Tiedotusterveisiä

Hallitus kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa maanantaina. Kokousrutiinien jälkeen käytiin totutusti valiokuntien kuulumisien kimppuun. Työvaliokunnan asiat tulevat melkein kaikki esille kokouksen muissa kohdissa, mutta todettakoon nyt, että valmisteltu on niin liiton 85-vuotisjuhlia kuin hallituksen strategiakokoustakin, suunniteltu hiukan myös NETUn toimintaa sekä Finlandia Openia. Pöytätennisrahaston kokous on ajoitettu ensi perjantaille.

Sääntö- ja tuomarivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Arenius ei ollut paikalla, mutta muu kokousväki tiesi, että Joonas Kivimäki oli tuomarina Jordanian WTT:ssä, ja että Asko Rasinen on nimetty yhdeksi Norjan Veteraani-EM-kisan ylituomariksi ensi kesänä.

Tero Naumi totesi seuravaliokunnan puolesta, että Espoossa oli onnistunut juniorileiri ja -kisa. Kenttäpäällikkö Taneli on kierrellyt ainakin Jyväskylässä ja Koskella. Ja Pajulahden verkkokursseissa on mukana myös seuravalmennuksen ja perustekniikan kurssi, jonka tekemistä liitto tietenkin suosittelee kaikille seuratoimijoille.

Sonja Grefberg kävi läpi huippu-urheiluvaliokunnan asioita ja tuumi, että ihan viime aikoina ei ole ollut kauheasti kansainvälisiä kisoja. Benedek on ollut vähän sairaanakin. Marina Donner pelasi Ammanin WTT:ssä ja juniorit kisasivat Linzissä. Marina ja Benedek ovat  menossa Goan kisaan Intiaan. Valiokunta on informoinut nuorempia pelaajia kirjallisesti liiton mahdollisuuksista ja kysellyt myös pelaajien omia panostusmahdollisuuksia, mutta asiasta ei vielä ole raportoitavaa. Safirin kisoihin Ruotsiin lähtee etelän hiihtolomaviikolla paljon pelaajia ja Vesalaisen kaksoset menevät Spårvägenin kisoihin.

Valmennusvaliokunnan asioissa Mika Räsänen muistutti, että myös fyysisten ominaisuuksien valmennuskurssi löytyy Pajulahden verkkokaupasta, kuten piakkoin modernin lyöntitekniikan kurssikin. Siitä vaan opiskelemaan, vaikka haluaisit vain kehittää omaa peliäsi! Seuraava valmentajailta pidetään  käytäntöpainotteisena pallolaatikkoharjoittelusta, mutta sille ei vielä ole ajankohtaa.

Jyrki Nummenmaa kertoi veteraanivaliokunnan asioissa, että Veteraani-SM:ssä oli lähes 200 osanottajaa. Käytössä oli kaksi eri hallia, mikä aiheutti vähän jupinaa. Palautteen kerääminen on kuitenkin vielä kesken. Veteraanien TOP-8 joudutaan siirtämään päällekkäisyyksien vuoksi.

Kimmo Pihkala raportoi IT-valiokunnan asioista, että perustekemisen tasolla järjestelmät pyörivät ja PingisTV toimii. Stupan kanssa on jatkettu keskusteluja lähinnä videoanalytiikasta. Tampereella vedetään kisoja uudella kisanvetosoftalla, mutta se ei vielä ole käyttökunnossa muille. Ratingiakin hiotaan, mutta sen muutokset ajoittunevat ensi kesään. Asiaa toki valmistellaan jo kevään aikana.

Paravaliokunnan puheenjohtaja Juha Julmala kertoi, että parapelaajille oli ensimmäinen yleisleiri Ruskeasuolla ja osanottajia oli peräti 20. Leirejä on tulossa lisääkin. Valiokunnan sisällä jaettu vastuita ja apuvälinemessuille ollaan menossa. Pajulahden parakisan yhteyteen saattaa myös tulla leiri ja verkkosivujen kehittäminenkin on nyt työn alla.

Kilpailuvaliokunnan asioissa Teemu Oinas totesi lyhyesti, että nyt ei ole paljon raportoitavaa. Henkilökohtaisten SM-kisojen kutsua odotellaan, kuten myös junnu-SM:n. Ja se on tiedossa, että GP-järjestelmä ei tällä hetkellä oikein pelitä, kun osanottajia ei korkeimmissa luokissa ole riittävästi.

Seuraavaksi puhuttiin liiton taloustilanteesta. Tämän vuoden menosta ei vielä ole paljon sanottavissa, mutta viime vuoden tulos lienee lopulta sittenkin vähän positiivisempi kuin pahimmissa skenaarioissa jo ehdimme kuvitella. Nyt näyttää, että tulos olisi miinuksella jonkin verran alle 30 000 €, mikä on jo aika lähelle budjetoitua. Kun lisäksi tiedämme, että 2021 Finlandia Openin tukea jouduttiin palauttamaan OKM:lle 10 000 € ja että 2022 FO jäi järjestämättä, tulos alkaa selittyä. Varsinkin kun tiedämme, että kansainvälinen kilpailutoiminta maksaa koko ajan enemmän ja enemmän.

Käsillä on siis talouden tasapainottamisen vuosi. Varainhankintaa yritetään tehostaa ja syksyllä hyväksytty budjetti otetaan uuteen arviointiin. Näin tosin pelkästään jo siksi, että huippuparapelaajien toiminta on siirtynyt huippu-urheiluvaliokunnan alle. OKM:n määrärahapäätökset lienevät tulossa helmikuun aikana.

Hallitus pohti myös painetun Pöytätennislehden kohtaloa. Asiaa selvitellyt kokoonpano linjasi, että seuraava lehti tulee varmasti painettuna, mutta että jatko on auki. Se on varsin pitkälle kustannuskysymys. Mahdollisuuksia ovat joko sähköinen lehti tai pelkkä verkkosivujen uutisvirta. Asiaa pohditaan vielä ja palautetta saa antaa kentältäkin! Seuraava lehti ilmestyy SM-kisan jälkeen. Juttuja saa toimittaa päätoimittaja Mikalle.

Puhuimme myös Finlandia Openista. Se on nyt vahvasti menossa ETTU:n kilpailujärjestelmään, joka vaikuttaa Euroopan rankingiin. Kisa pelataan 30.11.-3.12. Kisakalliossa ja vanhalla PKO-systeemillä. Kisa ei siis ole WTT- eikä maailmanrankingkisa. Tässä vaiheessa enemmän on enemmän arvoitus, kuinka se tulee toimimaan, mutta alustavaa kiinnostusta on selvästi olemassa.

Liiton 85-vuotisjuhlia suunnitellaan Finlandia Openin yhteyteen, todennäköisesti lauantaille. Se on ainakin varmaa, että juhlissa tulemme jakamaan liiton ansiomerkkejä viiden tässä suhteessa hiukan hiljaisemman vuoden jälkeen. Eli nyt vain seurat anomaan ansiomerkkejä ansioituneille seuratoimijoille! Tässä yhteydessä totesimme myös, että Para Finland Open pelataan Pajulahdessa 29.9.-1.10. perjantaista sunnuntaihin.

Matti Kurvisen johdolla on valmisteltu laajennetun hallituksen strategiapalaveria 25. kuluvaa kuuta Kisakalliossa. Mukana on myös isompia seuroja. Lämmittelyksi kuulemme Ruotsin pöytätennisliiton strategia-ajatuksia sekä Spårvägenin tavoista integroida koulupingistä seuratoimintaan. Varainhankinta sekä seuratoiminnan, valmennuksen ja kilpailutoiminnan kehittäminen ovat pohdintalistalla. Matti on tehnyt valmisteluissa erinomaista työtä.

Vielä päätimme, että ainakin aloitamme 2024 veteraanien NETU-mestaruuskisojen valmistelun työryhmällä Heikkinen, Räsänen, Nummenmaa, Grefberg ja Siekkinen. Ryhmä todennäköisesti täydentyy vielä.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 6. maaliskuuta ja silloin valmistellaan jo kovasti liiton kevätkokousta.

Vastaa