Etusivu

Kevätliittokokous ma 28.4.2025 klo 18

(, Marko Pietari)

Kevätliittokokous ma 28.4.2025 klo 18

Päivitetty 14.4. Lisätty käsiteltäviin asioihin liiton kurinpitosääntöjen hyväksyminen. 

Suomen Pöytätennisliiton kevätliittokokous järjestetään maanantaina 28.4.2025 klo 18 Sporttitalolla (Valimotie 10, Helsinki). Kokoukseen on myös etäosallistumismahdollisuus (Teams). Kaikki jäsenseurat ovat tervetulleita kokoukseen.

Osallistumisoikeus

Kaikilla jäsenmaksunsa maksaneilla SPTL:n jäsenseuroilla on oikeus lähettää kokoukseen kaksi edustajaa, joista toisella on ääni- ja puheoikeus ja toisella vain puheoikeus.

Liiton kunniapuheenjohtajilla, kunniajäsenillä, puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla, toimihenkilöillä, liittohallituksen varsinaisilla jäsenillä sekä valiokuntien jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Liittokokous voi antaa muillekin henkilöille läsnäolo-oikeuden tai sekä läsnäolo- että puheoikeuden.

Valtakirjat

Äänioikeutta käyttävällä edustajalla tulee olla seuraltaan valtakirja, ellei hän ole seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Pyydämme toimittamaan valtakirjat etukäteen osoitteeseen marko.pietari@sptl.fi. Jos se ei ole mahdollista, paikan päällä osallistuvat voivat toimittaa valtakirjansa myös kokouksessa.

Etänä osallistuvien henkilöiden tulee ilmoittautua ja toimittaa valtakirjansa viimeistään maanantaina 28.4. klo 10 osoitteeseen marko.pietari@sptl.fi.

Käsiteltävät asiat

Kokouksessa käsitellään liiton toimintasääntöjen mukaiset asiat:

  • esitetään tilinpäätös sisältäen tuloslaskelman, taseen, toimintakertomuksen ja tilintarkastajan lausunnon
  • päätetään tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta
  • päätetään vastuuvapauden myöntämisestä liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille
  • päätetään kilpailumääräysten muuttamisesta
  • päätetään liiton sääntöjen muuttamisesta
  • hyväksytään liiton kurinpitosäännöt

Kokousmateriaalit

  • Valtakirja
  • Sääntömuutosesitykset
  • Vuosikertomus
  • Tilinpäätös
  • Tilintarkastajan lausunto

Materiaalit lisätään 14.4. pidettävän hallituksen kokouksen jälkeen. 

Tervetuloa kevätkokoukseen!

Jyväskylän Kevätkisat 10.5. kisakutsu

(, Pasi Moilanen)

Jyväskylän Kevätkisat 10.5. kisakutsu

Tervetuloa Jyväskylän Kevätkisoihin lauantaina 10.5.2025! Järjestämme yksipäiväisen turnauksen kotihallillamme osoitteessa Sorastajantie 1. Kisoissa on paikanpäällä omatoimikahvio. Sieltä löytyy kahvia, leivonnaisia yms., sekä mikro omien eväiden lämmittämiseen. Etukäteen on mahdollista myös tilata lounasta. Lisäksi naapurissa olevasta Vaasan leipomon tehtaanmyymälästä ja Tokmannilta saa ruokatäydennystä.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.


STARPRIL 29-30.3.2025 – Raportti

(, Arto Luukkainen)

STARPRIL 29-30.3.2025 – Raportti

Raportti on nyt valmis! Tuli paljon uutta tarinaa yleiseen osaan ennen luokkakohtaisia raportteja.

Miesten kaksinpelissä oli mukana molemmat äskettäisten SM-kisojen pronssimiehet. Heistä Aleksi Räsänen voitti luokan, mutta U13-poikien mestari Jimi Koivumäki pudotti Juho Kahloksen semifinaalissa 3-0. Myös vuoden 2002 Suomen mestari Tom Lundstömin oli tyytyminen kolmanteen palkintoon.

STARPRIL rikkoi viimein 160 pelaajan rajan

Viimein se tapahtui eli Star Tourin kilpailu keräsi 160 pelaajaa. Loppuvaiheessa pelaajia taas tuli ja meni. Mutta sunnuntaisten poisjääntien jälkeen jäätiin lopulta kuitenkin hienoon

Pelaajia oli siis 160 ja startteja 304.

STARPRIL nyt järjestetty kaksi kertaa. Aiempien kertojen lukemat olivat nämä:

2024 – 127/233
2022 – 100/212

Eri seuroja oli 29. Otteluita pelattiin 582, joista jatkokaavioissa 136.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:11 ja sunnuntaina kello 19:50.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella pöytäryhmällä (”1-4”, ”5,5,13,7,8,14″ ja ”9-12”) oli oma kamera.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream, part 2 (STARPRIL 29-30.3.2025)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Lauantai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 1-4)
Osa 3 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 4 (pöydät 5,6,13,7,8,14) 
Osa 5 (pöydät 9-12)
Osa 6 (pöydät 9-12)

Sunnuntai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 3 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 4 (pöydät 9-12)

Lauantain osasta 2 puuttuu taas ainakin 30 minuttia, koska unohtui vaihtaa kameran akku.

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana vain 12 eli 7,5 % pelaajista.

Suurimmat seurat pelaajamäärän mukaan

TIP-70 otti suurimman seuran tittelin 22 pelaajallaan. Edellisen kilpailun kärkikaksikko jäi kahdelle seuraavalle sijalle. MBF oli kakkonen 20 ja PT Espoo kolmonen 18 pelaajalla.  PTS Sherwood oli hienosti neljäs 11 pelaajalla.  Hienoa oli LPTS:n  seitsemäs paikka joukkueella, jossa oli kolme M-750-luokkaan osallistunutta uutta junioria. Maratonistakin seitsemän pelaajaa!

Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 40  eli 25,0 % osallistujista.

Tässä seurojen TOP-10 pelaajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

MBF säilytti mitalitilaston ykköspaikkansa. Ykköspalkintoja tuli viisi kuten myös STARARCHissa.  Kakkoseksi nousi todellinen yllätysnimi eli LPTS kolmella luokkavoitollaan! Hienoa!  TIP-70 putosi nyt kolmanneksi.  KoKu oli jälleen totutun kova ja oli neljäs.

Helsinkiläisseurojen menestys oli vallan erinomainen: 9-3-15.

26 seuraa kaikkiaan 29 seurasta sai pelaajansa palkinnoille.

Tässä koko mitalitaulukko:

Junioreita oli 32 % osanottajista

Juniori-ikäisiä (2006 ja nuoremmat) oli 51 eli 31,9 % pelaajista.

Star Gives Back

Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Star on nyt mukana 12 projektissa. Viisi on projektia jo päättynyt.

Yhteensä rahaa on käytetty nyt 22 524,93 euroa.

Tätä tietoa päivitetään raportin valmistumiseen asti.

Kauden 2024/2025 menestynein pelaaja

Aleksi Ikola vahvisti entisestään johtoasemaansa ”kauden menestynein pelaaja” -kilpailussa. Ero kahden edellisen kauden voittajaan Jaimielee Enriqueziin kasvoi jo 47 pisteeksi. Kyllä kilpailu on jo ratkennut. Myös kakkospaikan osalta.  Pate Ikola nousi kolmanneksi ja Ge Anne Quinal neljänneksi. Viola Saarto ja Linus Lundström nousivat TOP_20:een. 24 uutta pelaajaa pääsi pisteille. Tällä kaudella pisteitä on saanut jo 343 pelaajaa.

Tässä TOP-20:

Voit halutessasi tutustua myös täydelliseen listaan:

Koko lista löytyy tämän linkin takaa.

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 138 viisieräistä ottelua. Se merkitsee 23,7 % otteluista. Mutta jos katsotaan vain jatkokaavion pelejä, viisieräisiä (48) oli jo ´35,3 % otteluista!

Älä johda erin 2-0 jos haluat voittaa viisieräisen!

Kilpailun aikana ihmettelin, kun ottelut venyivät jatkuvasti, kun 2-0-johdossa ollut pelaaj johti erin 2-0. Päätin tutkia asiaa viisieräisten otteluiden osalta. 40 viisieräisessä ottelussa toine johti erin 2-0. Niistä se tappiolla ollut osapuoli voitti ottelun 3-2 peräti 23 kertaa. Siis vain 17 kertaa 2-0-johdossa ollut pystyi myös voittamaan viidennen erän!

Huutaminen tai muu kovaääninen ääntely pallon aikana

On ehkä yllättävää, että pelisäännöissä ei erikseen kielletä häiritsevää ääntelyä pallon aikana. Ei huutamista, ei puhumista (”ÄLÄ NYT LYÖ HUTIA!”) jne. Mutta selvästikään se ei ole sallittua. Sellaistahan ei esiinny missään kansainvälisillä kentillä, vaikka hyvin ajoitetulla huudolla tai kirkaisulla saisi vastustajan epäonnistumaan viidennen erän jatkopallolyönnissä, ja se tuottaisi 100 000 dollaria.

Joskus säännöissä (ennen 1991?) oli selvä kielto äänekkäästä jalan polkemisesta lattiaan syötössä, mutta se sitten poistettiin. En onnistunut löytämään sitä sääntötekstiä kohtuu vaivalla, mutta kyllä verkkokeskusteluiden mukaan muutkin muistavat sellaisen säännön.

Mutta silti ääntelyyn voi puuttua nykyisten sääntöjenkin mukaan.

SPTL:n suomenkielisissä säännöissä on muuten käännösvirhe tähän liittyen.

ITTF:n Handbookissa on pykälä 3.5.2.1, joka sanoo näin:

Eli on pidättäydyttävä käyttäytymisestä, joka ”voi vaikuttaa epäreilusti vastustajaan”. SPTL:n sääntökirjan vastaava pykälä kertoo asian toisin:

Eli on käyttäydyttävä niin, ettei ”epäurheilijamaisesti loukkaa” vastustajaa. Tämähän on eri asia! SPTL:n pykälän 3.6.2.1 mukaan saa huutaa ”PÖÖ!” vastustajan lyönnin hetkellä. Sen sijaan ITTF:n vastaavan pykälän 3.5.2.1 mukaan niin ei saa tehdä! SPTL:n sääntöjen mukaan vasta huuto ”OLET TALIAIVO!” olisi kielletty.

Koska erikoispykälää ääntelystä pallon aikana ei ole, on sovellettava yllä olevaa pykälää 3.6.2.1 sekä pykälää 2.9.1.3:

Eli jos pelaaja ääntelee häiritsevästi rallin aikana, se uusitaan. Mutta jos tuomari tulkitsee, että ääntely on tahallista ja tarkoitettu häiritsemään vastustajaa, hänelle voidaan antaa keltainen kortti säännön 3.6.2.1 (muista käännösvirhe) mukaan. Pallo tietysti uusitaan eikä pistettä anneta kummallekaan (ellei ole jo keltaista korttia alla).

Vaikkapa täältä löytyy keskustelua asiasta:

https://pingsunday.com/what-is-the-rule-if-a-player-shouts-or-talks-during-a-table-tennis-rally/#google_vignette

Mikä ero on luokilla M-1800 ja R-1800?

Joissakin kilpailuissa ratingin mukaiset luokat nimetään kirjaimella ’R’ kuten ”rating”. Näin oli esimerkiksi ”PT Espoon kevätkilpailut GP” -kilpailuissa. Mutta R ei ole sääntöjemme mukainen merkintä:

Kirjaimen ’M’ tarkoitus on todellakin ”miehet” eli esimerkiksi M-1800 on ”miesten kaksinpeli 1800”, jossa myös naiset saavat pelata. Meillähän on sääntö 3.9.2, jonka mukaan naiset saavat eräin rajoituksin pelata miesten luokissa:

Itsestään selvää ei tällainen oikeus ole. Niinhän ei ole suinkaan kaikissa maissa! Mutta siksi tarvitaan mahdollisuus luokkaan N-1800, joka olisi ”naisten kaksinpeli 1800”. Nyt kun naispelaajia on enemmän, joskus voi tulla ihan oikeasti ajankohtaiseksi pelata NK:n lisäksi esimerkiksi N-1300.

Ennen ratingluokkia meillä oli vastaavasti MK-C ja MK-B jne. SM-kilpailuissa sitten NK-B.

Monesti minulta on kysytty, miksi Starin kisoissa käytetään kirjainta M eikä kirjainta R. Edellä on vastaus asiaan. Eikä luokkien nimeäminen muutu Starin kisoissa myöhemminkään!

Kiitos avusta!

Sen lisäksi, että Sami Koivumäki auttoi jälleen salin pystyttämisessä ja purkamisessa- kiitos! – kiitokset menevät Viola Saarrolle ja Oliver Parviaiselle, jotka auttoivat kerrassaan ansiokkaaksi palkintojen jakajana. Iso kiitos! Lisäksi Ge Anne Quinal, Leian Tamandong ja Jaimielee Enriquez auttoivat poolipapereiden viemisessä pöydille. Kiitos! Olisivat auttaneet paljon enemmänkin, jos olisin keksinyt sopivaa työtä siinä kiireessä.

Yleensäkin ilmapiiri on niin tavattoman ystävällinen, että kaikki haluavat auttaa, jos apua vain on pyydettävä. Se on kyllä vaan niin mukavaa!

Mikä on niin tärkeää, etten vaan ehdi aina juttelemaan ystävällisesti?

Lauantaina on kaksi huipputärkeää asiaa, joiden hoitaminen on niin huipputärkeää, että ystävällinen jaarittelu pelaajien ja muiden salissa olevien kanssa ei vaan tahdo olla aina mahdollista. Nämä asiat ovat:

  • Sen varmistaminen, että lauantain pelit päättyvät kello 22.
  • Lauantain kello 17:n ruuhkan hoitaminen eli kello 13:n ryhmän jatkopelien peluuttaminen samaan aikaan, kun kello 17:n ryhmän poolit pitää käynnistää.

Toivottavasti tämä kelpaa selitykseksi sille, miksi joskus sanon asioita aika tiukastikin mainittujen kiireiden vuoksi!

Minun pöydälläni on jo kolme poolia! En hyväksy!

Nämä tilanteet nostattavat joskus vähän pelaajien lämpöä.

Samalla pöydällä on kaksi kolmen pelaajan poolia. Se ei ole kovin iso asia. Pöydällähän pelataan yhteensä kuutta ottelua eli sama määrää otteluita kuin yhdessä neljän pelaajan poolissa.

Joskus pöydälle tulee kiertävän poolin ottelu.  Kiertävä poolihan pelaa ottelunsa monella pöydällä. Yksi ottelu aina yhdellä pöydällä. Silloin pöydällä pelataan yksi ylimääräinen ottelu. Yhteensä siis seitsemän peliä kuuden sijaan. Se merkitsee jo pientä viivytystä.

Astetta vaikeampi tilanne on se, että pöydällä on jo kiertävä ottelu, minkä lisäksi pöydälle määrätään edellisen ryhmän jatkopelin ottelu. Ainahan ryhmän jatkopelejä ei ehditä pelata neljän tunnin ryhmän sisällä, ja niitä pitää pelata seuraavan ryhmän aikana, missä ei ole yhtään vapaata pöytää.  Tässä tilanteessa pöydällä pelataan kaksi ylimääräistä ottelua eli yhteensä kahdeksan ottelua. Jos ylimääräiset pelit pelataan peräkanaa, pöydällä varsinaisesti pelaavalla voi tulla tunnin tauko peleissä. Siihen ongelmaan törmättiin nyt. Jatkossa pitää pyrkiä toimimaan niin, että kiertävän poolin ottelu odottaa ainakin kahden varsinaisen pooliottelun verran.

Nykyään saa olla paljon paremmin rauhassa kyselijöiltä kuin joskus ennen

Kautta aikojen Ruskeasuolla on kaivannut suljettua koppia, josta saisi rauhassa vetää kilpailuja. Sellainen koppi tuli aikanaan mieleen siitä, että Solna BTK:n kisoissa Tukholmassa oli sellainen koppi. Se tuli tutuksi, kun Star kävi aina syyskuussa Solnan kisoissa. Koppiin taisi olla pieni luukku, joka avattiin koputettaessa.

Nyt tilanne on kuitenkin parantunut suuresti. Turhia kyselijöitä ellei jopa jaarittelijoita tulee melko harvoin. Lisäksi kilpailumaksut kerätään kahvila Koivumäessä ainakin niin kauan kuin Ruskeasuon varsinainen kahvila ei ole auki.

Kun saa olla rauhassa, kisojen vetäminen onnistuu tavattoman paljon nopeammin. Se ei ole myöskään niin rasittavaa minulle.

Maksimimäärä pelaajia

Arvioin, että ehdoton pelaajien maksimimäärä Starin kisoissa on 180. Silloin sunnuntaikin olisi ihan täynnä. Voin kuitenkin sanoa, että tämä ei ole tavoitteena!

M-750 pitää jatkossa tarvittaessa arpoa uudelleen ennen luokan alkua

Alin kilpailuluokka M-750 on sisäänheittoluokka, jossa on usein paljon pieniä pelaajia. Siksi on todella tärkeää, että arvonta on sellainen, ettei kukaan joudu kohtuuttomasti odottamaan jatko-otteluita tai tyytymään poisjääntien vuoksi vain kahteen otteluun.  On pitkä odotus, jos oma pooli on muuttunut kolmen pooliksi ja muut poolit ovat viiden pooleja! Se voi vaikuttaa kilpailuintoon tulevaisuudessa.

Niinpä Starin kisoissa tehdään jatkossa varmaan niin, että ennen tämän luokan alkua tarkastetaan, ketkä ovat paikalla. Jos on tullut poisjääntejä, arvotaan luokka uudelleen.

Minua saa pyytää kaveriksi Facebookissa tai alkaa seurata Instagramissa

Sekä Facebook- että Instragram.-profiilini ovat 99,9 prosenttisesti pöytätennisprofiileja. Kaikki Facebook- kaverini ovat pöytätennisihmisiä tai pöytätennisihmisten sukulaisia/kavereita ja vastaavia.

Tässä Facebook-profiilini

Tässä Instagram-tilini

Tervetuloa!

Kiitos kaikille!

Lopuksi haluan taas kiittää kaikkia osallistujia ja taustahenkilöitä todella mukavasta viikonlopusta yhteisen rakkaan harrastuksen parissa!

Olette myös lämpimästi tervetuleita Starin viimeiseen tämän kauden kilpailuun (STARUMMER), jonka kilpailukutsun löydätte oheisen linkin takaa:

STARUMMER 10-11.5.2025 kilpailukutsu

MK

Miesten kaksinpelissä piti olla mukavasti kolme viiden poolia, mutta tietysti yksi jäi pois. Siten 4+5+5.

A-poolissa tapahtui kaksi yllätystä. Onni Farin (1886) voitti Elmo Räsäsen (2060) 3-2. Myös Aleksi Ikola (2049) voitti Räsäsen 3-1.  Jatkoon Aleksi Räsänen ykkösenä ja Ikola kakkosena.

B-pooliin jäi vain neljä pelaajaa. Juho Kahlos otti ykköspaikkansa, mutta Toni Pitkänen (2025) vei toisen jatkopaikan Maria Girlealta (2153) voittamalla tämän 3-1. Toni on ollut Marian kiusana jo yli kuusi vuotta!

C-poolissa ei ollut yhtään oikeaa yllätystä, kun Denys Budzherakin arviorating oli selvästikin liian korkea. Vuoden 2002 Suomen mestari Tom Lundström teki kyllä kovaa vastarintaa Jimi Koivumäkeä vastaan vieden ensimmäisen erän 15-13, mutta Koivumäki voitti 3-1 ja meni ykkösenä jatkoon. Lundström kakkosena.

Lundström osoitti kvartassa, että hänen vanha ratinginsa 2203 on lähellä totuutta. Hän löi Pitkäsen 3-1. Koivumäki meni samalla semifinaalehin voittamalla Ikolan 3-0.

Lundström otti semifinaalissa ensimmäisen erän myös Aleksi Räsäseltä, mutta neljäs oli jo 11-1. Toisessa semifinaalissa nähtiin sitten iso yllätys, kun SM-kilpailuiden pronssimitalisti ja Starin kisojen moninkertainen MK-voittaja Juho Kahlos (2379) ei selviytynyt Jimi Koivumäen (2278) ankarasta painostuksesta, vaan Koivumäki voitti hienolla pelillä 3-0. Tämä oli Koivumäen ensimmäinen TOP-10-voitto.

Finaalikin oli ilmeisesti hyvää peliä (en ole vielä ennättänyt katsoa), mutta Räsänen voitti 3-1. Räsänenkn on hallitseva SM-pronssimitalisti.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jimi Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Juho Kahlos (TIP-70) ja Tom Lundström (LPTS).

NK

Naisten kaksinpelissä pelasi valitettavasti vain viisi pelaajaa tällä kertaa. Silti luokka pelattiin rahapalkinnoin yhtenä viiden pelaajan poolina. Riittäisi kaksi neljän poolia tunnelman kannalta, että saadaan semifinaalit ja finaali! No nyt oli kaksi vakiokävijää Tukholmassa ja yksi sairastui.

Yllätyksiä nähtiin vain yksi. Katrin Looke (1347) voitti Nitija Thapan (1384) 3-1. Looke johti myös Alisha Sinishiniä erin 2-1.

Finaaliottelu Girlean ja Enriquezin välillä oli hyvä. Girlea voitti 3-1, mutta toinenkin erä oli tilanteessa 10-10.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Maria Girlea (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittunut Alisa Sinishin (PT Espoo) ja neljänneksi sijoittunut mutta myös kolmas palkinto Katrin Looke (BF-78).

N18

Rahapalkinnoin pelatussa tytöt-18-luokassa oli sentään viisi osallistujaa. Pelattiin  tietysti yhtenä poolina.

Kärkikolmikko pelasi ristiin. Ensin Leian Tamondong (1122) voitti Elina Veidenbaumin (1596) 3-2 Veidenbaumin johdettua jo erin 2-0. VIimeisessä ottelussa Veidenbaum voitti puolestaan Jaimielee Enriquezin (1802) 3-2. Tietysti Enriquez johti erin 2-0. Eräsuhteilla Enriquez ykkönen, Veidenbaum kakkonen ja Tamondong kolmas. Neljännen sijan otti Ge Anne Quinal lyömällä Noella Stråhlmanin 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Elina Veidenbaum (TIP-70), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kolmanneksi sijoittunut Leian Tamondong (Smash) ja neljänneksi sijoittunut mutta myös kolmas palkinto Ge Anne Quinal (MBF).

M-2200

Pelaajia oli 13, joten poolit olivat 3+3+3+4, kun viiden poolia ei hirvinnyt peluuttaa.

A-poolissa Aleksi Ikola piti ykköspaikkansa, mutta hän oli erin 0-2 tappiolla Jukka Julinia vastaan. Voitti kuitenkin viidennen 15-13. Julin kakkosena jatkoon.

B-poolissakaan ei tapahtunut yllätyksiä. Ville Julin ykkösenä ja Arto Ojanen kakkosena. Aaro Mäkelä riipi sentään erän Ojaselta.

C-poolissa Vladyslav Matyko piti ykköspaikkansa, mutta Aleksis Välläri (1719) nappasi kakkospaikan Ibrahim Seniltä (1851) nousemalla 0-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon.

Neljän pelaajan D-poolissa pelattiin ristiin. Peräti neljä ottelua kuudesta päättyi ratingin vastaisesti. Sam Londen (1523) aloitti voittamalla Sami Pyykön (1841) viidennessä 13-11. Pyykkö johti jo erin 2-0. Heti perään Pyykkö voitti poolin ykkössijoitetun Joonatan Khosravin (1978) 3-0. Londen jatkoi yllätyksiään voittamalla Max Koson (1595) 3-0. Lopuksi Koso yllätti Pyykön 3-0. Päädyttiin siihen, että Khosravilla ja Londenilla on kaksi voittoa. Heistä  Khosravi ykkösenä jatkoon ja Londen kakkosena keskinäisen ottelun perusteella.

Jatkokaavion kvartoissa ei nähty yllätyksiä mutta kaksi kovaa viisieräistä kuitenkin. Khosravi voitti Ojasen ja Matyko Jukka Julinin 3-2.

Semifinaalitkin menivät ratingin mukaan. Aleksi Ikola voitti Khosravin 3-1, mutta Ville Julin tarvitsi viisi erää Matykon lyömiseen.

Finaali oli ankara viisieräinen.  Tilanteessa 1-1 Julin otti kolmannen 13-11 ja voitti lopulta 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu), luokkavoittaja Ville Julin (Boom), kolmanneksi sijoittuneet Vladyslav Matyko (HUT) ja Joonatan Khosravi (Pars).

M-2100

Yhden pelaajan jäätyä pois tämä yhdeksän pelaajan pooli pelattiin kolmen pooleilla.

A-pooli meni ratingin mukaan eli Aleksi Ikola ykkösenä ja Jyrki Nummenmaa kakkosena jatkoon. Nummenmaa hävisi Ikolalle viidennessä 10-12.

B-poolin ykkösenä jatkoi odotetusti Vladyslav Matyko, mutta kakkospaikasta käytiin kova taistelu. Sam Londen piti lopulta pintansa ja voitti Liu Guanwenin 3-2 ja meni kakkosena jatkoon.

C-poolissa Eino Reina oli varma ykkönen ja kakkospaikkakin meni ratingin mukaan. Peter Eriksson oli kuitenkin erin 1-2 tappiolla Hegert Lahtia vastaan mutta voitti viidennen 11-9 ottaen kakkospaikan.

Jatkokaavion molemmat kvartat olivat viisieräisiä. Pooleissaan kakkoseksi pelanneiden ottelussa Sam Londen (1523) johti Peter Erikssonia (1429) jo erin 2-0. Hän myös johti kolmatta 12-11, 13-12, 14-13 ja 17-16, mutta Eriksson voitti viidennessä 11-2. Toisessa kvartassa Eino Reina oli tappiolla erin 1-2 Jyrki Nummenmaata vastaan mutta voitti viidennessä 11-8.

Semifinaaleissa Reina sai wo:n Matykosta ja Aleksi Ikola voitti Erikssonin 3-1. Ikola vei finaalinkin Reinaa vastaan 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eino Reina (PTS Sherwood), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu) ja kolmanneksi sijoittunut Peter Eriksson (MBF).

Vladyslav Matyko (HUT) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-2000

Pelaajia oli 30, joten kaksi kolmen ja kuusi neljän poolia.

A-poolissa luokan ykkössijoitettu Vladyslav Matyko meni luonnollisesti ykkösenä jatkoon. Toisen jatkopaikan otti lievä yllättäjä Hannu Tolvanen (1627), joka voitti Joel Koivumäen (1635) 3-0.

B-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä, vaikka läheltä piti. Joonatan Khosravi ykkösenä jatkoon, mutta Jukka Luttunen oli vaikeuksissa Eino Reinan kanssa. Ensimmäinen erä Luttuselle 16-14 ja lopuksi viides 12-10.

C-poolissa Petri Tuomaila piti ykköspaikkansa, mutta toinen jatkopaikka meni yllättäjälle. John-Axel Stråhlman (1595) voitti Konsta Leppäsen (1646) 3-1 ja meni jatkoon kakkosena.

D-poolissakin jatkopaikat menivät ratingin mukaan. Ibrahim Sen ykkösenä ja Eeka Vihreälaakso kakkosena jatkoon. Loppupäässä tuli kuitenkin yllätys, kun Erik Räsänen (1406) voitti Max Koson (1595) viidennessä 12-10 ja otti kolmospaikan.

E-poolissa ykköspaikka meni odotetusti Sami Pyykölle, mutta kakkospaikka meni yllättäjälle Steban Bazilin (1592) voittaessa Joel Hahnin (1710) 3-0.

Myös F-pooli meni ratingin mukaan. Jukka Julin ykkösenä ja Jussi Pikkarainen kakkosena jatkoon. Jyrki Virtanen kuitenkin johti Pikkaraista erin 2-1.  Viides 11-9 (niinhän se on niin usein).

G-poolissa Stefan Långström otti ykköspaikkansa häviämällä vain yhden erän. Toinen jatkoonmenijä oli kuitenkin yllätys, kun Sakari Kauranen (1559) voitti Aleksis Vällärin (1719) 3-2. Viides 11-7, ei 11-9!

H-poolissa pooliykkönen vaihtui sijoitukseen nähden, kun Subhrasankha Dey (1744) yllätti kärkiottelussa Arto Ojasen (1829) 3-2. Viides 11-9.

Jatkokaaviolla ei kahdeksassa R16-ottelussa tapahtunut kuin yksi yllätys. Jukka Luttunen (1637) voitti Subhrasankha Deyn 3-0.  Sen lisäksi oli kaksi jännittävää ottelua. Jussi Pikkarainen johti Sami Pyykköä erin 2-1 ja neljäs erä 10-12. Mutta Pyykkö jatkoon viidennessä 11-4. Eeka Vihreälaakso johti Petri Tuomailaa erin 2-0, mutta sitten Tuomaila jauhoi 11-9, 11-9, 12-10.

Neljässä kvartassa pelattiin kolme viisieräistä mutta saatiin vain yksi yllätys. Siinä Jukka Julin (1839) voitti Tuomailan (1909) 3-2. Tuomaila johti erin 2-1 mutta viides Julinille 12-10. Lisäksi Sen voitti Pyykön viidennessä 11-9 ja Joonatan Khosravi Stefan Långströmin viidennessä 11-8. Långström oli johtanut erin 2-1.

Luokan kärkisijoitetut marssivat semifinaaleista finaaliin. Matyko voitti Senin 3-1 ja Khosravi Julinin 3-0.

Finaali oli sitten tiukka viisieräinen. Khosravi johti jo erin 2-0, mutta Matyko kipusi voittoon viidennessä 11-4.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Vladyslav Matyko (HUT) ja toiseksi sijoittunut Joonatan Khosravi (Pars).

Kolmanneksi sijoittunut Ibrahim Sen (MBF) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

Myös kolmanneksi sijoittunut Jukka Julin (Boom) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1950

Lauantai-illan M-1950-luokkaan osallistui sopivasti 12 pelaajaa, joten oli kolme neljän poolia. SItä olisi kuvitellut, että saadaan luokka mukavasti pelattua ajoissa, mutta hieman toisin kävi. Kun ei viiden poolejakaan oillut. Siinä vaikutti sekin tóki, että kello 13:n ryhmän jatkopelejä pelattiin vielä tässäkin ryhmässä.

A-poolissa järjestys vaihtui kärjessä. kun Jukka Luttunen (1636) nappasi ykköspaikan voittamalla Subhrasankha Deyn (1744) 3-0. Lähellä oli enempikin ristiinpelaaminen, kun Luttunen oli todella tiukoilla Eino Reinan kanssa 31-minuuttisessa ottelussa (-10, 10, -10, 3, 8).

B-poolissa poolin kolmanneksi sijoitettu Sakari Kauranen (1559) nousi ykköseksi voittamalla Joel Hahnin (1710) 3-0 ja Konsta Leppäsen (1646) 3-1. Lisäksi Leppänen voitti Hahnin 3-0 ja otti kakkospaikan. Myös Peter Erikksson (1429) voitti Hahnin.

C-poolissa pelattiin kaksi tiukkaa viisieräistä. Junjie Wu (1670) nousi 1-2-tappioasemasta 3-2-voittoon Eeka Vihreälaaksoa (1708) vastaan ja otti poolin ykköspaikan. Vihreälaakso kakkosena jatkoon. Heidän ottelunsa kesti vain 29 minuuttia. Wu taisteli viisi erää myös Resti Montoyaa vastaan poolin viimeisessä ottelussa.  Vain 27 minuuttia!

Jatkokaavion kvartoissa pelattiin pitkä viisieräinen, kun VIhreälaakso voitti Leppäsen viidennessä 11-7. Ei ollut pitkä peli. Vain 26 minuuttia. Toinen ottelu oli lyhyempi, kun Wu voitti Deyn 3-1, mikä oli yllätystulos.

Aika alkoi olla jo tiukoilla, mutta kumpikin semifinaaleista oli ”koko rahalla” – viisieräinen. Pidempi taisi olla VIhreälaakson ja Luttusen peli (15,6,-14,-3,10), joka kesti kuitenkin vain 39 minuuttia. Kauranen voitti Wu:n viidennessä 11-7.

Lopputulos oli se, että kaikkine viivytyksineen finaalille jäi aikaa vain 8 minuuttia. Oli pakko päättää, että se pelataan paras yhdestä -systeemillä. Toinen pelaajista kun ei olisi päässyt tulemaan sunnuntaina. Vihreälaakso voitti finaalin 11-8. Kello oli jo puolta minuuttia vailla 22, kun otettiin kuvat.

Luokkavoittaja Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood)

Toiseksi sijoittunut Sakari Kauranen (Halex) haki palkintonsa vasta sunnuntaina.

Kolmanneksi sijoittunut Jukka Luttunen (Nu-Se).

Kolmanneksi sijoittunut Junjie Wu (MBF).

M-1800

Sunnuntaiaamupäivän M-1800-luokka oli iso. Yhdeksän poolia ja 33 pelaajaa. Luokka oli myös hyvin mielenkiintoinen! Kolmen pelaajan pooleja olivat kolme ensimmäistä A,B, C. Loput neljän pooleja.

A-poolissa ei yllätyksiä. Aaro Mäkelä ykkösenä ja Johannes Romppanen kakkosena jatkoon.

Myös B-poolissa pelattiin yllätyksettömästi. Kyösti Kurunmäki ykkösenä ja Sakari Kauranen kakkosena jatkoon. Aku Kaura pani kuitenkin vähä-Kauran eli Kaurasen tiukoille mutta hävisi viidennessä 6-11.

C-pooli oli pelkkää kolmenollaa ratingia noudattaen. Joel Hahn ykkösenä ja Resti Montoya kakkosena jatkoon.

D-poolissa nähtiin yksi yllätys. John-Axel Stråhlman (1595) voitti Kimmo Gerdtin (1693) 3-1 ja vei poolin ykköspaikan. Gerdt kakkosena jatkoon.

E-poolissa pelattiin kaksi viisieräistä, mutta yllätyksiä ei tullut. Rocka Merilahti ykkösenä ja Levente Kadar kakkosena jatkoon. Katrin Looke johti erin 2-0 Jacob Hellgreniä, mutta Hellgren vei ottelun viidennessä 11-5. Looke johti myös Merilahtea erin 2-0, mutta Merilahti voitti viidennessä 11-9.

F-poolissa poolin ykkössijoitettu Junjie Wu otti kolme 3-0-voittoa jopa murskaavasti. Toisen jatkopaikan ottanut Alisa Sinishin oli sen sijaan vaikeuksissa Eino Aallaksen kanssa Aallaksen johdettua erin 2-1. Mutta ottelu Sinishinille viidennessä 11-9. Nikolai Belov (1369) otti kolmannen tilan yllättämällä Aallaksen (1441) 3-2.

G-poolissa pelattiin ratiningin mukaan, vaikka läheltä piti. Konsta Leppänen ykkösenä ja Maris Jansons kakkosena jatkoon.  Leppänen voitti kuitenkin Hegert Lahtin vasta viidennessä 13-11. Jansons puolestaan voitti Markku Hauhian viidennessä 11-6 ja hän oli erin 1-2 tappiolla Lahtia vastaan mutta voitti viidennessä 11-5. Hauhia (1373) otti poolin ainoan yllätystuloksen voittamalla Lahtin (1405) 3-0.

H-poolissa jo tuli pari yllätystulosta jatkoon menoa ajatellen. Erik Räsänen (1406) voitti Joel Koivumäen (1639) 3-2 (viides 11-9) ja Philipp Gossmannin (1622) 3-2. Hän oli tätä ottelua häviöllä 1-2 ja neljäs kotiin 13-11. Räsänen ykkösenä ja Koivumäki kakkosena jatkoon.

I-poolista ykkösenä jatkoon Hannu Tolvanen  ja kakkosena Eino Reina kuten pitikin. Toivo Ridal (1385) yllätti Peter Erikssonin (1429) 3-0 ja otti kolmospaikan.

Jatkokaavio oli aika raskas, koska siinä oli 18 pelaajaa.

Ensimmäisellä kierroksella (R32) Sakari Kauranen yllätti Eino Reinan (1625) 3-2 (viides 11-8) ja meni 16 parhaan joukkoon.

Jatkokaavion toisella kierroksella (R16) pelatuissa kahdeksassa ottelussa nähtiin kaksi yllätystä. Joel Koivumäki voitti Joel Hahnin (1710) 3-1 ja Erik Räsänen voitti Alisa Sinishinin (1583) viidennessä 15-13. Lisäksi kierroksella pelattiin suuri 34-minuuttinen ottelu Aaro Mäkelän ja Kimmo Gerdtin välillä. Gerdt johti viidettä jo 10-8, mutta Mäkelä nousi 12-10-voittoon.

Neljästä kvartasta kaksi päättyi yllätystulokseen. Koivumäki voitti Wun (1670) 3-1 ja Stråhlman voitti Leppäsen (1646) 3-1.

Koivumäki jatkoi porhallustaan semifinaaleissa, missä hän voitti Mäkelän selvästi 3-0 16 minuutin ottelussa. Luokan kakkossijoitettu Kyösti Kurunmäki ei antanut toisessa semifinaalissa paljoakaan mahdollisuuksia yllättäjä-Stråhlmanille ja voitti 3-1. No, kaksi erää olivat kyllä 13-11 ja 14-12. Ehkä ei ollutkaan niin selvä ottelu!

Finaali oli hurja taisto. Koivumäki johti Kurunmäkeä erin 2-1 ja hänellä oli neljännessä kolme ottelupalloa (10-9, 12-11, 14-13), mutta Kurunmäki vei erän 16-14 ja viidennen 11-9. Näin Koivumäki otti kuitenkin hienon kakkossijan 33 pelaajan joukossa koettuaan poolinsa ensimmäisessä ottelussa katkeran yllätystappion!

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Joel Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Kyösti Kurunmäki (Wega) ja kolmanneksi sijoittunut Aaro Mäkelä (PT Espoo).

Toinen kolmanneksi sijoittunut John-Axel Stråhlman (MBF) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1650

Lauantai-illassa pelaajia oli 12, joten kolme neljän poolia.

A-poolissa pelattiin ristiin, kun Pate Ikola (1476) voitti Timo Akkasen (1618) 3-1 ja Erik Räsänen (1406) voitti puolestaan Ikolan 3-1. Siten kolmella pelaajalla oli kaksi voittoa ja mentiin eräsuhdelaskentaan. Siinä Räsänen oli vahvoilla ja otti ykköspaikan, koska oli hävinnyt Akkaselle vain 2-3 (viides 12-14). Kakkosena jatkoon Ikola.

B-poolissa Jasper Haapala otti ykköspaikan ja Christian Klein kakkospaikan kuten pitikin. Pauli Hellberg (1223) yllätti Aku Kauran (1473) ja otti kolmospaikan.

C-poolissakin pelattiin ristiin. Elias Leppänen (1255) voitti Vitalii Povolotskiin (1561) 3-2 ja Tomi Juutilainen (1377) voitti Sam Londenin (1523) 3-1. Melkoinen ottelu eräpisteiden valossa tämä Juutilaisen ja Londenin ottelu: 11, -14, 10, 11. Näin Povolotskii ja Juutilainen olivat kahdessa voitossa. Keskinäisen ottelun perusteella Povolotskii ykkösenä ja Juutilainen kakkosena jatkoon.  Poolissa pelattiin kaksi muutakin viisieräistä. Povolotskii voitti Juutilaisen 3-2 ja Juutilainen voitti Leppäsen 3-2.

Jatkokaavion kvartoissa Juutilainen sai wo:n Kleinista ja Ikola yllätti Povolotskiin 3-0.

Semifinaalit olivat tiukkoja viisieräisiä. Erik Räsänen voitti Tomi Juutilaisen viidennessä 11-6 ja Pate Ikola yllätti luokan kakkossijoitetun Jaspere Haapalan (1577) viidennessä 11-8 oltuaan erin 1-2 tappiolla.

Pitkät viisieräiset semifinaalit aiheuttivat sen, ettei finaalia ehditty enää pelata ennen kuin halli meni kiinni kello 22. Niinpä finaali siirrettiin sunnuntaille. Se oli tietysti viisieräinen ja tietysti Räsänen johti erin 2-0 ennen kuin Ikola nousi 3-2-voittoon. Todellakaan finaalia ei olisi pystytty pelaamaan lauantaina.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Pate Ikola (KoKu) ja toiseksi sijoittunut Erik Räsänen (Maraton).

Tomi Juutilainen (PT 75) sai kolmannen palkintonsa jo lauantai-illan päätteeksi.

Myös Jasper Haapala (TuPy) sai kolmannen palkintonsa jo lauantai-illan päätteeksi.

M-1600

Pelaajia oli 24, joten pelattiin kuudessa neljän pelaajan poolissa.

A-poolissa luokan ykkössijoitettu Elina Veidenbaum (1596 pistettä!) piti ykköspaikkansa ja Erik Räsänen kakkospaikkansa. Räsänen kuitenkin johti Veidenbaumia erin 2-0 mutta viides 11-3 Veidenbaumille. Toisaalta Markku Hauhia hävisi Räsäselle vasta viidennessä 7-11.

B-poolissakin pelattiin ratingin mukaan. Jasper Haapala ykkösenä ja Hegert Laht kakkosena jatkoon. Poolissa ei pelattu edes yhtään viisieräistä.

Vitalii Povolotskii piti ykköspaikkansa C-poolissa, mutta Roman Tamilin (1313) yllätti Peter Erikssonin (1429) viidennessä 15-13 ja otti toisen jatkopaikan.

D-poolissakin jatkoon menivät odotetut. Kari Kekäläinen ykkösenä ja Pauliina Niskanen kakkosena. Petteri Kauppala (1264) hävisi Niskaselle viidennessä 7-11, mutta hän hävisi myös Markus Strandströmille (1178) 2-3. Näin poolin kolmas paikka Strandströmille.

Myös E-poolissa ennakkoon vahvimmaksi arvioitu pelaaja eli Jyrki Virtanen otti ykköspaikan kolmella voitolla. Väinö Saarela (1249) kuitenkin yllätti Jari Vuorisen (1432) viidennessä 11-8 ja otti toisen jatkopaikan. Virtanen oli hieman vaikeuksissa Liu Shenghuan kanssa voittaen vain 3-2.

F-poolissa pelattiin sitten ristiin. Pontus Claesson (1230) aloitti yllättämällä Pate Ikolan (1476) viidennessä 13-11. Lukas Saukko (1221) puolestaan lieväyllätti Claessonin viidennessä 11-8. Näin jatkoon menivät lopulta ne, joiden ”pitikin” mennä. Eli Pate Ikola ykkösenä ja Aku Kaura kakkosena jatkoon.

Jatkokaavion ensimmäisellä kierroksella – round of 16 – pelattiin kaksi yllätystä neljässä pelissä. Hegert Laht (1405) voitti Pauliina Niskasen (1448) 3-2 ja Erik Räsänen (1406) voitti Aku Kauran (1473) 3-1.

Kvartoissa nähtiin yksi yllätys, kun Jyrki VIrtanen (1497) voitti Kari Kekäläisen (1530) viidennessä 12-10. Luokan kakkossijoitettu Jasper Haapala pelastui 0-2-erätappiotilanteesta Räsästä vastaan. Voitto viidennessä 11-9.

Kaksi kärkisijoitettua menivät finaaliin, kun Elina Veidenbaum voitti Vitalii Povolotskiin 3-1 ja  Haapala voitti Virtasen 3-2.

Finaali oli kova kamppailu, jonka Haapala sinetöi voitokseen viidennessä 14-12.

Luokka oli raskas järjestää, kun pöytiä ei ollut tarpeeksi. Palkintokuva päästiin ottamaan vasta kello 18.40, vaikka luokka oli alkanut kello 09.00.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Elina Veidenbaum (TIP-70), luokkavoittaja Jasper Haapala (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Jyrki Virtanen (HäKi) ja Vitalii Povolotskii (TuPy).

M-1500

Koska sunnuntain iltapäivässä oli aikaa (viimeinen ryhmä), luokan 17 pelaajaa jaettiin kolmeen neljän ja yhteen viiden pelaajan pooliin.

Luokan ykkössijoitettu Jyrki Virtanen (1497 pistettä!) piti pintansa A-poolissa ja otti ykköspaikan. Lukas Saukko (1221) vei kuitenkin toisen jatkopaikan kahdella yllätysvoitolla. Hän voitti Jaakko Nissisen (1282) viidennessä 11-8 ja Elias Leppäsen (1255) 3-0. Lisäksi Nissinen oli tiukoilla Leppäsen kanssa ja voitti vasta viidennessä 11-9.

B-poolissa mentiin jatkoon ratingin mukaan. Pate Ikola ykkösenä ja Nikolai Belov kakkosena. Oliver Parviainen (1057) kuitenkin voitti Mirko Paloniemen (1229) 3-0 ja otti kolmannen paikan.

C-poolissa tapahtui kärjessä yllätys, kun Markku Hauhia (1373) voitti Aku Kauran (1473) viidennessä 11-9. Kolmannen erän 15-13 voitto taisi olla aika ratkaiseva tekijä. Näin Hauhia ykkösenä ja Kaura kakkosena jatkoon. Lisäksi Leian Tamondong (1122) nousi 1-2-tappioasemasta 3-2-voittoon Markus Strandströmiä (1178) vastaan ja otti kolmannen paikan poolissa. Viides 13-11.

Viiden pelaajan D-poolissa ei tapahtunut kärjessä yllätyksiä. Eino Aallas neljällä voitolla ykkösenä ja Erik Räsänen kolmella voitolla kakkosena jatkoon. Sekä Mika Koli (1148) että Markus Linnamaa (962) ottivat kuitenkin yllätysvoiton Liu Shenghuasta 1148). Koli oli myös tappiolla erin 1-2 Linnamaata vastaan mutta nousi 3-2-voittoon.

Kaksi jatkokaavion kvartoista päättyi yllätykseen. Erik Räsänen (1406) voitti ison kalan eli luokan ykkössijoitetun Jyrki Virtasen (1497) 3-1. Lukas Saukko voitti Eino Aallaksen (1441) 3-1.

Räsänen voitti semifinaaleissa Markku Hauhian odotetusti 3-0, mutta Lukas Saukko yllätti voittamalla Pate Ikolan (1476) 3-0!

Finaalissa Räsänen löi sitten pöytään pahan sarjan 666 ja voitti Saukon 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lukas Saukko (TuPy), luokkavoittaja Erik Räsänen (Maraton) ja kolmanneksi sijoittunut Markku Hauhia (Boom).

Pate Ikola sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1400

Viime hetken poisjäännin jälkeen pelaajia oli 20. Kaksi kolmen poolia, yksi kahden ja kolme neljän poolia. Eli se poisjäänti teki kolmen poolista kahden poolin. Ikävää.

A-poolissa pelattiin ristiin, kun Jani Krunniniva (1084) voitti Tomi Juutilaisen (1377) 3-0. Kolmella pelaajalla siten yksi voitto ja kaikki ottelut 3-0. Eräpistesuhteilla Juutilainen ykkösenä ja Krunniniva kakkosena jatkoon. Linus Lundström jäi niukasti pooliin.

B-poolissa pelattiin kauniisti ratingin mukaan. Markku Hauhia ykkösenä ja Marcin Dabrowski kakkosena jatkoon.

Kahden pelaajan C-poolin voitti Pauli Hellberg, joka voitti Joonatan Marjon 3-2. Marjo kakkosena jatkoon.

Liu Jihong (1062) yllätteli D-poolissa. Hän voitti Petteri Kauppalan (1264) 3-1 ja Markus Strandströmin (1178) 3-1 ja nappasi poolin ykköspaikan kolmella voitolla.  Kauppala kakkosena jatkoon.

E-poolissa vaihtui pooliykkönen sijoituksiin verrattuna, kun Pontus Claesson (1230) voitti kärkiottelussa Väinö Saarelan (1249) 3-0.  Saarela kakkosena jatkoon.

F-poolissa Luka Lehtosaari piti ykköspaikkansa. Kakkoseksi nousi Henri Weiss (1051), joka voitti Mirko Paloniemen (1229) 3-2 ja Ilmari Rotola-Pukkilan (1060) 3-0.

Jatkokaaviolla pelattiin 16 parhaan joukossa neljä ottelua, joista kolme oli viisieräisiä ja vain yksi 3-0. Yhtään yllätystulosta ei kuitenkaan syntynyt. Kaksi viisieräistä meni viidenteen tulevan voittajan ehdittyä johtaa jo 2-0.

Kvartoissa nähtiin yksi yllätystulos, kun Pauli Hellberg (1223) voitti Petteri Kauppalan (1264) 3-0.

Hellberg yllätti myös semifinaalissa, missä hän voitti luokan kakkossijoitetun Hauhian (1373) 3-2 oltuaan tappiolla erin 1-2.

Tomi Juutilainen oli kuitenkin luokan nimi. Hän voitti finaalissa Hellbergin suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pauli Hellberg (TIP-70), luokkavoittaja Tomi Juutilainen (PT 75) ja kolmanneksi sijoittunut Markku Hauhia (Boom).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Pontus Claesson (TIP-70) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1350

11 pelaajaa joten poolit 3+4+4.

A-poolissa järjestys meni uusiksi, kun Linus Lundström (1099) voitti Mirko Paloniemen (1229) 3-0 ja Patrick Staran (1106) 3-2.  Lundströn ykkösenä ja Paloniemi kakkosena jatkoon.

B-poolissa pelattiin vähän ristiin, kun Juuso Anttila (977) voitti Erkki Virran (1217) 3-1. Näin kolmella pelaajalla oli kaksi voittoa. Heistä eräsuhteiden perusteella meni ykkösenä jatkoon Leian Tamondong ja kakkosena Erkki Virta. Poolissa pelattiin yksi viisieräinen. Siinä Anttila voitti Dao Minh Toanin viidennessä 11-5.

C-poolissa vaihtui kärjen järjestys, kun Marcin Dabrowski (1144) nousi ykköseksi voitettuaan Aki Niemen (1192) 3-1. Niemi kakkosena jatkoon. Markus Linnamaa piti lisäksi Dabrowskia lujilla johtamalla erin 2-1, mutta Dabrowski voitti 3-2.

Jatkokaavion kvartoista toinen päättyi pieneen yllätykseen. Niemi voitti Virran 3-1. Toisessa kvartassa Dabrowski tavoitteli yllätystä Paloniemeä vastaan johtamalla erin 2-1, mutta Paloniemi nuiji viidennen 11-2.

Semifinaaleissa Aki Niemi voitti Linus Lundströmin 3-1 ratingodotetusti, mutta Leian Tamondong (1122) yllätti Mirko Paloniemen 3-2. Hän oli häviöllä erin 1-2 ja voitti neljännen 13-11.  Tiukkaa oli!

FInaali pelattiin jo kamalassa aikataulupaineessa. Ja tietysti siitä tuli viisieräinen, 31 minuuttia kestänyt taistelu. Ottelu taisi päättyä 22:11, kun koko hallista piti kaikkien olla ulkona neljässä minuutissa. Niinpä valokuva finalistikaksikosta jäi ottamatta. Tamondong voitti viidennessä 15-13, kun Niemi oli jo ehtinyt johtaa 11-10,  12-11 ja 13-12.

Luokkavoittaja Leian Tamondongista (Smash) saatiin viimein valokuva sunnuntaina. Pokaali on tosin rekvisiittaa eli väärän luokan pokaali mutta mitä siitä! Toiseksi sijoittuneesta Aki Niemestä (MBF) ei valitettavasti saatu valokuvaa, koska hän ei pelannut sunnuntaina.

Kolmanneksi sijoittunut Linus Lundströn (MBF) ehti saada palkintonsa ennen finaalia. Näyttää siltä, että valitettavasti toisesta kolmannen palkinnon saajasta eli Mirko Paloniemestä (NuPs) ei saatu valokuvaa.

M-1300

Tähän luokkaan osallistui lopulta 12 pelaajaa, kun yksi pelaaja joitui jättämään väliin sairastumisen vuoksi. Valitettavasti ei ollut aikaa arpoa uudelleen, joten pelattiin pooleilla 3+3+3+3 sen sijaan, että olisi ollut kolme neljän poolia.

A-poolissa Ge Anne Quinal (1002) yllätti Pontus Claessonin (1230) 3-1 ja otti ykköspaikan. Claesson kakkosena jatkoon.

B-poolissa Juha Ojansuu (981) voitti sekä Mika Kolin (1148) 3-0 että Oliver Parviaisen (1057) 3-2 (viides 12-10) ja meni pooliykkösenä jatkoon ja Koli kakkosena.

C-poolissa hieman vaikeatyylinen Jani Krunniniva (1084) yllätti Leian Tamondongin (1122) ja otti ykköspaikan. Tamondong kakkosena jatkoon.

D-poolissa mentiin ratingin mukaan. Linus Lundström ykkösenä ja Markus Linnamaa kakkosena jatkoon. Niko Helmilehto hävisi sentään vasta viidennessä Linnamaalle.

Jatkokaavion neljästä kvartasta kolme päättyi yllätyksellisesti. Ge Anne Quinal voitti Mika Kolin 3-1. Markus Linnamaa (962) voitti Jani Krunninivan 3-2, kun Krunniniva oli jo johtanut erin 2-0. Juha Ojansuu voitti Leian Tamondongin 3-2. Tamondong johti erin 2-1. Pontus Claessonin 3-1-voitto Linus Lundströmistä oli kuitenkin odotettu.

Semifinaalit menivät yllätyksittä. Quinal voitti Linnamaan 3-1 ja Claesson Ojansuun 3-1.

Näin finaalista tuli A-poolin finaalin uusinta. Quinal johtikin finaalissa Claessonia jo erin 2-0, mutta sitten Claessonin varmuus puri ja hän voitti 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ge Anne Quinal (MBF), luokkavoittaja Pontus Claesson (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Juha Ojansuu (MBF) ja Markus Linnamaa (LoLo).

M-1200

Luokan 16 pelaajaa jaettiin neljään neljän pelaajaan pooliin tietysti.

A-poolissa tuli yksi yllätystulos, joten kolme pelaajaa päätyi kahteen voittoon. Nimittäin Risto Majoinen (955) voitti Leian Tamondongin (1122) 3-1. Se yksi erä sitten ratkaisikin sen, että Tamondong tuli pooliykköseksi ja Juha Ojansuu piti poolikakkosen paikkansa.

B-poolin poolipaperi hävisi käsittämättömästi kilpailun aikana. Onneksi poolin järjestys tuli talteen. Linus Lundström piti ykköspaikkansa kolmella voitolla ja Juuso Anttila oli kakkonen. Ei yllätystuloksia. Valitettavasti pooli pelattin pöydällä 7, joka näkyy huonosti kameraan. Niinpä ainakaan eräpisteitä ei pysty rekonstruoimaan streamin avulla.

C-poolissakaan ei tapahtunut yllätyksiä. Jani Krunniniva ykkösenä ja Ge Anne Quinal kakkosena jatkoon. Poolifinaali oli oikea jännitysnäytelmä. Quinal nousi 0-2-erätappiotilanteesta viidenteen erään missä johti 7-4. Sitten Krunniniva johti 9-7, Quinal johti 10-9 ja 11-10.  Mutta niin vain Maratonin Krunniniva  nousi 13-11-voittoon!

D-poolissa Mark Baskov (1058) voitti Joonatan Marjon (1075) 3-0 ja otti ykköspaikan. Marjo kakkosena jatkoon.

Kaksi  jatkokaavion neljästä kvartasta päättyi yllätykseen. Quinal (1002) voitti Baskovin 3-0 ja Ojansuu (981) voitti Krunninivan (1084) 3-0. Kaksi muuta semifinalistia Leian Tamondong ja Linus Lundström.

Toinen semifinaali oli tyttöjen välinen. Tamondong voitti Quinalin 3-0. Toisessa semifinaalissa Lundström pelasi pitkän ottelun Ojansuuta vastaan ja voitti viimein viidennessä 11-9.

Finaalissa Lundström oli häviöllä erin 1-2 Tamondongkia vastaan, mutta nousi 3-2-voittoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Leian Tamondong (Smash), luokkavoittaja Linus Lundström (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Juha Ojansuu (MBF) ja Ge Anne Quinal (MBF).

M-1100

Yksi pelaaja ei saapunut paikalle, joten pelaajia oli 10. Poolit 3+3+4.

A-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä. Ge Anne Quinal ykkösenä ja Viola Saarto kakkosena jatkoon. Myös B-pooli meni ilman yllätyksiä. Jaakko Peltola ykkösenä ja Mikko Saarinen kakkosena jatkoon. Juuso Anttila voitti neljän pelaajan C-poolin kolmella voitolla odotetusti.  Toinen jatkopaikka meni kuitenkin yllättäjälle, kun Dao Minh Toan (743) voitti Risto Majoisen (955) 3-0 ja Jorma Ollikaisen (796) 3-2. OIlikainen johti erin 2-1.

Dao Minh Toa jatkoi yllätyksiään jatkokaavion kvartoissa, missä hän voitti Mikko Saarisen (810) 3-1. Viola Saarto (918) puolestaan yllätti Juuso Anttilan (977) 3-1.

Daon yllätykset päättyivät viimein semifinaalissa, missä Quinal voitti 3-0.  Saarto sen sijaan yllätti omassa semifinaalissaan Peltolan (983) 3-1.

Oltiin siis saatu hieno tyttöjen välinen M-1100-finaali! Ei ole varmaan tapahtunut kovin usein jos koskaan.  Finaali oli A-poolin finaalin uusinta. Quinal voitti Saarron jälleen 3-0, mutta toinen erä oli jännittävä: 12-10.

Kuvassa vasemnalta toiseksi sijoittunut Viola Saarto (PTS Sherwood), luokkavoittaja Ge Anne Quinal (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Dao Minh Toa (Maraton) ja Jaakko Peltola (Por-83).

M-1000

Tämä oli aika iso luokka lauantain kello 13:n ryhmään. 17 pelaajaa ja viisi poolia eli kolme kolmen ja kaksi viiden poolia. 10 pelaajan jatkokaavio on aina iso, kun siinä on yksi lisäkierros kahdeksan pelaajan kaavioon verrattuna. Niinpä palkintokuvaa päästiin ottamaan vasta kello 18:39.

Jokaisessa poolissa poolin ykköseksi sijoitettu myös voitti poolin:

A: Juuso Anttila
B: Magnus Jackson
C: Taisto Penttinen
D: Pertti Tuovinen
E: Roope Saarinen

Enempi jännitys jäi sitten siihen, kuka menee kakkosena jatkoon.

A-poolissa Juuso Antttila oli suurissa vaikeuksissa Sohvi Vuorisen kanssa, joka johti jo erin 2-1, mutta Anttila voitti viidennessä 11-7. Vuorinen meni kuitenkin kakkosena jatkoon noustuaan voittoon erätappiotilanteesta 0-2 Raimo Jokitulppoa vastaan. Viides 12-10!

B- ja C-pooleissa ei ollut jännitystä. Ennakkosuosikki kakkosena jatkoon. B-poolissa Janne Hassinen ja C-poolissa Kalle Lehtinen. D-poolissa kuitenkin jysähti. Kolme viisieräistä peliä ja se yksi ratkaiseva yllätyskin. Mark Weijers (752) voitti Joona Rauvolan (839) 1-2-erätappiotilanteen jälkeen 11-9 viidennessä ja meni kakkosena jatkoon. Lisäksi Jonatan Hahn hävisi Rauvolalle viidennessä 13-15 ja Rauvola Pertti Tuoviselle 5-11 viidennessä.

E-pooli pitää käsitellä erikseen, koska siinä oli tapahtunut toimitsijapöydällä valitettava virhe. Roope Saariselle oli merkattu kolme voittoa, vaikka hän voitti vain kaksi. Toisaalta Dao Minh Toanille oli merkattu vain yksi voitto, vaikka hänellä oli kaksi voittoa. Kolmella kaksi voittoa! Ottelutuloksissa kaikki oli onneksi oikein eli ratingit on laskettu oikein. Dao Minh Toan (743) siis yllätti Roope Saarisen voittamalla 0-2-erätappiotilanteen  jälkeen viidennessä 13-11.  Lisäksi Dao voitti Hannu Grönlundin viidennessä 11-6 ja hävisi Jesse Lehtiselle viidennessä 6-11. Mutta tosiaankin Daon olisi pitänyt mennä jatkoon kakkosena, koska hänen eränsä olivat 5-5 siinä missä Lehtisen erät olivat 4-5. Anteeksi ja pahoitteluni!

Jatkokaavion ensimmäisellä kierroksella – 16 parasta – ei tapahtunut yllätyksiä kahdessa ottelussa. Roope Saarinen oli kuitenkin lujilla Sohvi Vuorisen kanssa: -9,7,10,-10,5.

Jesse Lehtinen (904) yllätti kvartoissa Taisto Penttisen (933) 3-0. Lisäksi Pertti Tuovinen oli suurissa vaikeuksissa Roope Saarisen kanssa mutta voitti viidennessä 12-10.  Juuso Anttila ja Magnus Jacksson kaksi muuta semifinalistia.

Jesse Lehtinen yllätti semifinaalissa Juuso Anttilan (977) 3-1. Magnus Jacksson puolestaan selvitti hankalan Pertti Tuovisen 3-1.

Jackson oli vinaalissa parempi 3-1. Näin poolista virheellisesti jatkoon päästetty Lehtinen meni jopa finaaliin asti!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jesse Lehtinen (NuPs), luokkavoittaja Magnus Jacksson (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Juuso Anttila (PT Espoo).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Pertti Tuovinen (NuPs) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-900

Pelaajia oli kymmenen, joten oli kaksi viiden pelaajan poolia.

A-pooli oli todella kiltti ja siinä pelattiin täsmälleen ratingin mukaan. Ilpo Salo pooliykköseksi ja Mikko Saarinen poolikakkoseksi. Kolme viisieräistä ottelua sentään pelattiin. Jorma Ollikainen voitti Kang Ziyangin 3-2. Salo oli erin 1-2 tappiolla Jonatan Hahnia vastaan mutta voitti 3-2. Hahn puolestaan oli erin 1-2 tappiolla Kang Ziyangia vastaan mutta nousi samoin 3-2-voittoon.

B-pooli oli vähän epämääräisempi. Toiseksi sijoitettu Joona Rauvola (839) yllätti Mikael Porvalin (874) viidennessä 12-10 ja otti ykköspaikan. Porvali johti erin 2-1. Hän oli poolikakkonen. Kolmanneksi nousi uusi pelaaja Veli Bergman (700), joka voitti Dao Minh Toanin (743) 3-1. Myös toinen uusi pelaaja Viljami Vainikka (700) voitti Dao Minh Toanin. Vainikka voitti hänet 3-2 Daon johdettua erin 2-1.

Ilpo Salo voitti ratingin mukaisesti Mikael Porvalin 3-0 jatkokaavion semifinaalissa. Toinen semifinaali oli tiukempi, mutta siinäkään ei tullut yllätystä. Joona Rauvola voitti Mikko Saarisen 3-2.

Valitettavasti Salo joutui keskeyttämään finaalin ensimmäisen erän (17-15 Rauvolalle) jälkeen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ilpo Salo (HäKi), luokkavoittaja Joona Rauvola (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Mikko Saarinen (TuPy).  Toisesta kolmanneksi tulleesta Mikael Porvalista (Spinniskola) ei saatu kuvaa.

M-800

Onneksi pelaajia oli kahdeksan, joten saatiin kaksi neljän pelaajan poolia.

Kummassakaan poolissa ei menty suoraan ratingin mukaan. Erot olivat tietysti pienet. A-poolissa Poe Helsky (756) voitti Sohvi Vuorisen (798) 3-0 ja nousi pooliykköseksi kolmella voitolla. Myös Dao Minh Toan (743) voitti Vuorisen -tulos 3-2 – ja otti toisen jatkopaikan.

B-poolissa Benjamin Erazo (733) voitti Raimo Jokitulpon (784)  3-2 ja sai aikaan sen, että kolmella pelaajalla oli kaksi voittoa. Heistä ykkösenä jatkoon Mikko Kangas (erät 5-4) ja kakkosena Jokitulppo (5-5). Kangas oli johtanut Jokitulppoa erin 2-0, mutta Jokitulppo repi seuraavat erät itselleen 14-12, 12-10, 11-8.

B-poolin pelaajat juhlivat jatkokaavion semeissä. Jokitulppo voitti Poen 3-1 ja Kangas voitti Dao Minh Toanin 3-1.

Myös finaali Jokitulpon ja Kankaan välillä meni viidenteen erään. Nyt Jokitulppo voitti viidennen 11-5.

Kuvassa vasemmalta Mikko Kangas (TuPy), luokkavoittaja Raimo Jokitulppo (LPTS), kolmanneksi sijoittuneet Poe Helsky (PT 75) ja Dao Minh Toan (Maraton).

M-750

Alunperin luokkaan oli osallistumassa peräti 14 pelaajaa, joten poolit olivat 4+5+5. Valitettavasti vasta kilpailun aikana ilmeni, että toisesta viiden poolista puuttuu kaksi pelaajaa (oli esim. mennyt email roskapostikansioon!), joten se muuttui ikävästi kolmen pooliksi.  Jos olisi tiennyt, että mukana on 12 pelaajaa, oltaisiin tietysti pelattu kolmessa neljän poolissa.

Yllätystuloksia ei tässä luokassa voi laskea. Ilahduttavaa oli ehdottomasti se, että mukana oli kolme uutta taitavaa pelaajaa LPTS:stä!

A-poolin valtias ensimmäisissä kisoissaan oli Viljami Vainikka, joka voitti kaikki kolme otteluaan yhdellä erätappiolla. Toiseksi pelasi suurimman ratingin omistava Miko Koponen kahdella voitolla. Yksi viisieräinenkin pelattiin, kun sijat 3-4 ratkaiseessa ottelussa Hugo Larvala voitti Olli Lahtisen 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla.

Myös viiden pelaajan B-poolissa voitto meni ensikertalaiselle. Veli Bergman otti neljä voittoa häviten vain yhden erän. Aleksi Kuokkanen tuli toiseksi kolmella voitollaan. Hän otti sen yhden erän Bergmanilta. Korkeimman ratingin pelaaja Emil Aarnivuo jäi nyt kolmanneksi.

Tosiaan alunperin viiden pelaajan C-pooli supistui kolmen pooliksi, eli jatkoon menneet joutuivat odottamaan pitkään jatkopelejä. Se oli ikävää. Lahteen meni tämänkin poolin ykkössija. Kang Ziyang otti kaksi voittoa ja ykköspaikan. Toisen jatkopaikan otti Niklas Nissinen.

Jatkokaaviolla pelattiin kaksi kvarttaa. Toinen oli TIP-70:n sisäinen ottelu. Siinä Aleksi Kuokkanen voitti Niklas Nissisen 3-0. Toisessa kvartassa tippui yksi lahtelaisista, kun Miko Koponen voitti Kang Ziyangin 3-1.

A-poolin ykkönen Viljami Vainikka putosi toisessa semifinaalissa. Aleksi Kuokkanen oli vahvempi 3-0.  Toinen semifinaali olikin sitten viisieräinen taisto. Veli Bergman vei Lahden finaaliin 3-2-voitollaan (viides 11-3) Miko Koposesta.

Finaali oli vallan hurja kamppailu. Pitkä viisieräinen, jossa Bergman meni 2-1-johtoon 12-10-erävoitolla ja viimeisteli otteluvoiton voittamalla viidennen 16-14.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aleksi Kuokkanen (TIP-70), luokkavoittaja Veli Bergman (LPTS), kolmanneksi sijoittuneet Viljami Vainikka (LPTS) ja Miko Koponen (MBF).

MN

Miesten nelinpeliin osallistui oikein sopivasti yhdeksän paria. Siten saatiin kolme kolmen parin poolia ja mielenkiintoinen jatkokaavio. Näissä nelinpeleissä tulee niin paljon viisieräisiä, että neljän poolitkin ovat aika haasteellisia.

Jokaisessa poolissa ykkössijoitettu pari myös piti ykköspaikkansa. A-poolin voittanut pari Petri Tuomaila/Andrei Räisänen oli kuitenkin tappiolla paria Elmo Räsänen/Katrin Looke vastaan erin 0-2 ja kolmas erä oli 12-10 ja viides 11-9. Räsänen/Looke johti myös paria Vesa Lappi/Sami Koivumäki erin 2-0 mutta sitten tappio viidennessä 10-12. Julmaa!

B-poolin voittanut pari Arto Ojanen/Aleksi Ikola oli häviöllä erin 0-2 paria Jussi Pikkarainen/Jyri Nyberg vastaan mutta nousi 11-8-voittoon viidennessä. Pikkarainen/Nyberg (3252) kuitenkin yllätti parin John Enriquez /Max Koso (3470) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan.

C-poolin voittanut pari Vladyslav Matyko/Aleksis Välläri oli häviöllä erin 1-2 paria Jaimielee Enriquez/Ge Anne Quinal vastaan mutta nousi 11-6-voittoon viidennessä. Toisena jatkoon Stefan Långström/Anne Stenberg.

Jatkokaavio oli raskas ja pitkä. Viidestä ottelusta neljä oli viisieräisiä! Kvartoissa Långström/Stenberg oli jo tappiolla erin 0-2 paria Pikkarainen/Nyberg vastaan mutta voitti kuitenkin neljännen erän 11-9 kautta 3-2. Lappi/Koivumäki puolestaan johti paria Matyko/Välläri 2-0, mutta viidenteenhän se meni. Siinä Lappi/Koivumäki sitten puristi 11-6-voiton ja paikan semifinaaleissa.

Toinen semifinaali oli käsittämättömän selvä. Tuomaila/Räisänen nimittäin voitti parin Långström/Stenberg suoraan 3-0. Toista semifinaalia pelattiin sitten pitemmän kaavan mukaan. Ojanen/Ikola oli tappiolla erin 1-2 paria Lappi/Koivumäki vastaan mutta takoi sitten 11-6 ja 11-4-voitot seuraavissa erissä ja meni finaaliin 3-2.

Tuomaila/Räisänen johti finaalia erin 2-0, mikä tietysti ennusti sitä, että viidenteenhän se menee. Niin menikin. Viidennen Tuomaila/Räisänen sitten voitti 11-5 ja jätti parin Ojanen/Ikola toiselle sijalle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Arto Ojanen/Aleksi Ikola (Por-83/KoKu), luokkavoittajapari Petri Tuomaila/Andrei Räisänen (LPTS/MBF) ja kolmanneksi sijoittunut pari Vesa Lappi/Sami Koivumäki (Wega/TIP-70).

Pari Stefan Långström/Anne Stenberg (HIK/PT 75) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

MN-2800

Tässä alemmassa nelinpeliluokassa oli mukana viisi paria. Luokka pelattiin tietysti yhtenä poolina.

Ottelut menivät pahasti ristiin. Kun pari Maksym Kazymov/MarkWeijers jäi voitoitta, kaksi paria päätyi kolmeen voittoon ja kaksi paria kahteen voittoon. Se tarkoittaa sitä, että neljä ottelua kymmenestä päättyi yllätykseen. Käydään ne ja viisieräiset pelit läpi.

  • Markku Hauhia/Ilmari Rotola-Pukkila (2433) voitti parin Luka Lehtosaari/Kimmo Lehtosaari (2735) 3-1.
  • Pari Jiri Kuronen/Pekka Räsänen oli häviöllä erin 0-2 paria Maksym Kazymov/Mark Weijers vastaan mutta nousi voittoon viidennessä 12-10.
  • Kuronen/Räsänen (2601) voitti parin Lehtosaari/Lehtosaari (2735) 3-1.
  • Hauhia/Rotola-Pukkila (2433) voitti parin Kuronen/Räsänen (2601) 3-1.
  • Lehtosaari/Lehtosaari (2735) voitti parin Ha Hoang Nhat Nguyen/Niko Helmilehto (2770) 3-2. Viides erä päättyi 17-15! Kaksi muuta eräänsä lehtosaaret voittivat 12-10 ja 12-10.

Lopuksi kolmessa voitossa olivat parit Hoang Nhat Nguyen/Helmilehto ja Hauhia/Rotola-Pukkila. Keskinäisen ottelun perusteella Hoang Nhat Nguyen/Helmilehto otti ykköspaikan. Kahdessa voitossa olivat Lehtosaari/Lehtosaari ja Kuronen/Räsänen. Keskinäisen ottelun perusteella Kuronen/Räsänen tuli kolmanneksi ja Lehtosaari/Lehtosaari jäi neljänneksi.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Markku Hauhia/Ilmari Rotola-Pukkila (Boom), luokkavoittajapari Ha Hoang Nhat Nguyen/Niko Helmilehto (Smash), kolmanneksi sijoittuneet parit Luka Lehtosaari/Kimmo Lehtosaari (TIP-70) ja Jiri Kuronen/Pekka Räsänen (Stara/Atlas).

 

 


STARUMMER (B) 10-11.5.2025 – Kilpailukutsut

(, Arto Luukkainen)

PT 75:n kisat pelataan, ilmoittautumisaikaa on jatkettu

(, Jyrki Nummenmaa)

PT 75:n kisat pelataan, ilmoittautumisaikaa on jatkettu

PT 75:n kansallisiin on saatu mukavasti ilmoittautumisia erityisesti huomioiden, että kisat pidetään pääsiäisenä. Kaikkiin starttiryhmiin mahtuu vielä. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu torstaihin asti. Luokat saadaan näillä näkymin käyntiin suurin piirtein alkuperäisen aikatualun mukaan. Kilapilukutsu:
Kutsu_PT_75_kansalliset_huhti_2025.pdf


Smash piti pintansa GP-sarjassa – Riku Autio ja Ildiko Kadar ykkösiksi

(, Heikki Kiiskinen)

Smash piti pintansa GP-sarjassa – Riku Autio ja Ildiko Kadar ykkösiksi

Helsinkiläinen Smash voitti kauden 2024-2025 seurojen välisen GP-sarjan, vaikka PT Espoo keräsi hurjan pistepotin (377) viikonloppuna Ruskeasuolla järjestämistään kevätkisoista. Smashin ”voittolukemat” PT Espoota vastaan kirjattiin lopulta 1109-1059. Seurojen välisessä kilpailussa kolmanneksi sijoittui tamperelainen PT 75 (873), neljäs oli TIP-70 Vantaalta (766).

Miesten henkilökohtaisen GP-sarjan voittoon pelasi Riku Autio (PT 75), naisten ykkönen oli puolestaan Ildiko Kadar (MBF). Juniorisarjojen parhaat tällä kaudella olivat Long Hoang Nhat Nguyen (Smash, M18), Usara Amarasinghe (Smash, N18), Jimi Koivumäki (TIP-70, M14) ja Kamilla Kadar (MBF, N14).

Kauden 2024-2025 GP-sarjan lopputulokset (taulukossa on useita välilehtiä)

 

PT Espoon Kevätkisat tulokset ja striimitallenteet
, Kimmo Pihkala
Finlandia Junior Open 24.-25.5.2025
, Henri Pelkonen , Lataa tiedosto tästä
6-divisioona 2/2 Varsinais-Suomi – Tiedosto
, Ismo Kaarineva
Mestaruussarja kierrokset 12-14 Koski TL 5.4.
, Tero Naumi
6.4.2025 ratinglista julkaistu
, Jori Haataja
Puolan Lotto Superliga 2024-25
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
PTS-60 Erilainen Joukkuekisa (C) 3.5.2025 – Kilpailukutsut
, Esko Lemettilä
Energinen naisleiripäivä Porissa
, Konsta Ojanen , Lataa tiedosto tästä
Liiton sivusto hyökkäyksen kohteena
, Marko Koskinen
1-divisioonaa livenä Rusalta 6.4.2025
, Heikki Kiiskinen
ITTF World Para Future Lahti 6.-10.4.2025
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
30.3.2025 ratinglista julkaistu
, Jori Haataja
Ruotsin Pingisligan (M) 2024–25
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien SM (A) 17.-18.5.2025 – Kilpailukutsut
, Vesa Lappi
5-divisioona 2/2 Varsinais-Suomi – Tiedosto
, Tero Naumi
3-divisioona, 3CD-YL 4/4 (Espoo) – Tiedosto
, Kari Komu
Maaliskuun 2025 Pingisteko – Kamilla Kadarin menestyminen
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Tapsan Malja 2025 (B) – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
Onnistunut Mimmileiri Karjaalla
, Ildiko Kadar , Lataa tiedosto tästä
Tapsan Malja 23.-25.5.2025 (B) – kilpailukutsu ja info
, Teemu Oinas
18-SM ja Nappulaliiga (12v) (A) – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
WTTD – maailman pöytätennispäivä 23.4.2025
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Tapsan Malja 2025 (B) – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
PT 75 kansalliset (B) – Kilpailukutsut
, Jyrki Nummenmaa

Näytä kaikki artikkelit