Kosken Malja GP (Valio) – Kilpailutulokset

Toinen kisapäivä Koskella valkeni aivan yhtä kylmänä kuin ensimmäinenkin. Poisjääntejä ei silti tullut nimeksikään, mistä kiitos osanottajille.

Sunnuntain hahmoja olivat kärkimielessä kotiseuran Vesalaisen veljekset, joista Rasmus voitti Junioriluokan ja Matias miesten kaksinpelin. Molemmat finaalit olivat veljesten keskinäisiä ja varsinkin junnuluokan loppuottelu oli hyvää pingistä.

Junnuluokkaan emme järjestäjinä voi muuten olla tyytyväisiä, sillä ainakaan kaikki pelaajat eivät pitäneet järjestelmästämme, jossa suoraan ratingin mukaan tehtyjen alkupoolien jälkeen poolin sijoilta kolme ja neljä lähdettiin pelaamaan matalampien poolien kahden parhaan kanssa. Siksi näimme luovutusvoittoja. Nyt on syytä miettiä, kuinka pelaamme junioriluokkia jatkossa.

Päivän hahmoja olivat myös PT 75:n pelurit. Tomi Juutilainen voitti sekä 1000- että 1200-luokan ja Petal Lev säesti palkintosijoillaan. Axel Visuri jatkoi mainiota viikonloppuaan ja sijoittui 1600-luokassa toiseksi Halexin Joel Hahnin jälkeen. Kuinkahan monta ratingpistettä Visuri saalisti viikonloppuna? Joka tapauksessa hän saalisti Pingiskeskuksen sunnuntain tsempparipalkinnon ja täysin ansiosta.

Ylipäätään oli kiva nähdä, että Tampereen ohella myös Hanko tuottaa uusia junioripelaajia kilpapingikseen. Toivottavasti näemme heidät toukokuussa Koskella uudelleen 12- ja 18-vuotiaiden SM-kisoissa.

Linkki tiedostoon: Kosken Malja GP kaikki tulokset.xls

5 thoughts on “Kosken Malja GP (Valio) – Kilpailutulokset

  1. ”sillä ainakaan kaikki pelaajat eivät pitäneet järjestelmästämme”

    Ei ihme, koska siinä ei noudatettu sijoitussääntöjä:

    4.5.6 Sijoittaminen
    4.5.6.1 Sijoittamisen tarkoituksena on, että luokan parhaat pelaajat kohtaavat toisensa
    mahdollisimman myöhään
    jne.

    Nythän parhaat pelaajat kohtasivat heti alussa, mikä tarkoitti sitä, että neljästä parhaasta vain kahdella oli mahdollisuus päästä neljän parhaan joukkoon. Olisivatko lauantain Miesten GP -luokan osallistujat mahtaneet olla iloisia tällaisesta ”kokeilusta”.

    ”Nyt on syytä miettiä, kuinka pelaamme junioriluokkia jatkossa.”

    Ehkä ihan normaalilla menetelmällä unohtaen hullunhauskat ”kokeilut”?

  2. Ensiksikin, kiva nähdä että PT 75:n pienen mutta aktiivisen junnukilparyhmän työ välillä jalostuu pokaaleiksi! Axel, Tomi ja Lev ovat harjoitelleet ahkerasti.

    Junnu-GP on aika haastava laji. Tasoerot ovat suuret ja rating-tasot muuttuvat joskus nopeasti. Suurista tasoeroista johtuen jotain rating-pohjaista pitänee käyttää, mutta nopeasti kehittyneen pelaajan kannalta ei taas ole kovin kannustavaa, jos ei pääse edes yrittämään ylempänä olevia pelaajia vastaan. Etukäteisten rating-rajojen käyttäminen on haastavaa, kun ei tiedä keitä ilmoittautuu (ja se keitä ilmoittautuu voi riippua siitä, miten rajat vedetään). Tampereella tehtiin kolme rating-tasoa, ja niissä oli jatko-ottelut samantasoisia vastaan (kaikki sijathan pitää vielä selvittää). Vaatii sekin jonkun verran säätöä paikan päällä.

  3. Jokaisen kannattaa lukea sääntökirjasta kohta GP-kisoista. Mitään muuta pelisysteemiä ei voi käyttää kuin alkupooleja ja jatkocuppia. Jatkocuppiin voi sijoittaa tarvittaessa parhaat pelaajat ja siihenkin pitää pyytää kilpailuvaliokunnan lupa. Ja arvonta pitää tehdä arvontasääntöjen mukaan. Ei GP-luokka ole mikään sellainen luokka, jossa voidaan kokeilla jotain uusia pelitapoja.
    Jos haluaa pitää jotain erikoisluokkia, niin ne on sitten erikseen ja niidenkin pelitavat pitää ilmoittaa kisakutsussa. Täytyyhän pelaajan tietää etukäteen, että mihin hän osallistuu.

  4. Hiukan jos tarkennellaan ja lisäillään siitä mitä olisi pitänyt tehdä, niin täällä on informaatiota: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=43473

    GP-kilpailuja järjestävät seurat sopivat junioreiden GP-systeemistä ja se on kuvattu lyhyesti tuossa dokumentissa. Pelejä pelataan niin että kaikki sijat selviävät. Täytynee ilmeisesti tarkentaa lisää tuota ohjetta että ratingluokkaa osataan käyttää oikein. Näin on tehty PT 75:n ja PT Espoon kilpailuissa. Molemmat kisajärjestäjät ovat olleet yhteydessä kilpailuvaliokuntaan sen suhteen etukäteen. Tällä kertaa kävi miten kävi ja ensi kerralla korjataan ongelmat.

    Siitä olen samaa mieltä että ihan kärkipelaajien suhteen Junioreiden GP on välillä ongelmallinen, sitä se ei olisi jos parhaat pelaajat olisivat aina mukana, kuten mielestäni pitäisi olla.

  5. Tässä selkeytettynä Kosken systeemin ongelma sovellettuna Miesten GP-luokkaan.. Unohdetaan se, että kahdeksan pelaajan MK ei kelpaisi GP-luokaksi.

    Palkinnot:
    1. 1000 euroa
    2. 700 euroa
    3.-4. 400 euroa
    Muut ei mitään.

    Alkupoolit:

    Pooli A
    Olah Benedek, 2624
    Naumi Alex, 2514
    Soine Toni, 2439
    Khosravi Sam, 2397

    Pooli B
    Kaura Aku, 934
    Filen Jukka, 885
    Luukkainen Arto, 868
    Salo Ilpo, 838

    Lopuksi pelataan finaalipoolit.

    Sijat 1-4 (rahapooli) – kaksi parasta pooleista A ja B
    Olah Benedek, 2624
    Naumi Alex, 2514
    Kaura Aku, 934
    Salo Ilpo, 838

    Sijat 5-8 – kolmoset ja neloset pooleista A ja B
    Soine Toni, 2439
    Khosravi Sam, 2397
    Filen Jukka, 885
    Luukkainen Arto, 868

    Olisivatkohan Toni ja Sam huippuinnokkata pelaamaan sIjat 5-8-poolia? Kilpailujohto – keksittyään systeemin 15 minuuttia ennen luokan alkua – sanoisi heille, että tämä on vaan kiva kokeilu ja kai te nyt pelaatte loppupoolin, jotta muut pelaajat saavat pelejä? Rahaa ei tosin ole jaossa.

Vastaa