kuin viime kaudella. Lopusta saadaan osa katettua sillä, että Starilla on tulevalla kaudella vain yksi divisioonajoukkue kahden sijaan. Koska Star käyttää kisojen tuotot valtaosin nuorten pelaajien valmennustoimintaan Star gives back -hengessä, on välttämätöntä tehdä tuo korotus, jotta tämä toiminta voi jatkua. Toivottavasti pelaajat suhtautuvat tähän myötämielisesti!

Kilpailumaksuista

Tällä kaudella noudatetaan alla olevaa systeemiä poisjääntien suhteen, mistä kerrottiin jo STARUMMERin rapörtissa. Kirjoitin kaiken auki, jotta tieto leviäisi paremmin. Säännöistä huolimatta aina saa kysyä armoa!

Tästä sääntöpykälästä on kysymys:

Ruotsissahan näin on  toimittu ainakin 50 vuotta.

Tätä asiaa moni ihmetteli kauden aikana, joten seuraavassa Starin politiikka kiteytettynä:

  1. Kilpailumaksu pitää aina maksaa, jos jää ilmoittamatta pois.
  2. Jos jää pois arvonnan julkaisemisen jälkeen, joutuu maksamaan kilpailumaksut, ellei syynä ole arvonnan jälkeen alkanut sairaus tai arvonnan jälkeen tapahtunut loukkaantuminen (paitsi muussa urheilussa tapahtuva loukkaantuminen, kts. alla) tai jos joutuu menemään työvuoroon viikonloppuna. Eli jos kyseessä on ns. oikea syy.
  3. Arvonnan jälkeen ei siis voi perua osallistumista ilman maksuvelvollisuutta, jos syynä on esimerkiksi pitkään jatkunut flunssa tai aikoja sitten tapahtunut loukkaantuminen. Voi kuitenkin kysyä lupaa sille, että pidetään arvonnoissa parantumisen varalta eikä joudu maksamaan, jos ei parane.
  4. Jos ei kerro perumiselle syytä, joutuu ilman muuta maksamaan kilpailumaksut, jos peruu arvonnan jälkeen.
  5. Jos loukkaantuu muussa urheilussa arvonnan jälkeen, on myös pääsääntöisesti velvollinen maksamaan kilpailumaksut. Aina saa toki kysyä, mutta esim. jalkapallo-ottelun pelaaminen perjantaina ennen kilpailua ja siinä tapahtuva loukkaantuminen menee kyllä jatkossa pelaajan piikkiin. On iso vaiva tehdä uudet arvonnat viime hetkillä.
  6. Jos pelaaja sairastuu tai loukkaantuu kilpailuviikonlopun aikana, on velvollinen maksamaan maksunsa. Mutta aina saa kysyä! Armollisesti ehkä katsotaan pelaajaa, joka jättää yhden luokan väliin mutta pelaa viidessä luokassa tai jonka perhe pelaa 10 luokassa. Järjestäjä kuitenkin päättää.
  7. Se ei siis käy, että esim. ennen klo 17:n ryhmää sanoo, ettei pelaa illan luokassa ”koska jotain”. Tai ei tietenkään tarvitse pelata mutta joutuu maksamaan kilpailumaksun. Eli niin ei voi tehdä, että ilmoittaudutaan moneen luokkaan ja sitten mahdollisesti menestymisen mukaan päätetään kilpailun aikana, missä luokissa pelataan.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

3 thoughts on “Syksyn Startti (B) – Kilpailukutsut

  1. Vastavuoroisesti olisi reilua kilpailun järjestäjälle asettaa velvoite pitäytyä kilpailukutsussa ilmoitetuissa luokkien alkamisajoissa. Mikäli nämä muuttuvat arvontojen yhteydessä ennakoimattoman suurien osallistujamäärien takia, on pelaajalla oikeus perua ilmoittautumisensa ilman maksuvelvollisuutta. Arvontojen yhteydessä tulisi ilmoittaa tarkempaan aikataulusuunnitteluun perustuvat luokkien alkamis- ja päättymisajat sekä jatkopelien arvioitu alkamisajankohta, mikäli eivät ole heti alkulohkojen päättymisen jälkeen tai mikäli jatkopelikierrosten väliin on suunniteltu pitempiä taukoja.

    Taustalla tässä mm. omakohtainen kokemus kilpailuista, joissa alkulohkot pelattiin klo 9.00 alkaen, jatkopelit alkoivat n. 13 yhdellä pelillä ja seuraava peli pelattiin 18 aikaan ja finaali vihdoin 20. Tämä nyt varmastikin vähän kärjistäen, jotta pointti tulee selväksi 😉

    1. ”Mikäli nämä muuttuvat arvontojen yhteydessä ennakoimattoman suurien osallistujamäärien takia, on pelaajalla oikeus perua ilmoittautumisensa ilman maksuvelvollisuutta.”

      Näinhän siinä aina Starin tapauksessa lukee. ”Ilmoita ystävällisesti, jos haluat peruuttaa osallistumisesi alkamisajan muuttumisen vuoksi”. Tarkoittaa ettei maksuvelvollisuutta. Mutta eipä tuota ole tapahtunut Starin kisoissa kuin pari kertaa.

      Se, että luokat on jaettu ryhmittäin, ei kuitenkaan tarkoita lupausta siitä, että luokka pelattaisiin loppuun sen ryhmän sisällä. Jos on tärkeää, että luokka pelataan loppuun neljän tunnin ryhmän sisällä eli on heti muita menoja sen jälkeen, ei kannata ilmoittautua Starin kilpailuihin, koska luokka voi vuotaa seuraavan ryhmän puolelle ja reilustikin. Neljän pelaajan poolikin voi kestää lähes sen neljä tuntia, kun kaikki pelit 3-2. Jatkopelien vuotamisen tapauksessakin kilpailumaksu pitää tietysti maksaa.

      Starin kisoissa jatkopelit alkavat aina sitä mukaa kuin poolit valmistuvat. Se tarkoittaa sitä, että voidaan aloittaa vaikka yhdellä ottelulla, jos kaaviossa ei ole vielä muita pelattavia otteluita.

      Olen samaa mieltä siitä, että jos jatkopelit eivät ala heti poolien jälkeen ihan tarkoituksella, siitä pitää kertoa kilpailukutsussa ja kertoa, milloin ne jatkopelit oikein pelataan. Se ei saa tulla yllätyksenä pelaajille.

Vastaa